Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

że się wtrącę …

To oferta Time trader, (także na zamówienie) może zadzwoń do nich https://timetradergroup.pl

Bez rekomendacji od Kolegów, to strata czasu.

2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

Sprzedawcę mogę polecić, kupowałem od nich Nomosa Tangente. Z tym, że oni z reguły nie mają zegarków w swoim sklepie/magazynie. Ściągają od innych sprzedawców, jeśli ma to dla Ciebie jakieś znaczenie. W praktyce wygląda to tak, że dostajesz nowy zegarek z kartą podbitą w innym kraju.

Dzięki Mirku za odpowiedź. Jeżeli to nie będzie powystawowy, to pewnie się skuszę, cena dobra. Wyrażam nadzieję, że są... Uczciwi ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Osy123 napisał(-a):

Tez mam 17 cm, raczej plaski i mialem pierwszego ClubSporta 42mm. Na bransie akceptowalnie. Na pasku wydawal sie za duzy. Bylem z niego bardzo zadowolony. 52mm L2L to byl max jaki moj nadgarstek byl w stanie udzwignac. Jak poszukasz w tym watku to powinny byc zdjecia na moich 17 cm. emoji6.png

Mam 195mm będzie ok. :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Bez rekomendacji od Kolegów, to strata czasu.

Dzięki Mirku za odpowiedź. Jeżeli to nie będzie powystawowy, to pewnie się skuszę, cena dobra. Wyrażam nadzieję, że są... Uczciwi ;)

A nie rozważasz oferty Uhrinstinkt?

Wyjdzie chyba taniej niż na na Chrono24.

Ja u nich kupowałem mojego Nomosa i wszystko było ok (tylko karta gwarancyjna podbita z innego sklepu, bo oni nie są AD).

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, evilym napisał(-a):

A nie rozważasz oferty Uhrinstinkt?

Wyjdzie chyba taniej niż na na Chrono24.

Ja u nich kupowałem mojego Nomosa i wszystko było ok (tylko karta gwarancyjna podbita z innego sklepu, bo oni nie są AD).

Zależy co mi powiedzą w TIme Trend. Przelicznik ojro w moim ING jest podobny jak u czarnego ptaszora ;)

Ale mam ją na uwadze. Ze sklepu, który polecił mi Cordi jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi 😕

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zależy co mi powiedzą w TIme Trend. Przelicznik ojro w moim ING jest podobny jak u czarnego ptaszora
Ale mam ją na uwadze. Ze sklepu, który polecił mi Cordi jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi

Całkowicie nieobiektywnie polecam Pekao z kantorem online w aplikacji. Kursy bardzo przyzwoite.

Pewnie w innych bankach podobne rozwiązania też dostępne, chociaż na szybko np. w apce mbanku nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rafi napisał(-a):

Całkowicie nieobiektywnie polecam Pekao z kantorem online w aplikacji. Kursy bardzo przyzwoite.

Pewnie w innych bankach podobne rozwiązania też dostępne, chociaż na szybko np. w apce mbanku nie widzę.

Pekao obłsuguje moją organizację - średnio jestem z nich zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, rafi napisał(-a):

47 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Pekao obłsuguje moją organizację - średnio jestem z nich zadowolony.

W apce ING (i pewnie przez stronkę www też) jak napisał @rafi można skorzystać z kantora walut.

W chwili obecnej jest kurs 4,67. Przerzucasz sobie konkretną kwotę na konto EUR i nie będzie już liczonych żadnych prowizji od przewalutowania itp itd. Korzystam z tego do zakupów w euro i dolarach i sprawdza się świetnie.

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, evilym napisał(-a):

W apce ING (i pewnie przez stronkę www też) jak napisał @rafi można skorzystać z kantora walut.

W chwili obecnej jest kurs 4,67. Przerzucasz sobie konkretną kwotę na konto EUR i nie będzie już liczonych żadnych prowizji od przewalutowania itp itd. Korzystam z tego do zakupów w euro i dolarach i sprawdza się świetnie.

Mi ING przelicza i wychodzi 4.80 :) Jak dzwoniłem do banku, to uprzejma Pani poinformowała mnie również o jednorazowej prowizji w wysokości 3% 😕

Być może ona lub ja czegoś nie zrozumiałem. Jestem na łączach teraz z firmą, którą polecił Mirosław. Czekam na informacje o podanej referencji.

Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Mi ING przelicza i wychodzi 4.80 :) Jak dzwoniłem do banku, to uprzejma Pani poinformowała mnie również o jednorazowej prowizji w wysokości 3% 😕

Być może ona lub ja czegoś nie zrozumiałem. Jestem na łączach teraz z firmą, którą polecił Mirosław. Czekam na informacje o podanej referencji.

Za co ci ING pobiera prowizję? Za wymianę walut w aplikacji mobilnej? Jeśli tak robią, to jakaś kpina jest. Większość banków ma dość dobre kursy wymiany walut w swoich wbudowanych kantorach w aplikacji czy na stronie. Możesz też sprawdzić i porównać kurs w różnych cinkciarzach itp. - taka operacja trwa moment. A jak płacisz z euro z konta w euro, to nie mogą ci pobrać żadnych opłat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, beniowski napisał(-a):

Za co ci ING pobiera prowizję? Za wymianę walut w aplikacji mobilnej? Jeśli tak robią, to jakaś kpina jest. Większość banków ma dość dobre kursy wymiany walut w swoich wbudowanych kantorach w aplikacji czy na stronie. Możesz też sprawdzić i porównać kurs w różnych cinkciarzach itp. - taka operacja trwa moment. A jak płacisz z euro z konta w euro, to nie mogą ci pobrać żadnych opłat. 

Nie wiem, taką informację wczoraj otrzymałem, że pobiorą jednorazową prowizję 3%(za wykonany przelew). Nie zdziwiłbym się, bo jak jadę do banku wypłacić jakąś większą sumę to liczą 0,6% od wypłaty + stała opłata(kilkanaście złotych).

Nie korzystam z aplikacji i nigdy nie będę korzystał, ogólnie to telefon najchętniej bym wypierniczył do rzeki, ale nie mogę... Korzystam ze strony, a że nigdy nie robiłem przelewów walutowych, bo do życia mi to nie było potrzebne, to chodzę jak mały Gucio po trzech piwach, we mgle.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie wiem, taką informację wczoraj otrzymałem, że pobiorą jednorazową prowizję 3%. Nie zdziwiłbym się, bo jak jadę do banku wypłacić jakąś większą sumę to liczą 0,6% od wypłaty + stała opłata(kilkanaście złotych).

Nie korzystam z aplikacji i nigdy nie będę korzystał, ogólnie to telefon najchętniej bym wypierniczył do rzeki, ale nie mogę... Korzystam ze strony, a że nigdy tego nie robiłem przelewów walutowych, bo do życia mi to nie było potrzebne, to chodzę jak mały Gucio po trzech piwach, we mgle.

W okienku to cię mogą skasować, bo obsługa w okienku kosztuje, a wypłaty gotówki kosztują szczególnie. Ludzie myślą, że przechowywanie gotówki nic nie kosztuje, a to jest bardzo droga sprawa (skarbce, transport, ubezpieczenie, ochrona itp.) A w aplikacji robisz transakcję sam, więc odpada praca kasjera. 

Nie ma się co bać, tylko założyć aplikację, przelać pieniądze i kupować zegarek - wszystko ogarniesz w kilkanaście minut. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

W MBanku w apce masz bezpłatny katnor wymiany walut. Dzisiejszy kurs zakupu EUR = 4,6647. 

1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

W okienku to cię mogą skasować, bo obsługa w okienku kosztuje, a wypłaty gotówki kosztują szczególnie. Ludzie myślą, że przechowywanie gotówki nic nie kosztuje, a to jest bardzo droga sprawa (skarbce, transport, ubezpieczenie, ochrona itp.) A w aplikacji robisz transakcję sam, więc odpada praca kasjera. 

Nie ma się co bać, tylko założyć aplikację, przelać pieniądze i kupować zegarek - wszystko ogarniesz w kilkanaście minut. 

Wypłata EUR w okienku bez względu na jej wartość kosztuje stałe 2,20EUR. Do jak pamiętam 500EUR wypłacasz z marszu, większa gotówkę w walucie musisz sobie zamówić do godz. 10:00 na dwa dni przed odbiorem.   

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymałem właśnie info od Time Trend. Zegarek jest, czekają teraz na info z terminem dostawy.

Po otrzymaniu informacji, robię przelew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

To może jest prowizja za zlecenie przelewu walutowego. 

2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

ING nie pobiera żadnych prowizji za korzystanie z kantora. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, evilym napisał(-a):

To może jest prowizja za zlecenie przelewu walutowego.

Dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem info: 2 tygodnie 🤤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_3792.thumb.JPG.01be071cd0dcecd4e6eeb4c05ebb6ada.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lort napisał(-a):

Świetne są, jak będzie jakaś nadwyżka funduszy to będę musiał wrócić do Nomosa!

Zgadzam sie, ze sa rewelacyjne. Nomos madrze rozbudowuje portfolio, Club Sport jest teraz dostepny w wersjach 37 mm, 39 mm i 42 mm - kazdy znajdzie cos dla siebie.

Osobiscie nie jestem fanem tego oystera (polerowane srodkowe ogniwa strasznie sie blyszcza) - jest za malo Nomosowa, oryginalna bransoleta z modelu Club Sport 42 pasuje lepiej.

Natomiast rozumiem, ze niektorym moze przeszkadzac jej awangardowosc i brak end linkow a jak to sie mowi "nasz klient - nasz pan" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żałuję że Nomos nie robi żadnej koperty w satynowanej/ szczotkowanej stali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego odbieram w piątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi