Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, gambit17 napisał(-a):

Dzięki za odpowiedź :) muszę przyznać , że tych 47mm w ogóle na łapie nie widać hehe

Michał to kawał chłopa. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michał to kawał chłopa. 

Dokładnie - to na zdjęciu to tv 50 cali

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.05.2024 o 18:53, Dorian06 napisał(-a):

Ale czego nie zrozumiałeś

176 to najlepszy Pam jaki wyszedł. 

Jak teraz znalazłby się kupiec na mojego to go sprzedam. 

A znając mnie za "chwilę" kupię ponownie 176. Bo to najlepszy Pam. :D

Teraz jest ok🤔

Idz się wyspowiadaj z tego pomysłu! A później wyślij na priv ofertę tutaj lub na Paneristi. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Idz się wyspowiadaj z tego pomysłu! A później wyślij na priv ofertę tutaj lub na Paneristi. 😉

Już to zrobił i wystawił taką ofertę, że rok temu sprzedałby to w 3 godziny...ale Paneristi się skrzyknęli aby nie kupować i tym sposobem zostanie z nim ta 176 ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.05.2024 o 22:23, pisar napisał(-a):

Już to zrobił i wystawił taką ofertę, że rok temu sprzedałby to w 3 godziny...ale Paneristi się skrzyknęli aby nie kupować i tym sposobem zostanie z nim ta 176 ;) 

Chyba nie tylko Paneristi. Wygląda to na większy kryzys, tyle dobrych ofert wisi na bazarku :o 

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Chrono podobnie. Kilka dni temu widzialem 372 w full secie w stanie 8/10 za 24k. Fakt, że była w UK, no ale to nie Hong Kong czy Dubai. Z kolei 390 bez papierów, ale ze zdjęciami mechanizmu w UA za 15k 🫣 i mocno się zastanawiałem czy jej nie wziąć.

Rozumiem, że po Brexicie normalnie już doliczają cło i vat przy zakupie czegoś z UK na Chrono?

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, memento mori napisał(-a):

Na Chrono podobnie. Kilka dni temu widzialem 372 w full secie w stanie 8/10 za 24k. Fakt, że była w UK, no ale to nie Hong Kong czy Dubai. Z kolei 390 bez papierów, ale ze zdjęciami mechanizmu w UA za 15k 🫣 i mocno się zastanawiałem czy jej nie wziąć.

Rozumiem, że po Brexicie normalnie już doliczają cło i vat przy zakupie czegoś z UK na Chrono?

Widziałem tez tego 390 ale ucha ma rozwiercone tak jakby go walec przejechał - chyba, że to jakieś złudzenie optyczne i źle wykonane zdjęcie

Tak czy siak to jest idealny czas na zakupy, zanim ceny znów odbiją a odbiją na 100% tylko pytanie kiedy

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, memento mori napisał(-a):

Te 390 widziałem i ja ale uznałem że za duże ryzyko😀 dla tej oferty nie ma nawet opcji rachunku powierniczego. Nie wiem czy jest jakakolwiek forma ochrony chrono która w razie otrzymania paczki gwoździ zamiast zegarka tu by pomogła. Ale fakt oferta dobra. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już wiem dlaczego nie patrzy się tutaj na liczby i na przykład 44mm nie jest takie straszne jak przy innych zegarkach… przepraszam za zlekceważenie podpowiedzi. 

Może jest ktoś kto myśli o rozstaniu z 111? 
Interesuje mnie sztuka używana i do używania. 
Zakup do sfinalizowania w Sierpniu tego roku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Londek napisał(-a):

Teraz już wiem dlaczego nie patrzy się tutaj na liczby i na przykład 44mm nie jest takie straszne jak przy innych zegarkach… przepraszam za zlekceważenie podpowiedzi. 

Nie wiem, ale wiem kto ma 005 na sprzedaż w full secie.

image.thumb.jpeg.fd78463e074a226e00b154bf2f9ab821.jpegimage.thumb.jpeg.eb88c83975c3de0223db9524f94b2883.jpeg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, memento mori said:

Nie wiem, ale wiem kto ma 005 na sprzedaż w full secie.

image.thumb.jpeg.fd78463e074a226e00b154bf2f9ab821.jpegimage.thumb.jpeg.eb88c83975c3de0223db9524f94b2883.jpeg

Haa… ja nie mówię nie, to byłby pierwszy Panerai… może siądzie? 
Poczytałem trochę o 111, ale ogólnie to bardzo bym chciał żeby był to starszy zegarek, sekunda i bez daty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei przymierzam się do PAM01086. Nówke można wyrwać za nieco ponad 21k i tak się zastanawiam czy w tej cenie to dobry wybór 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minutes ago, just_nobody07 said:

000 mógłby pójść, ale nie ma sekundy.

Może jakieś argumenty dlaczego mogło to by być 000?
Nie dość że pierwszy P to jeszcze pierwszy zegarek bez sekundy, czy ja bym do tego się przekonał 👀

Jaką 000 ma rezerwę chodu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, mariusz1986 napisał(-a):

Ja z kolei przymierzam się do PAM01086. Nówke można wyrwać za nieco ponad 21k i tak się zastanawiam czy w tej cenie to dobry wybór 🤔

Mam i polecam. Prosty, klasyczny Luminor z fajną rezerwą chodu. A to, że ma "tylko" WR100, w praktyce nie ma żadnego znaczenia. I tak nikt nie nurkuje z zegarkiem na skórzanym pasku ;)

53300358941_1a86a39289_o.jpg

53355088734_68d7436496_o.jpg

53356025582_cf47b6428e_o.jpg

53421943018_b9b1e243a7_o.jpg

53618811863_82e08bf7e3_o.jpg

53682587138_744a5a393a_o.jpg

56 minut temu, Londek napisał(-a):

Nie dość że pierwszy P to jeszcze pierwszy zegarek bez sekundy, czy ja bym do tego się przekonał 
👀

To bardzo proste. Popatrz na sekundnik na godz. 9-tej. A potem popatrz na model bez sekundnika, w którym na godz. 9-tej jest po prostu "9".

No i co jest ładniejsze, pozytywnie minimalistyczne i zachowuje idealną symetrię? ;)

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.05.2024 o 17:31, memento mori napisał(-a):

Oczywiście masz rację. Wiem, że będę żałował ale co zrobić. Dwa Pamy to o jeden za dużo. Tak mam i nic nie poradzę. Mogę mieć tylko dwa Seiko. Taka choroba.  :(

Co do ceny. Tak jak pisze Piotrek. Jest super wiedząc jaki jest jego stan. A widział go nie jeden raz. 

Jakby poszedł pierwszy 024 (który jest również w rewelacyjnej cenie) to 176 by został dłużej. 

Myślę nad dużym Subem. Ale abym mógł go kupić muszę sprzedać oba i dorosnąć do jego gabarytów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minutes ago, Mirosuaw said:

To bardzo proste. Popatrz na sekundnik na godz. 9-tej. A potem popatrz na model bez sekundnika, w którym na godz. 9-tej jest po prostu "9".

No i co jest ładniejsze, pozytywnie minimalistyczne i zachowuje idealną symetrię? ;)

No szczególnie ładnie wygląda na tym zdjęciu “za osiem druga” 😎

No ale to śmigiełko jakoś mnie nie odstrasza, a do tego jest bieżąca kontrola łorka czy nie łorka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Mam i polecam. Prosty, klasyczny Luminor z fajną rezerwą chodu. A to, że ma "tylko" WR100, w praktyce nie ma żadnego znaczenia. I tak nikt nie nurkuje z zegarkiem na skórzanym pasku ;)

53300358941_1a86a39289_o.jpg

53355088734_68d7436496_o.jpg

53356025582_cf47b6428e_o.jpg

53421943018_b9b1e243a7_o.jpg

53618811863_82e08bf7e3_o.jpg

53682587138_744a5a393a_o.jpg

Dokładnie, ja też nie zamierzam nurkować ;) 100WR w zupełności mi wystarcza - wiem że narażam się wielu purystą którzy to uważają ze prawdziwy PAM to musi mieć WR300 ale bez przesady ;) jakbym kiedyś zapragnął nurkować to od tego mam SMP albo Planetę :)

Dziękuję za zdjęcia- coraz bardziej się przekonuje żeby kupić drugiego pama do pudełka- póki co mam 754 więc Radiomir miałby konkurenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Oczywiście masz rację. Wiem, że będę żałował ale co zrobić. Dwa Pamy to o jeden za dużo. Tak mam i nic nie poradzę. Mogę mieć tylko dwa Seiko. Taka choroba.  :(

Co do ceny. Tak jak pisze Piotrek. Jest super wiedząc jaki jest jego stan. A widział go nie jeden raz. 

Jakby poszedł pierwszy 024 (który jest również w rewelacyjnej cenie) to 176 by został dłużej. 

Myślę nad dużym Subem. Ale abym mógł go kupić muszę sprzedać oba i dorosnąć do jego gabarytów. 

A nad jak duzym subem myslisz? Jakies typy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pepepatryk napisał(-a):

U mnie zaraz będzie 5 lat z 560. Było to moje zegarkowe marzenie, posiadanie Panerai. Miłość jak widać kwitnie, bo inne zegarki przychodzą i odchodzą a PAM wciąż ze mną i nigdzie sie nie wybiera 🤌🏼😉

IMG_9289.jpeg

Do tego na świetnym pasku. Pokaż pasek w całości. Ktoś teraz robił pasek bo super się zgrywa? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, pawel007 napisał(-a):

A nad jak duzym subem myslisz? Jakies typy?

Jak będę gotowy (sprzedam oba) to będę gryzł temat. Obecnie byłby to 194. Miałem go kilka razy na ręce. Jest bydlak. Ale taki musi być.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Londek napisał(-a):

Ja nie myślę o rozstaniu 😜

Bardzo mi ten zegarek podszedł i o dziwo, pomimo wymiarów jest bardzo wygodny i super klei się do nadgarstka.

IMG_20240501_194503.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi