Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, proki1971 napisał(-a):

Dzięki za info. Fajny jest 

Dzięki, ta jasna tarcza ze szlifem wymiata. Kameleon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek + karta gwarancyjna. Mam też pudło, instrukcję i ścierkę, ale się nie liczy, bo jest od Big Pilota😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, piteks napisał(-a):

20241101_090150.jpg

No i super - da się bez przycinania indeksów? Da się! :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Fajny jest emoji2956.png

Dzięki. Ta tarcza robi mega robotę. Pięknie się mieni. Na zdjęciach ciężko, to pokazać.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze klasyczny pilot kojarzył mi się z czarna tarcza, ale coraz bardziej przekonują mnie 'kolorowe' a szczególnie niebieska

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Zawsze klasyczny pilot kojarzył mi się z czarna tarcza

Cóż, bardzo nieprawilny jest ten Mark. Pewnie dlatego wstydzili się go wypuścić w większej liczbie.

Ot, taki kundelek. Pewnie dla kogoś, kto nie zwraca uwagi na kolory i ma w d*pie proweniencję. Chyba jest podobnie jak z białymi Panerai😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloooł !

Pojawił się u mnie Mark 16.   Kupiłem go na pasku.  A teraz pytanko :  czy znacie jakieś solidne zamienniki bransy do niego ?  Bo jak widzę to ORI nie dość, że bardzo rzadkie to jeszcze cholernie drogie.

W ogóle to ten model chyba 10 razy lepiej wygląda na pasku niż na bransie, ale ja lubię zegarki na bransolecie. Dlatego zacząłem szukać po necie i widzę że jest problem.

20241111-090701.jpg

20241111-090701.jpg

Edytowane przez Grygos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście, jeśli chodzi  piloty, to na paskach jest im najlepiej. Moja żona ma ma małego Marka 36mm na bransolecie i dla mnie to wygląda tak sobie (bransoleta wieloogniwkowa, jak to w Markach). Nie wtrącam się, bo to nie mój zegarek. Co do Twojego, to pasek wygląda na taki sobie. Może pasowałoby coś z nitami, canwas lub nato. Bransoletę odpuściłbym sobie. No i gratulacje, bo 16 jest fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bransoletą niestety nie pomogę bo opcje zakończone prosto będą wyglądały słabo, a te z pełnymi maskownicami mogą Ci porysować kopertę między uszami. Oczywiście mowa o opcjach aftermarket. Ja w przypadku Mark XVIII odpuściłem bransoletę. Nowa kosztuje ponad 7k, a nikt chyba nie robi zamienników w stylu Forstner. Są jakieś podróbki na Ali udające oryginalną bransoletę, ale sam takiej bym nie kupił. Swoją drogą gratulacje Mark XVI! Gdybym miał jeszcze raz kupować to pewnie wybrałbym właśnie jego zamiast XVIII 🙂 A potem przebierał w paskach do niego, bo dobrze mu chyba na wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odzew. Czyli, jednym słowem - dać se spikój z kombinowaniem bo pasek mu bardziej pasuje. Ta na Ali po ok 500zł... nawet ma komentarz- nawet trochę się nie zbliża do prawidłowego dopasowania

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Pytanie laika, czy xvi ma zewnetrzny ar?

Nie wiem, ale jest efekt braku szkła, więc być może tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pewnie ma, Po smpc mam problem z zewnętrznymi powlokami bo nie lubię mikrorysek na szkle, a piloty iwc podobają mi się niesamowicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem ma. Też podchodziłem do tematu z dużą rezerwą i w zasadzie wolałbym żeby go nie było. W najgorszym wypadku jeśli go porządnie porysuję to pójdzie do ściągnięcia i zostanie mi ten wewnętrzny (zakładam, że dają z obu stron, a efekt bardzo mi się podoba). 

DSC02206.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie demonizowałbym. Mam 300M, którą używam intensywnie i często stukam przypadkowo o różne postronne rzeczy, zdarza się że szkłem, bo gruba jest. Niczego nie zauważyłem do tej pory. Choć ja specjalnie nie zwracam uwagi i nie sprawdzam co chwilę jak zegarek wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, facecik napisał(-a):

Nie demonizowałbym. Mam 300M, którą używam intensywnie i często stukam przypadkowo o różne postronne rzeczy, zdarza się że szkłem, bo gruba jest. Niczego nie zauważyłem do tej pory. Choć ja specjalnie nie zwracam uwagi i nie sprawdzam co chwilę jak zegarek wygląda.

Pewnie nie zwracasz albo jest super AR z zewnątrz. Mam Longinesa Spirit chrono i tam trochę widać drbnych przetarć na AR a staram się o niego dbać ale mocno wypukłe szkło temu nie sprzyja. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to widać w ostrym świetle pod kątem, ja jestem psychiczny i jak na kopercie rysy mi nie przeszkadzają tak na szkle nie dam rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi