ICE 620 #776 Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja też sprawdziłem wczoraj - dwukrotnie. I faktycznie wybudza się przy ruchu ręką, ale tylko w takiej pozycji, w jakiej włącza się podświetlenie gdy mamy aktywną funkcję autopodświetlenia. Wcześniej mi się nie uruchomił najprawdopodobniej dlatego, że aż tak bardzo nie wykręcam ręki przy sprawdzaniu godziny . Ale z moich obserwacji wynika, że musi to być raczej spokojny ruch, bo szybkie machanie nawet do takiej pozycji też go nie wybudza. Wynika z tego, że wybudza go ten sam czujnik który uruchamia autopodświetlenie i w takiej samej pozycji w jakiej włącza podświetlenie. Więc łatwo można sprawdzić - uaktywnić funkcje autopodświetlenia i w ciemnym pomieszczeniu pomachać zegarkiem na różne sposoby. Jednak okazało się, że Casio nie poprawiło tej funkcji oszczędzania energii i dalej może okazać się ona bezużyteczna, dla kogoś kto śpi z zegarkiem na ręku . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #777 Napisano 6 Sierpnia 2014 Panowie, autopodświetlenie uaktywnia się przy przechyleniu przegubu z zegarkiem o 40 stopni, czyli w praktyce skierowaniu przegubu do twarzy tak jak wtedy, gdy chcemy odczytać godzinę. Tylko i wyłącznie w takiej pozycji. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #778 Napisano 6 Sierpnia 2014 W recenzji napisałem "około 45 stopni" więc wiele się nie pomyliłem . Tylko ja przy sprawdzaniu godziny przechylam nadgarstek max o 30stopni, dlatego nie kupuje negatywów, bo nic na nich nie widzę . Ale ruch musi być raczej nie za bardzo energiczny, bo jak szybko ruszałem zegarkiem w zakresie 90 stopni (pion-poziom) to autopodświetlenie nie uruchomiło się, a jak zrobiłem to sporo wolniej (czyli naturalna predkość podnoszenia ręki) to świeciło się za każdym razem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #779 Napisano 6 Sierpnia 2014 Dokładnie. Ruch w miarę spokojny. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #780 Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Czytając sięsiednie tematy i częste rozważania zwiazane z awaryjnością i sensen ST zuważyłe, że na zdjaciach nie spotyka się, żeby poziom baterii był na M lub L. Ja po wyjęciu z pudła czytałem instrukcję i od razu sprawdzałem w praktyce jak co działa - a funkcji trochę ma . Jak to po zakupie funkcje były wielokrotnie "testowane", ale wskaźnik naładowania cały czas na H . Przed zakupem czytałem, że w porównaniu do poprzednich modeli z sensorami, ten w Range ma dużo mniejszy pobór energii, co może sie potwierdzać, bo z tego co pamietam to kilka razy czytałem, że po zabawie funkcjami w Ryśku bateria dość często potrafi wskoczyć z H na M. Zdaje sobie sprawę z tego, ze jest lato i mnustwo słońca, ale czy komuś w Range poziom naładowania akumulatora spadł na M lub L? Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #781 Napisano 7 Sierpnia 2014 H 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uminus 290 #782 Napisano 8 Sierpnia 2014 Mi na jeden dzień bateria spadła na M, ale to listopad był 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #783 Napisano 9 Sierpnia 2014 Mi też nigdy nie spadł poziom naładowania na M i potwierdzam, że w gw-9200 nie jest o to trudno. Moim zdaniem wyjatkową oszczędność daje podświetlenie diodowe choć niestety nie jest takie ładne jak klasyczne. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martin77 7 #784 Napisano 9 Sierpnia 2014 Ja Rangemana mam od 2tyg więc myśle że poziom na M zjedzie dopiero po okresie zimowym, teraz to niemożliwe bo dużo czasu spędzam na rowerze i często słońce daje prosto na zegarek.Co do przypadkowego wciskania przycisku ABC to dziś była mała gleba i jakoś sie wcisnęło, oczywiście zegarek nie zebrał żadnej najmniejszej ryski. Kilka dni temu gdy zakładałem plecak jakoś wykręciłem nadgarstek i też się wcisnęło o dziwo jak specjalnie kręce nadgarstkiem by wcisnąć to nie da rady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmw 1 #785 Napisano 15 Września 2014 Witam, wiem, że temat był, przeczytałem ale i tak mam prośbę. Chcę kupić rangemana. Czarny w negatywie. Która wersja będzie najlepsza? I ewentualnie gdzie dokonać zakupu. Pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #786 Napisano 30 Września 2014 Oczy Ci wypadną od wpatrywania sie w zegarek a już o odczytaniu kompasu itp to możesz zapomnieć Miałem zielonego w nega i nic wiecznie nie widziałem Zero czytelności ZERO !!!! Anie w dzień aniw nocy Ale zegarek fajny Lepiej kupić zwykły,a gdzie to niestety nie wiem ja swojego wyrwałem Tuz forum za 800pare zł z zibi i przedłużona gwarancjią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barthezz 35 #787 Napisano 30 Września 2014 Ja sprzedaje swojego,jest dla mnie za duzy. http://olx.pl/oferta/casio-gw-9400-rangeman-CID87-ID7gfzh.html#36d7be61f5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #788 Napisano 6 Października 2014 W sklepach TT jest już nowa wersja RD (w absurdalnie wysokiej cenie), a tymczasem na WUS-ie kolejny tuning. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #789 Napisano 7 Października 2014 Cała kolekcja z WUS-a: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #790 Napisano 7 Października 2014 Jak dla mnie to podstawowa wersja najfajniejsza. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #791 Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Negatywy na tym zdjęciu wyjątkowo nieczytelne... Edytowane 7 Października 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #792 Napisano 7 Października 2014 Zgadzam się z przedmówcami. Policzyłem, że cała jedenastka jest warta około 15k pln. No ale Yankeexpress jest jednym z największych G-świrów na WUS-ie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84873 #793 Napisano 7 Października 2014 Widzę, że tak zmodował że czerwonego i niebieskiego nie ma w oryginale Ja bym chciał podstawowego i żółtka 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_25_25 1 #794 Napisano 12 Października 2014 Witajcie,A ten żółty to jaki to jest model dokładnie? I czy jest on do kupienia w PL? Chodzi za mną zmiana mojego GA-1000 na GW-9400 ale nie wiem na jaki kolor się zdecydować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84873 #795 Napisano 12 Października 2014 jacek: http://www.ebay.com/itm/G-SHOCK-GW-9430EJ-9-GW-9430-Solar-Multi-band-6-Atomic-30th-Ed-RANGEMAN-Watch-gt-/171267682771 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_25_25 1 #796 Napisano 12 Października 2014 Dziękuję bardzo. Ech ta cena...Myślę o czerwonym albo klasycznym czarnym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #797 Napisano 14 Października 2014 No to sie skusilem. A mial byc jakis Citek automatic. No coz.... pozniej troche. Zakupiony w Japonii GW-9400BJ-1J : Masz go jeszcze kolego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmw 1 #798 Napisano 15 Października 2014 Dzień dobry, jakiś czas temu pytałem Was o rangemana w negatywie. Skończyło się zakupem Tyle, że jak zacząłem sobie przeglądać g-shocki to spodobały mi się jeszcze dwa modele. I tutaj pojawia się prośba o radę. Dwóch nie kupię. Wybór musi paść na jeden. Czy możecie mi doradzić coś a'propo tychże modeli.Z góry dziękuję za pomoc w wyborze. CASIO G-SHOCK (GPW-1000-4AJF) SKY COCKPIT Casio G-Shock Sky Cockpit Series Men's Watch GA-1000-4A Aha dodatkowe pytanie. Rangemana kupiłem w Japonii i cierpię na brak instrukcji PL. Gdyby ktoś miał byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #799 Napisano 15 Października 2014 Kup sobie poniższego:http://c-watch.co.jp/ww/gwn1000b.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #800 Napisano 15 Października 2014 Dotarł mój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach