Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tbn

Fajnie widzieć kolejną 210. Moja na razie leży w pudełku, bo szkoda mi paska w tych upałach. Guma niezbyt dobrze by pewnie wyglądała z Radiomirem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gumy i Radiomira, to zależy na ile takie połączenie da się przyćmić urokiem osobistym. Stanie Katic udaje się to doskonale  ;)

180be61adbf53ae41adbb019dd4db175.jpg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Zmieniłem zdanie, chyba jednak kupię Panerai. Co sądzicie o modelach:

1. 753 / 754

2. 774 / 776 777?

Szukam czegoś budżetowego, żeby ponosić na wyjeździe. Co będzie potem, jeszcze nie wiem. Słyszałem, że właśnie w tych nowych są wciskane dekle zamiast zakręcanych. Prawda to?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Nowe to zuo...

Dzięki Kolego za wyczerpującą odpowiedź ;), ale muszę kupić w salonie, a tam wiadomo - raczej nic klasycznego nie trafię. Trochę się szczypię z kaską na 510 / 560, bo po powrocie planuję się pozbyć zegara, oczywiście z dużą stratą. Choć kto wie jak to będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz możliwość kupić 510 to bierz. Bardzo fajny model, powinien się dobrze uzupełniać z "przeładowanym" 233.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Jak masz możliwość kupić 510 to bierz. Bardzo fajny model, powinien się dobrze uzupełniać z "przeładowanym" 233.

Wiem, że dobrze mi doradzasz. Jeżeli uda mi się jutro wyrwać jakiś symboliczny rabat, prawdopodobnie pójdę w tym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Dzięki Kolego za wyczerpującą odpowiedź ;), ale muszę kupić w salonie, a tam wiadomo - raczej nic klasycznego nie trafię. Trochę się szczypię z kaską na 510 / 560, bo po powrocie planuję się pozbyć zegara, oczywiście z dużą stratą. Choć kto wie jak to będzie...

No, 510/560 to zdecydowanie inna historia niż te siódemki z przodu, o które pytałeś. Moim zdaniem, tak jak napisał Muzzy, jeden z nich byłby super uzupełnieniem 233 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Dzięki za potwierdzenie. Choć z tym 233, to on w tej chwili praktycznie nie istnieje... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej ocenie, takie kupowanie zegarka jest zbyt na siłę. Jeśli podoba Ci się 510/560, to ochłoń, kup budżetowego mechanika na te 14 dni (chociażby np. Seiko Turtle SRP777), a po urlopie na spokojnie zapolujesz sobie na 560, ale w wersji z sandwich dial, której już niestety nie ma obecnie w sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy jest sens brać używke tylko dla kanapki ? Kiełbaski zdecydowanie lepiej swiecą, a kanapkę ma już kolega w 233...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już kolega musi sam zdecydować czy jest sens. Dla mnie brak kanapki ma sens w 000, 390, 634. Jeśli jakiś model był w 2 wariantach, to bez wahania wybieram używany z kanapką. Nawet przez myśl mi nie przeszedł zakup współczesnego Radiomira, a nie dość, że miałbym go szybciej, na inhousie, bez szukania, bez sprawdzania to jeszcze dodatkowo znacznie taniej niż takie 210. Co kto lubi.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Kiedyś podniecałem się kanapką. Teraz już mi nie zależy. A co do świecenia, 233 to był mój najlepiej świecący zegarek, mimo kanapki. Jeżeli kiełbasa świeci jeszcze lepiej, to ja sobie tego nie wyobrażam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Jeśli jakaś referencja występowała w wariancie sandwich i sausage, zawsze wybiorę sausage ;) Dla mnie 47mm- sandwich, 44mm- sausage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 609 czyli jesli chodzi o tarcze to to samo co 754 i swieci jak wściekłe , dużo lepiej , jaśniej od 1312

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę chłodniej, więc "ładuję ładną ładownicę" zamiast nato :-)

post-47341-0-55936400-1565298669_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś podniecałem się kanapką. Teraz już mi nie zależy. A co do świecenia, 233 to był mój najlepiej świecący zegarek, mimo kanapki. Jeżeli kiełbasa świeci jeszcze lepiej, to ja sobie tego nie wyobrażam :)

Jeśli jakaś referencja występowała w wariancie sandwich i sausage, zawsze wybiorę sausage ;) Dla mnie 47mm- sandwich, 44mm- sausage.

510/560 nie mają przecież kiełbasek. Kiedyś miały kanapki, a obecnie mają już tarcze tzw. "filled in".

EF5-D9243-C76-A-4-B39-BD0-F-A97-D98-B8-A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Używając sformułowania "sausage" miałem na myśli wszystkie tarcze, poza sandwich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używając sformułowania "sausage" miałem na myśli wszystkie tarcze, poza sandwich.

A to dziwnie Pan napisał, przecież kiełbaski to konkretne tarcze nie taka jak powyżej wkleił kolega.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi przypomina sprawozdanie z laboratorium metrologi pewnego studenta I semestru, z którym zaczynałem kiedyś studia:

"Dla uproszczenia obliczeń przyjąłem Pi = 5"

:-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dla uproszczenia obliczeń przyjąłem Pi = 5"

To jest skrót od Pięć. Jakbyś nie wiedział :rolleyes:

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Przepraszam Kolegów, którzy poczuli się urażeni moim nieprecyzyjnym sformułowaniem. Panerai w swojej historii używał kilka rodzajów tarcz niekanapkowych i aby nie wymieniać ich wszystkich z nazwy chciałem użyć skrótu myślowego. Czy w przyszłości sformułowanie "painted" będzie przyjęte z większym zrozumieniem? Bardzo bym prosił git-sztywnych-purystów o akceptację lub negat;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

I po bólu.

a23034befe6e298316f1b35603425f44.jpg

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki się wydaje, ale fajowy ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi