Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, poszukuję Seiko Recraft model SNKM97 oraz inne z tej serii z gwarancją do ok. 800zł, dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już jedno bambino, ale te są też bardzo kuszące w tej cenie. Pierwszy out of stock ale nadal można złożyć zamówienie.  

https://www.amazon.co.uk/Orient-Analogue-Japanese-Automatic-Leather-FAC00009N0/dp/B01MTS5BFN

https://www.amazon.co.uk/ORIENT-FAC00008W0-Orient-Analogue-Automatic/dp/B077YST87Y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś lubi makara to jest 35% w dół

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwa już od marca :)

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może na chwilę podnieśli. Ale tak czy siak te -30% jest już chwilę. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do cen w USD przy wysyłce do Polski doliczą chyba jeszcze VAT. Lepiej chyba patrzeć na ceny w GBP.

Bo w USD to wygląda bardzo interesująco.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Alledrogo jest do 03.01.21 promocja Raty Zero. Faktyczne Zero. Czyli przy zakupie za 2000 PLN na 20 rat zapłacimy miesięcznie tylko 100 PLN. Allegro pobiera od sprzedawców niemała prowizję, ale czasami można coś fajnego znaleźć i nie obciążać budżetu domowego jednorazową wypłatą z konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarownia ma kilka wartych zainteresowania zegarków w niezłych cenach, dodatkowo działa kod "nowyzegarek".

Np.:

Seiko Black Sumo za ok. 2,5k

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-the-black-series-sumo-diver-automatic-limited-edition-spb125j1

Seiko Arnie za ok. 1,5k

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-arnie-diver-solar-snj029p1

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-arnie-diver-solar-snj031p1

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś się przymierzał do zakupu zegarka Christopher Ward, to niech wie, że kod na 120 EUR zniżki jest teraz przedłużony do Bożego Narodzenia

obraz.png.57224d9d21b62b719a01010b8fb1ffec.png

Nie wiem, czy to zadziała, ale gdyby dało się to połączyć z "nearly new" które się wczoraj pojawiły, to może być już całkiem interesujący deal.

obraz.png.f39691c88053893820c92dd83279afde.pngobraz.png.4479cf8973e1c6578bc11cb5c40602d5.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie działa voucher na 120 eurosów z już przecenionymi zegarkami (tymi ze zwrotów) . 

A tak poza tym to: -50% albo nic! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine Airman w brązie za niecałe 2 tys + ewentualnie opłaty z kodem  SCSALE11

Screenshot_20201107-095832_Opera Mini.jpg

Screenshot_20201107-100610_Gallery.jpg

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylka kurierem wiec opłaty pewne, dodatkowo ashford wpisuje na fakturze pełną kwotę (bez rabatu) oraz, jeżeli dobrze pamiętam, nie wyszczególnia kosztów wysyłki. Dostawca UPS rozlicza automatycznie na podstawie faktury sprzedawcy - dostajesz info ile masz zaplacic podatku i na tym koniec (dwa razy tak mialem). Próbowałem dzwonic na infolinię, dostałem nawet adres mailowy, żeby sprawe wyjaśnić, wysyłałem wiadomości ale nikt nie raczył na nie odpisać. Podobnie na maila przez ich oficjalną stronę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, artooro napisał:

Wysylka kurierem wiec opłaty pewne, dodatkowo ashford wpisuje na fakturze pełną kwotę (bez rabatu) oraz, jeżeli dobrze pamiętam, nie wyszczególnia kosztów wysyłki. Dostawca UPS rozlicza automatycznie na podstawie faktury sprzedawcy - dostajesz info ile masz zaplacic podatku i na tym koniec (dwa razy tak mialem). Próbowałem dzwonic na infolinię, dostałem nawet adres mailowy, żeby sprawe wyjaśnić, wysyłałem wiadomości ale nikt nie raczył na nie odpisać. Podobnie na maila przez ich oficjalną stronę. 

Co nie zmienia faktu że i tak się opłaca 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Rikimaru75 napisał:

Co nie zmienia faktu że i tak się opłaca 🙂

Co to znaczy sie opłaca? 10% szału nie robi 😉

Glycine niestety od dawna juz nie trzymają cen jak kiedyś 🙄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem tak samo po zakupie z Ashford i wysyłce UPS’em. Polski UPS to dramat, ale się uparłem i pisałem oraz dzwoniłem. Złożyłem też formalną reklamację. W końcu pokonałem system i dostałem zwrot nadpłaconego VAT od zawyżonych kosztów wysyłki. Ale to była długotrwała walka z głuchym telefonem i wymagała dużego samozaparcia. I już nawet nie chodziło mi o parędziesiąt PLN ale o zasadę i ich olewackie podejście do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Glycine Airman w brązie za niecałe 2 tys + ewentualnie opłaty z kodem  SCSALE11

510573152_Screenshot_20201107-095832_OperaMini.thumb.jpg.0b0a5dea95dab1ce7116e5406fa9ed9c.jpg
Screenshot_20201107-100610_Gallery.thumb.jpg.840c85d478ba5f6b1a363a5ad3c17a2f.jpg
Gdyby robili ten zegar bez bezsensownego gmt dawno byłby mój

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2020 o 17:35, Perpetuum Mobile napisał:

Do cen w USD przy wysyłce do Polski doliczą chyba jeszcze VAT. Lepiej chyba patrzeć na ceny w GBP.

Bo w USD to wygląda bardzo interesująco.

Moi drodzy, mam pytanko czy u Krzyśka przy zakupie w AUD też doliczany jest dodatkowo podatek VAT? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pewności, ale z dotychczasowych obserwacji wydaje mi się, że u ChW działa to tak:

- ceny w walutach krajów UE są podawane z VATem

- ceny w walutach krajów spoza UE są podawane bez VATu

Natomiast potem, kiedy zamawia się zegarek i podaje się adres wysyłki, to system sprawdza ten adres i w razie potrzeby odpowiednio koryguje cenę o VAT. I tak:

- jeżeli wybrało się miejsce wysyłki w UE, to system doliczy VAT do cen w walutach spoza UE. Ceny w walutach UE się nie zmienią.

- jeżeli wybrało się miejsce wysyłki poza UE to ceny w walutach UE zostaną obniżone o VAT. Ceny w walutach spoza UE się nie zmienią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi