Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągnąć temat :) Do ustawienia / poprawienia dokładności kompasu służy tylko dwukierunkowa kalibracja czy w inny sposób też można ustawić kompas?

Jest jeszcze chyba deklinacja magnetyczna czy jakoś tak

Pozdrawiam, Matej ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zrobiłem Romkowi tescik,mianowicie wylądował ze mna na basenie i postanowiłem sprawdzic co sie stanie jak wcisne przyciski pod woda,więc kilkakrotnie wciskałem  razem z przytrzymywaniem ich dłuzszą chwilke i wiecie co ....zupełnie nic się nie stało  :) potem w ramach testu wyladowął ze mna w saunie suchej ,w kluczowym momecie termometr pokazywał 46stopni na ręce po czym wylądował wraz ze mna pod kubłem lodowatej wody i wiecie co...znowu nic mu nie było :)  :)

także ten tego,dosyc wytrzymały jest, :lol:  :lol: jeszcze za miesiac go zabiore na nura bo lece do ciepłej wody to powiem co i jak :)

Edytowane przez farmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie polecić mi jaki konkretny wkrętak kupić do odkręcania śrub do paska w moim Romku? Może jakiś link z alledrogo? Nie chce jakiegoś badziewia co mi tylko śruby zniszczy a sam się stępi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno PH00, a co do jakości to zazwyczaj jest ona proporcjonalna do ceny.

Currently AWG-M100B-1AER & Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie polecić mi jaki konkretny wkrętak kupić do odkręcania śrub do paska w moim Romku? Może jakiś link z alledrogo? Nie chce jakiegoś badziewia co mi tylko śruby zniszczy a sam się stępi.

Ja używałem podobnego zestawu i nie zniszczyłem ani śrub w zegarku, ani samych wkrętaków.

http://allegro.pl/zestaw-srubokretowy-32cz-z-uchwytem-magnetycznym-i6769459844.html

Edytowane przez tomasznowak244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dołączyłem do Waszej bandy Romków ;)... Pomyśleć że wszedłem na forum tylko poczytać o Protrekach do 300 zł, ech....

wczoraj zrobiłem Romkowi tescik,mianowicie wylądował ze mna na basenie i postanowiłem sprawdzic co sie stanie jak wcisne przyciski pod woda,więc kilkakrotnie wciskałem  razem z przytrzymywaniem ich dłuzszą chwilke i wiecie co ....zupełnie nic się nie stało  :) potem w ramach testu wyladowął ze mna w saunie suchej ,w kluczowym momecie termometr pokazywał 46stopni na ręce po czym wylądował wraz ze mna pod kubłem lodowatej wody i wiecie co...znowu nic mu nie było :)  :)

także ten tego,dosyc wytrzymały jest, :lol:  :lol: jeszcze za miesiac go zabiore na nura bo lece do ciepłej wody to powiem co i jak :)

To daj znać jak się spisał pod wodą. Ja też w połowie maja będę testował Romka w warunkach wodnych do -20 metrów. Oby nie zawiódł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to dołączyłem do Waszej bandy Romków ;)... Pomyśleć że wszedłem na forum tylko poczytać o Protrekach do 300 zł, ech....

Tak to się właśnie zaczyna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć tani ten zestaw. Ale skoro mówicie że dobry to biorę bo też będę potrzebował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć tani ten zestaw. Ale skoro mówicie że dobry to biorę bo też będę potrzebował ;)

Nie podołał jedynie przy rozkręcaniu mocowania paska w GW-2500B (skręcany na śruby na wkrętak płaski i wyjątkowo cienkim grocie), bo nie było w komplecie dwóch identycznych grotów, a poza tym to jest OK. Większość śrub (bezele, dekle, paski) opędzisz grotem PH00.

Currently AWG-M100B-1AER & Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek pasek Ci urwało, czy uszy pękły, że nie chcesz pokazać :P

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dół nie powinien być węższy, żeby drut wszedł w te wygięcia bezela?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dół nie powinien być węższy, żeby drut wszedł w te wygięcia bezela?

Nie, bo wtedy:

1. nie byłby symetryczny z górą

2. nie byłby na tej samej wysokości co na górze (prawie dotykałby szkła)

3. musiałby być jeszcze dodatkowo zagięty aby ominąć pasek, czyli też pkt.1

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to nie ale z tej perspektywy można pomyśleć, że coś nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Na zywo wyglada to zupelnie inaczej..tzn lepiej,bardzo lepiej :P

Jedynie co moze rzucic sie w oczy estety to fakt,iz kaganiec przechodzi bezposrednio nad dekoracyjnymi srubkami - no ale do tego to chyba trzeba sie poprostu przyczepic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę grubszy moim zdaniem powinien być ten drucik.ten wygląda na zbyt wątły na romanie np. ten z gd400 już byłby ok

Edytowane przez G-Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć skąd można zakupić oryginalne części do tego zegarka, kupiłem kiedyś pasek na allegro za 109 zł i zobaczcie na poniższych fotach jakie podróbki sprzedają.

f8e3f880b0feff3amed.jpg

b5627d2fce4f96c2med.jpg

ee4d917bcf120a99med.jpg

952541d1184b9410med.jpg

Jak widać na fotach kolor jest matowy i plastik niskiej jakości, więc chciałbym wiedzieć gdzie można zakupić oryginalne części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zibi, ale będziesz czekał i czekał

na allegro: swiat_zegarkow

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jak widać na fotach kolor jest matowy i plastik niskiej jakości, więc chciałbym wiedzieć gdzie można zakupić oryginalne części.

Podaj źródło zakupu niby tych podrób, szczerze to nie wiem o co Ci chodzi bo wyglądają dobrze.

Oryginalne paski i bezele też są matowe, tylko z czasem się wyślizgują od np. ubrań i zaczynają połyskiwać a do tego robią się bardziej elastyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty Panie opowiadasz????

To są jak najbardziej oryginalne rzeczy.

Te Twoje jak mówił tomaliusz już są ''wypierdziane'' i dlatego taka różnica.

Nowe oryginalne są matowe.

Zakładaj i tyle a jak nie to kupię te ''podrobki'' za 50zł ;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi