Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, wróćmy do rezerwy chodu z kreseczkami! Ta jednolita jest znacznie gorsza!

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Greenwatch, popieram!

Jak dla mnie jednak biała tarcza rządzi, 2 miejsce szara. Granat najmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie sekunda powinna być. Po pierwsze wg mnie ładnie to wygląda i niczego nie burzy - ale o oczywiście to moja subiektywna ocena. Po drugie będzie fajnie płynęła - to ożywi tarczę i aż będzie chcialo się patrzeć na zegarek. I po trzecie - to juz rzecz obiektywna i praktyczna, o czym już ktoś wspomniał - jeżeli komus sekundnik będzie przeszkadzał to go sobie zdejmie. Odwrotnie raczej się nie da. Czyli ta opcja finalnie powinna zadowolić wszystkich bo każdy będzie miał zegarek jaki chce - czy dostanie taki od razu czy sobie go w ten sposób ogoloci od wskazówki, to nieistotne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli chodiz o tarcze może da rade zrobić limitę w 3 seriach po 50 sztuk z różnym kolorem tarczy - po 50 białych, srebrnych i niebieskuch, każdy znajdzie coś dla siebie a nadal będzie to limitka, od 1 do 150 lub 3 serie od 1 do 50 . Do tego może będa ososby, które wezmą więcej niż 1 sztukę co zapewni realizacje proejtu. Marcin, da tak rade?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę namolny i sparafrazuję "klasyka" "Wskazówka sekundowa musi odejść!" :)

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie takie proste. Zdejmij sekudnik z 1 ze swoich zegarkow, to przekonasz sie, jak to wyglada. Ten argument uważam za mało poważny - delikatnie mówiąc. Zmienić to sobie można pasek.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę namolny i sparafrazuję "klasyka" "Wskazówka sekundowa musi odejść!" :)

To po prostu ją sobie zdejmiesz ;)

No nie takie to proste, bo po zdjęciu sekundowej zostanie dziura. W wersji bez sekundnika wskazówka minutowa jest w miejscu mocowania zaślepiona .

Jeśli bedzie ankieta, to głos oddam na wersję bez sekundy.  :rolleyes:

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil, to się zestroiliśmy myslowo.  :lol: 

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni projekt john.doe jest dla mnie produkcyjnym. Bajka wyszlo, nawet z sekundnikiem i cyferkami na rezerwie chodu.

Jak ktos bedzie chcial sie pozbyc sekundnika, to odda do majstra i majster mu utnie sekundnik i dziura nie zostanie hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten mechanizm ma 28800bph - aż się prosi o pozostawienie płynącej po tarczy wskazówki sekundowej - oczywiście z przeciwwagą.

Ma też stop sekunde - fajnie jest sobie, nakręcając zegarek, ustawić czas z zegarem atomowym i sprawdzać dokładność chodu. 

Osobiście uważam, że zmarnujemy potencjał mechanizmu wywalając wskazówke sekundową

Rzekłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie takie to proste, bo po zdjęciu sekundowej zostanie dziura. W wersji bez sekundnika wskazówka minutowa jest w miejscu mocowania zaślepiona .

Jeśli bedzie ankieta, to głos oddam na wersję bez sekundy.  :rolleyes:

Dokładnie tak. Nie można sobie zdjąć sekundnika bo zostanie dziura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie opcja wrzucona przez john.doe w poście 273 (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/96902-ankieta-preferencje-dotyczące-forumowego-zegarka-bauhaus/?p=1078832) wydaje mi się skończona i kompletna. Piękna jest... nawet z centralną sekundą ;)

Wg mnie ta wersja mogłaby zostac uznana za finalną :) Zrobić 3 serie po 50 sztuk z 3 kolorami tarcz i byłoby git :)

Ewent., ponieważ były glosy, że sekunda się zlewa, zrobic ją w innym kolorze, czarną, niebieską, czerwoną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde tyle swietnych projektow na forum ostatnio sie pojawilo, ze nie wiadomo na co sie decydowac :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może,. by tak........

indeksy 3, 4, 5  i 7, 8, 9 

zrobić takie same jak 11, 12, 13

i dla obserwatora naszego zegarka na ręku,

rzuci się w oczy,

iż ten projekt to forumowy "mercedes",

nie mający sobie równych!!!

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krótko od siebie i obserwuję dalej :)

dla mnie data bez znaczenia, indeksy już były skracane,

dla mnie nie bardzo.

jestem za sekundnikiem, niechże coś się rusza.

Generalnie wersja poniżej, tylko podziałka rezerwy przerywana bedzie git - dla mnie oczywiście.

zapomniał bym, niebieski szlif, podoba mi się , jestem rozdarty.

gg6r.jpg

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ten ostatni projekt (oczywiście z sekundą) - biorę!!! I proszę już nie kombinować!  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisuję się na listę chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Nie można sobie zdjąć sekundnika bo zostanie dziura.

Marcin - poważnie mówisz?

A jak wskazówka sekundowa nie zostanie w fabryce założona, to tej dziury nie będzie??

Znaczy mechanizm będzie modyfikowany do tego projektu i będzie zdejmowana oś sekundnika, a oś minutowa wymieniona na pełną?

Jeśli tak, to przepraszam - może być bez sekundnika.

Ale proszę potwierdź to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zegarków co prawda nie składam ale ostatnia wskazówka ma chyba trochę inną konstrukcję. Szczerze muszę dopytać.

Po zdjęciu sekundy która ma otwór o najmniejszej średnicy będzie widoczny brzydki trzpień. = to tak na mój rozum..ale byc moze czegos nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na tym ale na logikę to czy nie łatwiej założyć na oś sekundy trzpień w kształcie walca który będzie się niewidocznie obracał tak jak sekundnik?

Taka "zaślepkę":)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zegarków co prawda nie składam ale ostatnia wskazówka ma chyba trochę inną konstrukcję. Szczerze muszę dopytać.

Po zdjęciu sekundy która ma otwór o najmniejszej średnicy będzie widoczny brzydki trzpień. = to tak na mój rozum..ale byc moze czegos nie wiem.

Jak możesz, to poproszę.

Bo na mój rozum, to nie jest to wcale takie proste.

Oś sekundowa jest wyższa niż minutowa. Więc "zaślepienie" wskazówki minutowej nie wiem, jakby miało być zrobione.

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na tym ale na logikę to czy nie łatwiej założyć na oś sekundy trzpień w kształcie walca który będzie się niewidocznie obracał tak jak sekundnik?

Nie widziałem jeszcze takiego rozwiązania. W teorii wydaje się możliwe. Nie wiem tylko jak z wykonaniem takiego małego elementu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.