Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Recommended Posts

Jak kupiles tego Classic'a z Kruku to cena super. Jak mialbym wolna gotowke to nie zastanawialbym sie dlugo. Swietny zegarek. Pozazdrościć.

Tak, kupiłem w Kruku. Przy czym trochę mi to zajęło, bo długo się targowałem, by urwać coś ponad wspomniany kilka postów wcześniej rabat.

Zegarek rzeczywiście świetny. Co więcej, zyskuje przy bliższym poznaniu :-). Dziękuję.

Sent from my iPad using Tapatalk

Uważałem do tej pory mikroregulacje Omegi za wzorzec i dziś zmieniłem zdanie. W odróżnieniu od tej Perelleta przycisk jest zlicowany z zapięciem i bransoleta nie przestawi się samoczynnie.

post-68982-0-33288200-1476743230_thumb.jpg

Edited by gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Mam identyczne w swoim spitfierze..Naciskasz na środek zapinki i chowasz ogniwo.

Uważałem do tej pory mikroregulacje Omegi za wzorzec i dziś zmieniłem zdanie. W odróżnieniu od tej Perelleta przycisk jest zlicowany z zapięciem i bransoleta nie przestawi się samoczynnie.

W IWC mogliby jednak zrobić przycisk przedłużenia w satynie,a nie na lusterko.Może się czepiam,ale już taki jestem :)

Najważniejsze, że genialnie działa.

Karol, zauważyłeś jak niebywale wygodny to zegarek?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Podoba mi się bardzo. On jest na eta? @kroll_charli wstawisz jakieś zdjecis nadgarstkowe ale takie normalne nie pozowane?:)

zapisuje się do klubu :) szkoda , że ten wątek taki niemrawy , może uda się przy okazji podbić ...

Samochody i ...motocykle

post-55792-0-94051600-1480491907_thumb.jpeg

Ostatnio coś takiego przymierzałem, ma piękny niebieski odcień tarczy nie spotkałem wcześniej takiego

post-66497-0-26530600-1481569974_thumb.jpg

Ostatnio coś takiego przymierzałem, ma piękny niebieski odcień tarczy nie spotkałem wcześniej takiego

A gdzie spotkałeś Małego Księcia? U nas w kraju?

iP7

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Bransoletę odłożyłbym do pudełka. Generalnie mimo że bransolety IWC są niezłe - większość ich zegarków lepiej wygląda na paskach. O wygodzie nie wspomnę.

Uważam że zyskałeś na tej wymianie.( IWC vs DJ2)

Edited by desmo

Bransolety IWC są super wykonane,mają świetny patent na bezsladowe wymiany ogniw i są...drogie.Ta akurat to koszt ok 9 tys.Też uwazam ,ze Michał na wymianie nie stracił.Eh..wychodzi na to,że niezła gapa ze mnie ;)

Akis - uważam nieobiektywnie bo mnie akurat ta edycja DJ- a podoba się mniej. Ale fakt że Ten IWC na bransolecie też mi się nie podobał ( mimo że wiem że to dobre bransolety ) - teraz natomiast to bardzo fajny zegarek. Właśnie "odkryliśmy tajemnicę" kolegów robiących paski - one po prostu potrafią zmienić zegar nie do poznania ( zwykle na lepsze chyba że dyspozycje wydaje Gustaw ;-)

A gdzie spotkałeś Małego Księcia? U nas w kraju?

iP7

Takiego to ja też nie spotkałem u nas w kraju. Małego Księcia w chronografie to wiem, że można zobaczyć u nas w kraju.

Takiego to ja też nie spotkałem u nas w kraju. Małego Księcia w chronografie to wiem, że można zobaczyć u nas w kraju.

Zdaje się, ze jest w Galerii Mokotów w Aparcie - szybko rzuciłem okiem bo nie miałem czasu, ale poznałem po cenie ;)

iP7

I'm not myself, but not dead and not for sale...