Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie takie samo gówno no ale in-house ;)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel2499 - dziękuję, 42 mm :) i czuje się dobrze ;)

Ty też masz niczego sobie Inge

szkoda, że w tym wątku ( IWC ) tak mało zaangażowania

Kolega popatrzy jakie zaangażowanie w temacie się zrobiło  :)  :D  :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym panie Krwisty, może pokazać Ci zegarek marki Invicta z tym ukochanym przez Ciebie szwajcarskim mechanizmem żebyś zrozumiał stronę innych a nie wyciągasz słowa z kontekstu wygodne dla Ciebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste jest piękne + kruszec , to cios w splot słoneczny od kolegi za tą kieszonkę :):D

Dziękuję za miłe słowa :)

Tak a propos - gdybyś postanowił się rozstać z kieszonką, to wiesz do kogo pisać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm to się porobiło :) taki Aqua ze "skromną" Etą w środku a jakie zamieszanie ;) ale to dobrze bo ten wątek należy rozruszać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ze mając na myśli rozruszać temat  chciałeś by inni koledzy pokazali swoje IWC nawet starocie , lub napisali lub pokazali jakie IM się marzą modele tej marki . Ostatnio na temacie o I.N.O.X. wtargnęli koledzy z G-shockami i próbowali przekonać o swoich racjach posiadaczy lub chcących kupić inoxa jakie ich plastiki to super zegarki Też była jatka  :)  :D

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak zupełnie poważnie twój zegarek bardzo mi się podoba. Jeszcze bardziej na bransolecie mimo rozmiaru. Cena w A. 25k na półce to sporo za ETĘ. To oczywiście nie twoja wina - w takich czasach przyszło nam żyć. Jedyny i ogromny plus, że każdy zegarmistrz to naprawi stosunkowo tanio gdyby zegarek miał być na długie lata. A co Tobą kieruje, że in-house mówisz stanowcze nie ?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo byłoby miło ( myślę, że nie tylko mi ) gdyby Koledzy pokazali swoje IWC i więcej o nich dyskutowali, bo według mnie ta marka na to zasługuje, co do inhousów - nie mówię stanowcze nie, ale tak jak napisałeś naprawa i przeglądy tańsze, Eta to dobre, sprawdzone mechanizmy, a ja akurat należę do grona takich "pasjonatów" którym nie przeszkadza, że w IWC za 20 tys pln ( lub ciut mniej ;) ) tyka Eta, wiem wiem tak jak tu ktoś napisał i nie tylko tutaj można za te pieniądze kupić świetną Omegę z inhousem albo inne cudo, tylko, że to cudo jeszcze musi się podobać przyszłemu nabywcy, Omegi do mnie nie gadają, a IWC bardzo :)

gdybym miał wybór Omega PO z inhousem lub inne cudo a IWC Aqua, którego nabyłem - zrobiłbym znów tak samo, IWC jakością wykonania zjada PO - to oczywiście moje skromne zdanie, z którym możecie się zgodzić lub nie, bo jak to mówią - ile ludzi tyle opinii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i uprościłem , ale powiedz  Sam jaki % ludzi tutaj z forum stać jest na kupno takiego zegarka jaki pokazywał kolega , Któremu ( przepraszam ) zapomniałem pogratulować , bo sikor mimo ceny bardzo ładny

dziękuję za gratulacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy na forum nie piszcie,że tyka eta w nowych IWC bo ktoś to przeczyta i co sobie pomyśli? Co prawda nie siedzę w temacie ale już od kilku lat firma stosowała sellitę zamiast ety a to jednak różnica, nie wiem jak jest w najnowszych ale podejrzewam ze podobnie.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz grasz nie fair nicon ;-) Po pierwsze Rolexa chce mieć każdy , np ja nosiłbym nawet jakby był kwarcowy...pod drugie to archetyp divera więc nie wstyd z nim przegrać, po trzecie Rolex ma lepszych ambasadorów dlatego patrz " po pierwsze" ;-)

Kolega może niefrotunnie ale sugerował że IWC nie jest tak popularne/rozpoznawalne jak Omega...no co racja to racja ...to już nicon musisz wybrać czy wolisz by Omega była dla " wtajemniczonych " jak IWC czy jednak 7 na 10 itd....czyli prawie jak Rolex.

A Aquatimer całkiem przyjemny, w dodatku w ramach " niszowego" IWC też nie jest to najbardziej kultowa seria...więc słowo " koneser" w pewnym sensie usprawiedliwione

PS - niestety Kolega Staruszek ma rację - dzięki polityce SG - ETA na naszych oczach staje się "inhousem "

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy na forum nie piszcie,że tyka eta w nowych IWC bo ktoś to przeczyta i co sobie pomyśli? Co prawda nie siedzę w temacie ale już od kilku lat firma stosowała sellitę zamiast ety a to jednak różnica, nie wiem jak jest w najnowszych ale podejrzewam ze podobnie.

jeszcze chwila i osiągniemy rów mariański - i to nie za sprawą aquatimer'a  :D  :lol:  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto lub co przyczyni się do osiągnięcia tej głębokości ( 10994 m ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko tylko ~4000m, ale podobno Rolex tam był  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślam się, ale przekora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo słów, mało zdjęć - zatem dla poprawy atmosfery- z mojego dzisiejszego " latania" niszowa marka z kultową ( prawie inhousową ;-) ETą na customowym pasku- specjalnie dla Pawła

post-55792-0-83380500-1435529623_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nicon

Nie uznawałyby wyższości Rolexa nad wszystkimi markami. W mojej opinii są manufaktury stojące wyżej - jak chociażby Breguet, czy PP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho ho Panowie strasznie serio tu wszystko biorą...w dodatku o tej porze. Jak mawia pewien, klasyczny już mod " więcej luzu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo słów, mało zdjęć - zatem dla poprawy atmosfery- z mojego dzisiejszego " latania" niszowa marka z kultową ( prawie inhousową ;-) ETą na customowym pasku- specjalnie dla Pawła

nic nie pisałem, ale w końcu się doczekałem :)    trzeba przyznać że Mark to bardzo wdzięczny zegarek, a paskami można go super zmienić, na croco do koszuli a na tym parciaku w kolorze khaki aż się prosi aby włożyć pilotkę ;)

dziękuje Robercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek nie ma szans na tego Marka, już próbowałem wszystkich sztuczek ale Desmo jest nieugięty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek nie ma szans na tego Marka, już próbowałem wszystkich sztuczek ale Desmo jest nieugięty ;)

:) Czyli nie jestem pierwszy w kolejce … Naprawdę fajny klasyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jedno - skoro IWC kosi Omegę PO, to co teraz zrobi właściciel skoro w rotomacie buja się chociażby Certina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie - Mark czeka aż starszy syn będzie chciał/ mógł nosić coś więcej niż G - czyli jeszcze parę lat go ponoszę ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi