Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne że nikt jeszcze tego nie wrzucił, na massdropie Glycine Combat Sub za 385usd z przesyłką. Łapać bo schodzą jak ciepłe bułeczki. :)

Do mnie jedzie Golden Eye. Piękny jest (szczególnie za te pieniądze!)

Nie chciałbym wyjść na złośliwca, ale szykuj parę złotych na Vat i cło. Szacunkowo to będzie około 340 zł. No i Massdrop nie wysyła od razu zamówionego towaru, ale najpierw zbiera oferty zakupu, potem sciąga towar hurtem do siebie i na koniec wysyła do przyszłych posiadaczy. To niestety trwa trochę. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe podanie tych informacji. Jakby co polecam kontrolować pracę poczty, z własnego doświadczenia. Ostatnio kupiłem nowy zegarek na eBayu i pomimo wysłania wymaganych załączników na podany email, przez tydzień nie byli łaskawi wysłać mojego nabytku. Dopiero po telefonicznej interwencji, stwierdzili że nie wiadomość do nich nie dotarła (sic!). Ciekawe jak to maile giną?? Zegarek z Antypodów szedł kilka dni, a u nas utknął na ponad półtora tygodnia!! Tak, że wykaż się czujnością i po otrzymaniu wezwania z UC by dostarczyć wymagane dokumenty, pilnuj sprawy. Istotne dla każdego kupującego jest to, że po 20 dniach ODSYŁAJĄ DO NADAWCY(!!) z powodu niedopełnienia formalności, a że wina nie musi być ze strony nabywcy, to pewnie dla nich pryszcz. Ja sprawy dopilnowałem i zegarek zakupiony 3. marca dotarł do mnie w końcu dziś. Tobie też radzę, monitorować sprawę, bo licho nie śpi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzięki na odpowiedzi w temacie Alpinista.

Ja Tez, tak jak jeden z Was uważam, że cały urok zegarków Seiko z tej nizszej/średniej klasy typu wszelkie skx, monstery, sarby itd. polega na tym, ze oferuja wiele w stosunku do swej ceny, ale urok Seiko zaczyna słabnąć, gdy poruszamy sie w przedziałach cenowych od tych 2.000 pln w górę (pomijam oczywiscie GS czy high- tech'we wydumki typu Astron).

I tak jak planowałem kupic Alpiniste , jak mozna go było dostac w przedziale ok 1300 z japonii - ok 1600/1700 u nas na bazarku za nówki, to obecnie coraz dalszy jestem chyba od decyzji zakupowej na tak. Chyba, że mnie jednak najdzie i za te 1700-1800 kupie z ebay'a uk.

I chyba taka własnie granice cenowa sobie za sarb017 ustawię  :) .

Wydaje mi sie, ze jest to zegarek dla specyficznego uzytkownika lub typowego kolekcjonera/zbieracza i po nasyceniu naszego rodzimego rynku, jakie miało miejsce w ostatnim czasie także u nas na forum, za jakis czas moze byc wysyp ofert na bazarku na Alpinisty w stanie NOS  :) .

Prezentujesz zdrowy rodzaj uzależnienia. Postawienie sobie górnej i NIEPRZEKRACZALNEJ granicy cenowej przy zakupie zaplanowanej zabawki zapewni Ci w przyszłości stabilność budżetu, często zagrożonego u kolekcjonerów. :) Co do przewidzianego spadku cen Alpinista, to nie podzielam Twojego optymizmu, ale to raczej intuicja niż rzecz, którą można z pewnością stwierdzić. Czas pokaże, który z nas miał rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym wyjść na złośliwca, ale szykuj parę złotych na Vat i cło. Szacunkowo to będzie około 340 zł. No i Massdrop nie wysyła od razu zamówionego towaru, ale najpierw zbiera oferty zakupu, potem sciąga towar hurtem do siebie i na koniec wysyła do przyszłych posiadaczy. To niestety trwa trochę. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe podanie tych informacji. Jakby co polecam kontrolować pracę poczty, z własnego doświadczenia. Ostatnio kupiłem nowy zegarek na eBayu i pomimo wysłania wymaganych załączników na podany email, przez tydzień nie byli łaskawi wysłać mojego nabytku. Dopiero po telefonicznej interwencji, stwierdzili że nie wiadomość do nich nie dotarła (sic!). Ciekawe jak to maile giną?? Zegarek z Antypodów szedł kilka dni, a u nas utknął na ponad półtora tygodnia!! Tak, że wykaż się czujnością i po otrzymaniu wezwania z UC by dostarczyć wymagane dokumenty, pilnuj sprawy. Istotne dla każdego kupującego jest to, że po 20 dniach ODSYŁAJĄ DO NADAWCY(!!) z powodu niedopełnienia formalności, a że wina nie musi być ze strony nabywcy, to pewnie dla nich pryszcz. Ja sprawy dopilnowałem i zegarek zakupiony 3. marca dotarł do mnie w końcu dziś. Tobie też radzę, monitorować sprawę, bo licho nie śpi. ;)

Doskonale wiem o vat i cle i doliczam to do całkowitego kosztu zegarka. Nawet wtedy cena jest korzystna.

Oczywiście dzięki za informację o zawirowaniach z UC i poczty, będę miał rękę na pulsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale wiem o vat i cle i doliczam to do całkowitego kosztu zegarka. Nawet wtedy cena jest korzystna.

Oczywiście dzięki za informację o zawirowaniach z UC i poczty, będę miał rękę na pulsie.

No to fajnie, że wiedziałeś i nie wyszedłem na "zamartwiacza". Powodzenia z nowym zegarkiem i dużo radości po włożeniu na rękę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym wyjść na złośliwca, ale szykuj parę złotych na Vat i cło. Szacunkowo to będzie około 340 zł. No i Massdrop nie wysyła od razu zamówionego towaru, ale najpierw zbiera oferty zakupu, potem sciąga towar hurtem do siebie i na koniec wysyła do przyszłych posiadaczy. To niestety trwa trochę. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe podanie tych informacji. Jakby co polecam kontrolować pracę poczty, z własnego doświadczenia. ś. Tobie też radzę, monitorować sprawę, bo licho nie śpi. ;)

Kupując tam zegarek masz podaną przybliżoną  datę dostawy i albo ją akceptujesz i kupujesz, albo nie.

Massdrop nie wysyła pocztą tylko DHL i nie miałem dotąd żadnych zawirowań z dostawą.

Cło i Vat to norma i chyba każdy się z tym liczy. U mnie 3 razy poszło wszystko sprawnie, a  zegarki przyszły wcześniej niż przewidywany przez nich termin. Ceny są na pewno kuszące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie, że wiedziałeś i nie wyszedłem na "zamartwiacza". Powodzenia z nowym zegarkiem i dużo radości po włożeniu na rękę. :)

Warto brać pod uwagę VAT i cło, ale też nie zawsze są. U mnie obyło się kompletnie bez dodatkowych opłat. Paczka szła kurierem z pełnym trackingiem.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem,

Kupiłem wczoraj jedną z tych Glycynek na Massdrop’ie. PayPal obciążył mi kartę kwotą PLN 1365 (od razu w złotówkach wiec pewnie po maksymalnie beznadziejnym kursie zostało przeliczone).

Jak nawet dodamy do tego najpierw 5% cła a potem naliczymy na to 23% wychodzimy na kwotę PLN 1763.

Przy cenie w Polsce na poziomie około PLN 3000 (w zależności od konkretnych modeli widziałem je od PLN 2700 do 3200) wychodzi to mniej więcej 40% taniej, co, moim zdaniem, jest niezłym dealem :)

Oczywiście na zegarek sobie trzeba poczekać i nie przegapić formalności celnych.

Chyba, że będzie się miało szczęście i puszczą bez odprawy, co czasem się zdarza...

Pozdrowienia

PN

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem alpinista. Wg mnie powinien kosztować tyle co średnie modele seiko 5. Może i to kultowy zegar dla wielu osób , ale dla mnie to żaden argument. Jest po prostu brzydki.

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Łomatko...

„Tyle co średnie modele Seiko 5”? z mechanizmem 6r15? Przy tym wykończeniu? Bo jest brzydki?

Każdy może mieć oczywiście swoje zdanie (ja bym nigdy Alpinista nie kupił, bo mi się nie podoba), ale takie teksty to może jednak zarezerwujmy na forum onet, nie wśród miłośników zegarów i zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łomatko...

„Tyle co średnie modele Seiko 5”? z mechanizmem 6r15? Przy tym wykończeniu? Bo jest brzydki?

Każdy może mieć oczywiście swoje zdanie (ja bym nigdy Alpinista nie kupił, bo mi się nie podoba), ale takie teksty to może jednak zarezerwujmy na forum onet, nie wśród miłośników zegarów i zegarków.

1. dlaczego/ jest jakiś zakaz?

2. nie widzę nic niestosownego ani sprzecznego

3. było konkretne pytanie i padła odpowiedź

4. nie życzyłem sobie abyś doradzał mi co dla kogo mam zarezerwować i nadal sobie tego nie życzę 

Na zegarki jest akurat 0% cło.

gdzie jest 0% cło na zegarki? 

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. dlaczego/ jest jakiś zakaz?

2. nie widzę nic niestosownego ani sprzecznego

3. było konkretne pytanie i padła odpowiedź

4. nie życzyłem sobie abyś doradzał mi co dla kogo mam zarezerwować i nadal sobie tego nie życzę

gdzie jest 0% cło na zegarki?

W taryfie celnej np. na szwajcarskie automaty.

Ale ok. Co do zasady nie ma 0%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując tam zegarek masz podaną przybliżoną  datę dostawy i albo ją akceptujesz i kupujesz, albo nie.

Massdrop nie wysyła pocztą tylko DHL i nie miałem dotąd żadnych zawirowań z dostawą.

Cło i Vat to norma i chyba każdy się z tym liczy. U mnie 3 razy poszło wszystko sprawnie, a  zegarki przyszły wcześniej niż przewidywany przez nich termin. Ceny są na pewno kuszące.

Opisałem tylko autentyczną sytuację jaka zaszła u mnie. Z tym, że zakup był na eBayu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a już myślałem, że coś się zmieniło i przynosisz dobre wieści :)

szkoda

może te szwajcarskie automaty to te do gier hazardowych? ;)

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pnie

Zrób sobie kartę Revolut, mnie wyszło 1320 PLN.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Massdropie TechnoMarine Valjoux 7750 co to za marka i czy się opłaca?

https://www.massdrop.com/buy/technomarine-black-reef-automatic-watch

Wygląda strasznie odpustowo. Za tą kasę można fajny zegarek kupić.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Massdropie TechnoMarine Valjoux 7750 co to za marka i czy się opłaca?

https://www.massdrop.com/buy/technomarine-black-reef-automatic-watch

Technomarine należy do Invicty. Ja bym nie kupił bo brzydkie to i wielkie, ale nie wiem jak na żywo wygląda bo nigdzie nie ma zdjęć. Edytowane przez Schioedtei

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie macie jakies zrodlo gdzie mozna kupic tego bambino kremowego z niebieskimi wskazowkami do 115$? ew. orientuje sie ktos co jaki czas jest on mniej wiecej dostepny na dutyfreeisland? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine Combat 6 Classic Automatic na MS za 290$

Wersja 43mm i 36mm, na bransolecie. Jak nie trafi na celny, to będzie poniżej 1k pln.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine Combat 6 Classic Automatic na MS za 290$

Wersja 43mm i 36mm, na bransolecie. Jak nie trafi na celny, to będzie poniżej 1k pln.

Niestety zostały już tylko 36 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambino 10% off na creationwatches. Chyba trzeba się szybko decydować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanadyjski halgray ma nowy projekt na kickstarter. Choć dla mnie zbyt duże podobieństwo do horneta, ktory jest super. Ale ceny atrakcyjne, przynajmniej na początek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi