Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, dudak napisał:

Nie wysyłają do Polski

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Wysyłają. To jest błąd ebay. Wystarczy zmienić adres na jakiś amerykański, w podsumowaniu zmienić z powrotem na polski... :) Teraz już bez znaczenia, bo wykupione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sprawdzales, doszło tak?

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem niedawno inny zegarek w ten sposób. Doszło, zero problemów. Chodzi o ten komunikat:

Schowek01.jpg

Edytowane przez tomek.wzr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singapur chyba, tym niemniej kroi sie fajny sikor ... dzieki za cynk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zelos kusi... , ale kupiłem już Phoibosa 🤔

Cena po opłatach będzie podobna.

Zgaduję, że tańsze modele będą szybko znikać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heimdallr:

Use the promo code Summer2020 and receive $20 OFF on your order. 

Valid on all watches in the dive watch & bronze watch category.

Last promo day is Sunday 27.07.2020 

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Star RE-AU0005L00B na CreationWatches za nieco ponad 1200 PLN (z kodem MANONTIME) + ewentualne opłaty:

https://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-star-automatic-re-au0005l00b-power-reserve-japan-made-mens-watch-15373.html?currency=USD

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, niebieski kusi. Cena fajna. Gdybym nie był niecierpliwy i nie kupił niedawno Phoibosa to już by był w koszyku. A tak, to dwa bardzo podobne zegarki, które nawet nie bardzo będę miał kiedy nosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Perpetuum Mobile napisał:

Nie ukrywam, niebieski kusi. Cena fajna. Gdybym nie był niecierpliwy i nie kupił niedawno Phoibosa to już by był w koszyku. A tak, to dwa bardzo podobne zegarki, które nawet nie bardzo będę miał kiedy nosić.

Cena jest mega fajna,  następne będą o 100 USD droższe,  ja kupiłem szarą wersję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gratulacje. Każda wersja ma w sobie coś fajnego. Gdyby były dostępne wersje z tarczami z wirem, to chyba bym się nie powstrzymał.

W ich ofercie jeszcze bardziej podoba mi się Horizons GMT, ale cena niestety też zupełnie innego kalibru.

obraz.png.8f9e61f9a5d7b5ab373d641e900cf5c2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał:

To gratulacje. Każda wersja ma w sobie coś fajnego. Gdyby były dostępne wersje z tarczami z wirem, to chyba bym się nie powstrzymał.

W ich ofercie jeszcze bardziej podoba mi się Horizons GMT, ale cena niestety też zupełnie innego kalibru.

obraz.png.8f9e61f9a5d7b5ab373d641e900cf5c2.png

Możesz jeszcze kupić na Seriouswatches

Screenshot_20200724-223450_Opera Mini.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Rikimaru75 napisał:

Możesz jeszcze kupić na Seriouswatches

Tak, wiem. One są cały czas dostępne także na stronie Zelosa. Tylko cena jest niestety trochę zaporowa.

Za to niebieski Swordfish jest już "Sold Out". Miałem go już nawet przez chwilę w koszyku, ale jednak się rozmyśliłem. Tyle zegarkowych zakupów ostatnio zrobiłem i tyle mam jeszcze na liście życzeń, że odpuściłem.

Rozum podpowiada, że nie potrzebuję dwóch prawie identycznych zegarków. A skoro już wyprzedany, to przynajmniej nie mam dylematu. 😥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona zęby na meteoryt sobie ostrzyła ale zanim wróciliśmy z grilla u znajomych do domu był wyprzedany.

Następnym razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy nawet nie wiem na ile to ciekawa propozycja, ale wrzucam, gdyby ktoś był zainteresowany:

obraz.thumb.png.e1bc0494306dfbe488cb6f2c78e49365.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór, potrzebuję pomocy ,kogoś kto korzystał z firmy transshippingowej z USA do Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z usług takiej firmy korzystałem: https://www.polonezparcelservice.com. Możesz na ich adres zamówić ze sklepu internetowego, jak również możesz zamówić wysyłkę do nich za pośrednictwem UPS w cenie znacznie bardziej korzystnej, niż cennik UPS. Napisz, co potrzebujesz. Postaram się pomóc, jeśli będę potrafił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze taka alternatywa. Sam nie korzystałem, ale wiem że działa dość dobrze.

https://www.taniestany.com/jak-dziala.aspx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z usług takiej firmy korzystałem: https://www.polonezparcelservice.com. Możesz na ich adres zamówić ze sklepu internetowego, jak również możesz zamówić wysyłkę do nich za pośrednictwem UPS w cenie znacznie bardziej korzystnej, niż cennik UPS. Napisz, co potrzebujesz. Postaram się pomóc, jeśli będę potrafił

Zastanawiam się nad Tissotem V8 jest na Ashfordzie w dobrej cenie, ale wysyłka tylko do USA. Teraz sobie przypomniałem, że gdzieś już słyszałem o Polonezie. Jak byś mógł po.óc w tym temacie to z radością przyjmę pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem do końca który model, ale właśnie się zabawiłem na Ashford i wrzuciłem jedną V8 do koszyka. Nie kupiłem, ale Ashford ładnie przyjął kod SUNSHINE na 8% zniżki i nie protestował w sprawie wysyłki do Polski.

Nic też nie nie pisze o wysyłce tylko do USA. A cena nawet z wysyłką i z opłatami taka jak za kwarcowe V8 u nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Miszkolc, wysłałem PW. Widzę, że już działasz, ale może coś tam Ci się jeszcze przyda, z tego, co napisałem :)

@Perpetuum Mobile, jak się zalogujesz i wrzucisz do koszyka u nich jakiś zegarek i zamkniesz stronę, to po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach przyślą Ci maila z rabatem 10%, więc coś tam jeszcze można urwać :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Publicznie dziękuję Marcinowi za pomoc, szczególnie za informacje o ewentualnym wyłączeniu z kontenera. Generalnie jestem za płaceniem podatków, inna kwestia to jak wysokich. Ale to osobny temat rzeka. Co do zakupu to wcześniej mailowałem z managerem i On mi podsunął pomysł z transhipingiem. Tissotów nie wysyłają poza Stany. Mam inną zagwozdkę, gdyż PayPal nie pobrał na razie podatku stanowego. Co do samego zakupu, to miesiąc temu pożegnałem się z piaskowym Defenderem i brakowało mi pustynnego zegarka,a dodatkowo nie mam zegarka z tachymetrem na bezelu, stąd mój wybór jak na zdjęciu. Jedynie nie wiem, czy nie będzie za duży, niby 45 mm ale nigdzie nie znalazłem jaki ma L2L. Jak będzie za duży to wyląduje do sprzedaży.

Jeszcze raz dziękuję Marcinowi za poświęcony czas.

T1064271626200_FLA.jpg

16 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał:

Szczerze powiedziawszy nawet nie wiem na ile to ciekawa propozycja, ale wrzucam, gdyby ktoś był zainteresowany:

obraz.thumb.png.e1bc0494306dfbe488cb6f2c78e49365.png

Na Fabrykazegarkow jest wyprzedaż

Edytowane przez Miszkolc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maćkowi ;)

Ja może przytoczę cały opis i o co biega z tym "wyłączeniem" - może komuś się przyda :)

"Tutaj masz wszystko szczegółowo opisane wraz z adresem, na który musi wysłać paczkę sprzedawca: https://www.polonezparcelservice.com/pl/zakupy. Jest też kalkulator (https://www.polonezparcelservice.com/pl/kalkulator), w którym masz możliwość oszacowania kosztów przesyłki w zależności od jej wagi, wymiarów i i rodzaju (pamiętaj, żeby wpisywać w odpowiednich jednostkach, masz do wyboru lbs/in lub kg/cm). Przykładowa paczka do 2kg o wymiarach 25x25x20cm to koszt od 23,85 USD w przypadku najtańszej przesyłki z czasem dostawy 3-5 tygodni, poprzez 25,45 USD  z czasem dostawy 1-2 tygodnie, oraz 30,60 USD przy 5-8 dniach roboczych. Przy adresowaniu przesyłki do Polski nie można wpisać czegokolwiek, musisz wybrać coś z listy - jest "zegarek", nie ma "instrumentu pomiarowego" ;) Według moich doświadczeń nie ma co ściemniać z wartością przesyłki. W moim przypadku nadawca (prywatny) opisał mi przesyłkę jako "gift" z wartością 25 dolarów, paczka załapała się na indywidualne sprawdzenie, a ponieważ stwierdzili, że wg. nich wartość przesyłki jest wyższa, oprócz cła i VAT doszły dodatkowe opłaty związane z wyłączeniem mojej przesyłki z ogólnego ładunku nadanego przez Poloneza (nadają wiele paczek w kontenerze, jako jedną przesyłkę, więc musieli tą moją wyodrębnić i traktować jako osobną paczkę), jakieś dodatkowe opłaty lotniskowe i chyba coś tam jeszcze. Razem prócz opłat należnych dla UC musiałem dopłacić jakieś 75 USD, więc chyba nie ma co kombinować.

Dla mnie wartością dodaną u nich jest fakt, że jeżeli kupujesz od prywatnego sprzedawcy, to za przesyłkę do Poloneza za pośrednictwem UPS płacisz 10 USD, podczas gdy normalnie UPS kosztowałby dwa razy więcej. Dodatkowo, żeby nie zawracać gitary sprzedawcy, możesz wszystkie formalności związane z wysyłką załatwić sam i dostarczyć mu jedynie do wydrukowania papierologię, z którą musi tylko dostarczyć paczkę do najbliższego punktu UPS. U Ciebie nie ma to raczej zastosowania, ale warto wiedzieć na przyszłość :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi