Guest norbie #1126 Posted March 21, 2018 (edited) lotr - Poważnie zastanawiam się nad Tetrą At Work. Mi akurat nie przeszkadza posiadanie kilku bauhausowych kostek. Nie muszą być całkiem kanciaste, mogą być wyoblone jak poduszki A jeśli chodzi o nowości, to Tangente 41 mm na DUW 6101 wygląda świetnie. Autobahn mniej mi się podoba, choć doceniam dopracowaną tarczę, pełną funkcjonalnych niuansów i wyjątkowe, pomimo prostoty, wskazówki. Edited March 21, 2018 by norbie 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest norbie #1127 Posted March 21, 2018 (edited) W załączeniu nowe Tangente 41. Podoba mi się innowacyjne wskazanie daty. Zastanawiam się nad uszami. Czy nie są krótsze od uszu w innych wersjach Tangente? Miałoby to sens ze względu na średnicę koperty. Edited March 21, 2018 by norbie 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomek123er 715 #1128 Posted March 21, 2018 Podoba mi się ten powyżej i to wskazanie daty lecz rozmiar to jednak rozczarowanie. Długo się opierali gigantomodzie i sie złamali, brzydko. Autobana raczej słaby model 0 Share this post Link to post Share on other sites
denver47 2531 #1129 Posted March 21, 2018 Tagente super 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sebastian1978 1 #1130 Posted March 21, 2018 Ten niebieski nawet ciekawy.. Ale ostro po bandzie 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 25893 #1131 Posted March 21, 2018 Okropne imo. 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Smycel 4773 #1132 Posted March 21, 2018 Niestety, akurat nowości Nomosa takie sobie. Te powyżej po prostu słabe, a klasyczne z nowym datownikiem niby fajne, ale rozmiar to pomyłka. Szkoda 0 Instagram WIS Share this post Link to post Share on other sites
Sebastian1978 1 #1133 Posted March 21, 2018 (edited) mysle ze srebne metro bije je na glowe. Jakby jeszcze tego co jest tylko w zlocie (edit Lambda) zrobili w stali i zapodali po uczciwej cenie to te mogly by sie nie pokazywac. Ale jak patrze na tego niebieskiego to nie moge przestac sie usmiechac NO i jak kolega pisal powyzej - swietny pomysl z data! Edited March 21, 2018 by Sebastian1978 0 Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1134 Posted March 21, 2018 mysle ze srebne metro bije je na glowe. Jakby jeszcze tego co jest tylko w zlocie (edit Lambda) zrobili w stali i zapodali po uczciwej cenie to te mogly by sie nie pokazywac. Ale jak patrze na tego niebieskiego to nie moge przestac sie usmiechac NO i jak kolega pisal powyzej - swietny pomysl z data!Na instagramie dużo ludzi pisze o tym, że fajnie by było zobaczyć Lambde w stalowej kopercie, a Nomos cierpliwie odpisuje, że nie planują bo złoto lepiej komplementuje mechanizm. Co do nowości bardzo podoba mi się nowe Tangente ale rozmiar to porażka... z reszta data w Ludwigu to tak średnio pasuje. Autobahn za to dość ciekawy, coś delikatnie innego niż ich dotychczasowe propozycje. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 802 #1135 Posted March 22, 2018 Moda na coraz większe zegarki dopadła jak widać także Nomosa Autobahn - słabo , rynek ostatecznie zweryfikuje ten nowy projekt . 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7364 #1136 Posted March 22, 2018 dla nas jak lubimy proste kształty nowości od Nomosa mogą teraz dziwić - ciekawe jak na nowości zareagują w przyszłości nowi forumowicze. Wówczas te obecnie nowe modele będą już klasyczne zapewne 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
lort 3278 #1137 Posted March 22, 2018 Moda na coraz większe zegarki dopadła jak widać także Nomosa Autobahn - słabo , rynek ostatecznie zweryfikuje ten nowy projekt . Nomos prowadzi biznes polegający na produkcji i sprzedaży zegarków..... zatem śledzenie trendów i mody powinno ich interesować właśnie z biznesowego punktu widzenia.nie smuciłbym się z tego względu że odpowiedzieli na zapotrzebowanie rynku zwiększając średnicę kopert. dla każdego coś dobrego.można przecież wybrać coś z ich oferty w bardziej stonowanym rozmiarze. ja dopiero zdecydowałem się na zakup kostki, jak zyskała w mojej opinii optymalny rozmiar. ten autostradowy model do mnie nie trafia, ale z oceną wstrzymam się jak zobaczę go na żywo.zobaczymy też jak będzie wyglądała jego sprzedaż i zainteresowanie nim. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ram83 119 #1138 Posted March 23, 2018 Podoba mi sie nowy orion z datą na godzinie trzeciej, ale ten rozmiar 41mm to dla jakiś ogromnych nadgarstków, tym bardziej że orion ma długie uszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest norbie #1139 Posted March 24, 2018 Warto obejrzeć 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85003 #1140 Posted March 24, 2018 Faktycznie warto. Oprócz tego nowego modelu, który wyjątkowo się nie udał 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6606 #1141 Posted March 25, 2018 Nadal uwazam, ze moj Ludwig 35mm i strasznie droga Lambda sa najfajniejsze wsrod Nomos'ow. A nowe tez do mnie nie trafiaja, przynajmniej na zdjeciach. 0 Share this post Link to post Share on other sites
staromlynski 5 #1142 Posted March 29, 2018 Czy ktoś z kolegów posiadających Oriona 38/39 mieszka w Poznaniu i chciałby się spotkać i użyczyc tego sikora do przymiarki? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
alur 145 #1143 Posted March 29, 2018 Przymierzałem się do Metro 39, ale ku mojemu zaskoczeniu okazał się wyjątkowo mało wygodny na nadgarstku. Jest to o tyle dziwne, że generalnie nie miałem takiego problemu z żadnym zegarkiem, a trochę się ich już przez moje łapy przewinęło 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85003 #1144 Posted March 29, 2018 Przymierzałem się do Metro 39, ale ku mojemu zaskoczeniu okazał się wyjątkowo mało wygodny na nadgarstku. Jest to o tyle dziwne, że generalnie nie miałem takiego problemu z żadnym zegarkiem, a trochę się ich już przez moje łapy przewinęło Co masz na myśli, że był mało wygodny? U mnie akurat leżał solidnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
alur 145 #1145 Posted March 29, 2018 Po prostu u mnie nie układał się dobrze, uszy uwierały. Patrząc na jego zdjęcia w życiu bym nie pomyślał,że to możliwe i mało brakowało żebym zamówił go w ciemno. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85003 #1146 Posted March 30, 2018 U mnie jak widać, uszy nie dotykały ręki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
alur 145 #1147 Posted March 30, 2018 No właśnie byłem bardzo zdziwiony, bo zegarek wygląda na wygodny, szkoda że nie na moim nadgarstku 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85003 #1148 Posted March 30, 2018 No właśnie byłem bardzo zdziwiony, bo zegarek wygląda na wygodny, szkoda że nie na moim nadgarstku A inne modele mierzyłeś? 0 Share this post Link to post Share on other sites
alur 145 #1149 Posted March 30, 2018 A inne modele mierzyłeś?Nie mierzyłem, bo i tak w grę wchodził tylko w wersji złotej, a na Lambdę mnie nie stać. Mam uczulenie na chrom i nikiel, stalowe koperty są niestety nie dla mnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
staromlynski 5 #1150 Posted April 4, 2018 Na któryś z kolegów Oriona 38 oraz nadgarstek 17cm I jest w stanie podrzucić kilka zdjęć? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites