Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pawelb29

MMA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to powiem szczerze, ze w swojej robocie najbardziej boje się czubków i gości trenujących MMA. Bo wszystko inne łatwiej lub trudniej da się ogarnąć. (Pomijam kwestię, że o ile ktoś nie jest naćpany albo czubem, to odpowiednią rozmową można go zachęcić do samodzielnego wejścia do trzeciej klasy bez bransoletek i pójdzie potulny jak baranek). Parę lat temu jednego wyjmowaliśmy z meśka, był większy ode mnie o dwie głowy a kajdanki ledwo łapały na pierwsze ząbki. Jakby się rozchodził, to podejrzewam, że te nasze pistoleciki powkładałby nam w d..y.

A tu pamiątkowa fotka, wstyd się przyznać, ale nie pamiętam który to ja:

Im większy drab tym większy huk jak pada.

Znam zadymiarzy i oni szczupli, szybcy lubią takie klocki obijać- wolny, szybko się męczy. Ma taką samą czułą wątrobę, wielkie uda podatne na low kicki itd.

Ja tam się zawszę dziwię że policjanci szarpią się z jakimś agresywnym gościem przed zakuciem w kajdani.

Zamiast go po np. żebrach "pogilgotać".

Czasem mi żal np. policjantki która agresywnego pijaka regularnie bijącego żonę, podczas interwencji poczęstowała z kolana tak że mu jedna nerka została...

Została zwolniona.

Mi się wydaje że policjanci powinni trenować TAKŻE boks bo z takimi atakami się głównie spotykają na ulicy.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co?

Policjant nie ma za zadanie bić się ze ścierwami. Policjant powinien nie musieć bać się wyjąć broni, takiej czy innej i spacyfikować gościa a nie narażać na bezsensowną bijatykę z byle bandziorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat nie do przerobienia w rozsądnym czasie, w wielu miejscach (szkoły, szkolenia, odprawy, zwykłe rozmowy) nad takimi sprawami się zastanawiali i zwykle kończyło się wnioskami i tak du...a.

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policja ma środki przymusu bezpośredniego i powinna je stosować. Zaczynając od gazu. 

Co do reszty  to anatomia, bez wzgledu na wzrost, wage napastnika itd, Zaczynajac od skroni, uszu, podbródka, krtani, wątroby,  gdy nie uszkodzi sie napastnika powyżej dni 7, w przeciwnieństwie do oczu, nosa, kolana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie było?

27072465_1579947892041155_3895924780065926904501_1579947935374484_26265677048043

o Kowalkiewicz raczej jestem spokojny, JJ - będzie ciężko, oby wyciągnęła wnioski z ostatniej walki.

A co do policji, obezwładniania - jakieś techniki obezwładniania trenują ale tutaj chyba najlepiej krav maga by się sprawdzała. I nawet nie chodzi o jej używanie ale powinni mieć ją opanowaną, taki zawód że nie wiadomo z kim przyjdzie się szarpać a chyba jest małe prawdopodobieństwo, że przyjdzie obezwładniać schorowanego emeryta. A od szarpania teraz lepszy jest taser. Z gazem jest podobnie, kumpel opowiadał historię jak policja zbierała jakiegoś wielkiego typa, odgrażał się, kozaczył, dostał gazem i po 5 min przepraszał wszystkich dookoła  ;) nawet do policjantów zaczął używać zwrotów grzecznościowych, czyżby gaz uczył kultury osobistej? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UFC FN 126 , wygrana Piechoty i porażka Tybury.

Szkoda zwłaszcza tej drugiej walki .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Co do reszty  to anatomia, bez wzgledu na wzrost, wage napastnika itd, Zaczynajac od skroni, uszu, podbródka, krtani, wątroby,  gdy nie uszkodzi sie napastnika powyżej dni 7, w przeciwnieństwie do oczu, nosa, kolana.

To nie jest takie proste. W teorii na pewno.

Edytowane przez TigerBear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Zastosuj wtedy sztukę walki MPDU.  

Wtajemnicz mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak spotkasz na swojej drodze konkretnego zawodnika, to albo wiej, albo udawaj nieżywego ;)

Mam dobry charakter w nogach. Uciekałbym  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Mam dobry charakter w nogach. Uciekałbym  ;)

Więc to dobry sposób. No chyba, że zaryzykujesz i spróbujesz pogadać, choćby o perfumach ;)

Edytowane przez TigerBear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak zaczynałem pracę, to starałem się być grzeczny, bo taki z natury jestem. 

Próbowałem z danym osobnikiem rozmawiać. Szybko jednak doszedłem do wniosku, że takie metody obowiązuje, w kręgach osób kulturalnych, a tych, do których były wezwania było jak na lekarstwo.

Więc to dobry sposób. No chyba, że zaryzykujesz i spróbujesz pogadać, choćby o perfumach ;)

Mam 175 cm wzrostu i 72 kg wagi. Tylko ucieczka  :) Nawet nie ryzykowałbym udawania nieżywego  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtajemnicz mnie.

Kolega Fidelio dobrze kombinuje :)

MPDU - Męczenie Przeciwnika Długą Ucieczką

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Kolega Fidelio dobrze kombinuje :)

MPDU - Męczenie Przeciwnika Długą Ucieczką

Czyli - cytując klasyka - to taki styl walki, bez walki. Nie znałem tego skrótu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w temacie "dużej masy i gabarytów " Brock Lesnar prawdopodobnie wraca do UFC .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

z ciekawosci obejrzalem, bardzo fajna walka. niby plan potyczki byl inny, ale calosc wygladala bardzo przemyslanie ze strony Blachowicza. kalkulacja, metodyczne obijanie Manuwy, zero bezmyslnej wymiany ciosow, oszczedzanie sil. bardziej to przypominalo pojedynek szachowy, niz mordobicie,-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez lata sympatyzowałem ze sztukami walki, głównie boksem.

Ale z biegiem lat nabieram absolutnego przekonania, że te "sporty" powinny być zdelegalizowane  :unsure:  Poza aspektami humanitarnymi, sytuacja kiedy większość zdarzeń z ringów/klatek byłaby w realu ścigana z oskarżenia publicznego, jest kompletnie absurdalna  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi