lort 3282 #1201 Posted July 18, 2018 Podbijamy Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1202 Posted July 22, 2018 Podbijamy, podbijamy... 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
Ram83 119 #1203 Posted July 22, 2018 Ładnie mu na tym pasku! To jaszczurka? Hirsch czy jakiś bespoke? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1204 Posted July 22, 2018 Waran nilowy. Praca kolegi Igora 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1205 Posted July 29, 2018 Zauroczenie Orionem nie mija 0 Share this post Link to post Share on other sites
lort 3282 #1206 Posted July 31, 2018 Kostka Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7365 #1207 Posted July 31, 2018 Podczas tych upałów tylko zdjecia takich zegarkow mnie chłodzą 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
CCzarek 2 #1208 Posted August 2, 2018 W ostatnim czasie dość mocno zainteresowałem się Nomosami i jako, że mieszkam w Warszawie to wybrałem się do Jansena... Byłem zdecydowany na przymiarkę Oriona 35 vs 38 i Ludwiga 35 vs 38... na miejscu dostępne były właściwie tylko Oriony z datą... trudno. Nie to jest jednak problemem a podejście do klienta Pani (jak przypuszczam) Jansen i kompletny brak rozeznania w produktach sprzedawanej przez nią marki. Brak rozeznania jeszcze byłbym w stanie zrozumieć, ale upieranie się przy swoim i wmawianie klientowi, że pewnie mu się coś pomyliło i w sumie to teraz jest nowy katalog i to nie jest wszystko tak... no to jest nie do przyjęcia. Ja wyszedłem ze sklepu rozgoryczony i jeśli się zdecyduję na zakup to chętnie wsiądę w samochód i pojadę do Niemiec... odnoszę wrażenie, że tam w przyfabrycznym sklepiku (jeśli taki istnieje) sprzedawca będzie kompetentnym doradcą. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #1209 Posted August 2, 2018 O kurcze, byłem kilka razy i było merytorycznie i profesjonalnie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7365 #1210 Posted August 2, 2018 Ciekawe, ciekawe...Przy okazji sprawdzę jak jest teraz, gdyż jak byłem tam kiedyś to było b. merytorycznie, choć co prawda nie mieli wszystkich modeli. Jak dobrze pamiętam był to pierwszy dzień jak wprowadzili Nomosy do sklepu. 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1211 Posted August 2, 2018 (edited) W czerwcu tego roku odwiedziłem sklep pani Jansen. Był na pewno model Orion 35 z ciemną tarczą i 38, którego kupiłem. Zdecydowanie pani Anna miała pojęcie o czym mówi (aczkolwiek dało się zauważyć, że próbuje przekierować moje zainteresowanie na droższe modele). Edited August 3, 2018 by the_stickman 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1212 Posted August 3, 2018 @CCzarekA jak wyglądała ta Pani? I co dokładnie masz na myśli pisząc o braku profesjonalizmu? Oraz, co chciano Ci wmówić? 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
czar 119 #1213 Posted August 3, 2018 Oferta Nomosa w salonie Jansen faktycznie jest dość uboga. Moje doświadczenia z obsługą są jednak bardzo pozytywne - co prawda kupowałem PAMa, ale Pani, która mnie obsługiwała miała sporą wiedzę i zdecydowanie wiedziała o czym mówi (choć tendencje do przekierowania zainteresowania na droższe modele były widoczne od początku rozmowy (i poskutkowały, czego nie żałuję Nie wiem czy w Glashutte jest "przyzakładowy sklepik", ale nieco bliżej - w Berlinie (np. w Wempe) można przyjrzeć się większości modeli, a i sprzedawcy powinni być mieć sporą wiedzę... 0 I'm timeless like a broken watch. Share this post Link to post Share on other sites
lort 3282 #1214 Posted August 3, 2018 (edited) Ciężko złapać strukturę tarczy SilvercutJa sam dokonałem zakupu w Jansenie. są niuanse które w mojej ocenie wymagają poprawy. jednak to moje odczucia i na forum publicznym nie będę ich poruszał, wszak zakupu dokonałem.upustu nie negocjowałem, jasno powiedziałem jaką mam cenę w Wepme i dostałem lepszą.później się okazało że najlepsza przyszła z Amsterdamu (wraz z extra gadżetami Nomosa) jednak nie wypadało się już wycofać.zegarek dostarczony sprawnie pocztą.aha, nie byłem obsługiwany przez P. Jansen tylko przez inną Panią.generalnie miejsce godne polecenia, są inne gdzie można poczuć się lepiej obsłużonym, ale tu też dochodzą własne preferencje i oczekiwania Edited August 3, 2018 by lort 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #1215 Posted August 3, 2018 Ja sam dokonałem zakupu w Jansenie. są niuanse które w mojej ocenie wymagają poprawy. jednak to moje odczucia i na forum publicznym nie będę ich poruszał, wszak zakupu dokonałem.upustu nie negocjowałem, jasno powiedziałem jaką mam cenę w Wepme i dostałem lepszą.później się okazało że najlepsza przyszła z Amsterdamu (wraz z extra gadżetami Nomosa) jednak nie wypadało się już wycofać.Ze sprzedawcami z Amsterdamu i ze sklepu Wempe korespondowałeś mailowo, czy inaczej zbierałeś oferty? 0 Share this post Link to post Share on other sites
lort 3282 #1216 Posted August 3, 2018 Ze sprzedawcami z Amsterdamu i ze sklepu Wempe korespondowałeś mailowo, czy inaczej zbierałeś oferty?Z Wempe, email i telefon. Natomiast Amsterdam głównie email. Na końcu zadzwoniłem i podziękowałem za najlepszą ofertę. powiedziałem też że następny zakup będzie u nich - super kontakt!! 0 Share this post Link to post Share on other sites
CCzarek 2 #1217 Posted August 5, 2018 Pani wyglądała jak przeciętna starsza kobieta w okularach, nie pamiętam więcej szczegółów.Przez brak profesjonalizmu rozumiem brak wiedzy na temat sprzedawanego towaru i co gorsza wprowadzanie niemiłej atmosfery. Pani sprzedawczyni poczuła się zaatakowana i zareagowała nerwami. Czy coś mi chciano wmówić... może to nie do końca właściwie dobrane słowo. Miałem na myśli to, że podobno Ludwig nie występuje z mechanizmem manualnym, że Orion może mieć funkcje daty w modelach 33 i 35 i takie tam kwiatki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #1218 Posted August 6, 2018 Dziś odwiedziłem naszą Nomosową świątynię z planem przymierzenia Ahoi.Generalnie przymiarka wyszła negatywnie tj. test nadgarstkowy oblany Za to dla odmiany silvercut w tangente jest obłędna, pierwszy raz ją oglądałem i jestem pod wrażeniem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest pizzapeperoni #1219 Posted August 14, 2018 zmierzam do zakupu ahoi niebieskiego,mozesz napisac co Ci sie nie podobalo? 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85425 #1220 Posted August 14, 2018 zmierzam do zakupu ahoi niebieskiego,mozesz napisac co Ci sie nie podobalo?Jego rozmiar, szczególnie grubość. Jeśli masz większy nadgarstek to będzie lepiej leżał. Tarcza fajna, ale przy silvercutcie nie ma startu 0 Share this post Link to post Share on other sites
lort 3282 #1221 Posted August 14, 2018 Jego rozmiar, szczególnie grubość. Jeśli masz większy nadgarstek to będzie lepiej leżał. Tarcza fajna, ale przy silvercutcie nie ma startu Mogę potwierdzić jedynie że silvercut jest świetnym wyborem Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
alur 145 #1222 Posted August 14, 2018 Ja niestety mam również nie najlepsze doświadczenie ze sklepem Jansen. Co do atmosfery, oceniłbym ją neutralnie, ale profesjonalizmu tam nie uświadczyłem. Począwszy od błędnych informacji na temat oferty Nomosa, skończywszy na olaniu mnie jako klienta - pani obiecała przesłanie ostatecznej oferty mailem, czego nigdy nie zrobiła. Jak widać to kwestia szczęścia, ja znalazłem się w tym mniej fartownym gronie 0 Share this post Link to post Share on other sites
KLXN 516 #1223 Posted August 14, 2018 Moje odczucie po przymierzeniu Ahoi było takie, że projekt tarczy Nomosa który świetnie się sprawdza przy mniejszych Tangente, kompletnie nie pasuje do tak dużych rozmiarów. Stwarza efekt dużej, płaskiej i nudnej powierzchni na tarczy.Również grubość według mnie się gryzie z minimalizmem jaki przedstawia tarcza. 0 instagr.am/klxn Share this post Link to post Share on other sites
Ram83 119 #1224 Posted August 15, 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 802 #1225 Posted August 15, 2018 Wezwanie do zapłaty ? 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites