Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hubex

Trzeba przyznać, że u Kolegi Tusio naprawdę nie wygląda to źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznać, że u Kolegi Tusio naprawdę nie wygląda to źle.

No dlatego gratulowałem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulować nadgarstka że przyjął taki zegar

Co do wielkości to naprawdę nie jest duży - niektóre zegarki w takim rozmiarze to giganty, a tutaj naprawdę dobrze się nosi. Zresztą podobne odczucia miałem przy Omega Blue Side of the Moon, która jest jeszcze większa, a też dobrze leży.

Do tego lubię lekkie „oversize” i nie wyobrażam sobie u siebie męskiego zegarka w rozmiarze poniżej 40mm.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny ten Twój „moonwatch”, gratulacje! :)

I z pewnością nie tak oklepany, jak te wszystkie „moony” co na księżycu niby lądowały ;)

Tylko troszkę lumy by mu się przydało, jest chociaż na wskazówkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny ten Twój „moonwatch”, gratulacje! :)

I z pewnością nie tak oklepany, jak te wszystkie „moony” co na księżycu niby lądowały ;)

Tylko troszkę lumy by mu się przydało, jest chociaż na wskazówkach?

Jest na wskazówkach i indeksach, ale musi być „ciemniej” żeby było widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie sprzedał, to mi smutno że się nie skusiłem;p

To powiem Tobie że możesz żałować bo na żywo wywala z kapci.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

To powiem Tobie że możesz żałować bo na żywo wywala z kapci.  :)

Nawet te najprostsze IWC są doskonale wykończone. No i trzeba przyznać, że prawie wszystkie modele tej manufaktury mają coś w sobie (albo miały ;), jak pokazuje historia powyższego modelu), może z wyjątkiem Potrofino, który jest bez wyrazu (moja opinia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet te najprostsze IWC są doskonale wykończone. No i trzeba przyznać, że prawie wszystkie modele tej manufaktury mają coś w sobie (albo miały ;), jak pokazuje historia powyższego modelu), może z wyjątkiem Potrofino, który jest bez wyrazu (moja opinia).

Ja bym tam Portofino nie pogardził...

Np takim https://www.iwc.com/en/watch-collections/jubilee-collection/iw391023-portofino-chronograph-edition-150-years.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inzynier jest kozak ,szkoda tylko ,ze taka mala srednica...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Inzynier jest kozak ,szkoda tylko ,ze taka mala srednica...

Popatrz Rafał, duży nadgarstek też może czasem być przekleństwem... Ale dla Ciebie zawsze jeszcze pozostaje np. wersja AMG lub Mission Earth z 46mm średnicy (w słusznym wzorze technicznej koperty, który właśnie przestał obowiązywać :wacko:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem , ale odnosiłem się do tej konkretnej oferty z bazarku od Ulotnego.A nawiasem mówiąc to na pewno jakiś IWC zagości kiedyś w mojej kolekcji. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inżynier 45,5 mm na nadgarstku 21 cm . 5- letni , ale wygląd ma obłędny  :)

post-38106-0-25457700-1532717934_thumb.jpg

post-38106-0-56179500-1532718461_thumb.jpg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Inżynier 45,5 mm na nadgarstku 21 cm . 5- letni , ale wygląd ma obłędny  :)

Przymierzałem ten dokładnie model w "Od czasu do czasu" swego czasu :) Potężny, metalowy kloc na moim skromnym nadgarstku :( Ale ja mam 18-18,5. Swoją drogą, super zegar dla tych potężniejszych. Podwójne gratulacje - zegarka i łapki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy indywidualnie od budowy , kształtu nadgarstka , nosi go także Mój siostrzeniec , który ma 17 cm i wygląda obłędnie , a Kumpel założył przy takim samym obwodzie tez 17 cm i chciało Mi się śmiać . Tragedia . Dlatego zegarek przed kupnem szczególnie te droższe trzeba przymierzyć .Mój Rolek 40 mm tez się bałem , że będzie głupio wyglądał , a leży i wygląda super 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Wszystko zależy indywidualnie od budowy , kształtu nadgarstka , nosi go także Mój siostrzeniec , który ma 17 cm i wygląda obłędnie , a Kumpel założył przy takim samym obwodzie tez 17 cm i chciało Mi się śmiać . Tragedia . Dlatego zegarek przed kupnem szczególnie te droższe trzeba przymierzyć .Mój Rolek 40 mm tez się bałem , że będzie głupio wyglądał , a leży i wygląda super 

Racja, od kształtu bardzo dużo zależy. Ja przede wszystkim czułem dyskomfort, ale też nie wyglądało to dobrze, w dużej mierze przez bransoletę, która jest potężna. Ten model występował też na pasku skórzanym. Pewnie wtedy byłoby lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolexy suby to leża idealnie na każdym nadgarstku.U mnie tylko Milgauss wyglada słabo.Sorry za off top.. ;)

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inge przed ostatnią erą F1 miał sztuki w klasycznym rozmiarze 42 mm w stali i tytanie. Stalowy to niezły klocek był dlatego ja wybrałem wersję light zarówno w kwestii koperty jak i paska. Ostatni taki Genta z inhousem w rozsądnych pieniądzach.

post-55792-0-76391100-1532723022_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest ten zegarek ale nie wiem czy bym przywykł do tytanu... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Wzór koperty jeszcze bez osłony koronki. Nie napiera za bardzo przy zginaniu nadgarstka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie big pilot :D

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi