Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Ożesz k..a !! Jeśli to twój to gratuluję, najcięższy do znalezienia typ werku 2200, z tego co wiem, to tylko w złocie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało kto się chce wziąść za 3017, bo to trudny i kapryśny zegarek. Nie chcą go robić zegarmistrze bo tu juz naprawdę trzeba fachowca. A serwis ? 200-300. Bierz pod uwagę że Paweł który go sprzedaje podał go serwisowi i już po tym znów szwankuje. Choć cena jest dobra jak za ten model w takim stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ gekoniasty - do 3017 nie ma praktycznie zapasów części, więc serwis może być bardzo drogi (konieczność dorobienia brakujących). Stan rzeczywiście piękny, można na ryzyk-fizyk, zwłaszcza że sprzedający z renomą i uczciwy. Możesz kupować tylko ze świadomością, że prawdopodobieństwo naprawy jest nikłe. Osobiście, gdybym nie miał, rozważyłbym zakup.

@lordpinky tarcza jest od kilku lat dostępna na allegro, jest współczesna i dość tandetnie zrobiona http://allegro.pl/tarcza-sputnik-gczz-czistopol-ideal-i6421151764.html#imglayer

nie warto.

@grigorij Ty nas chyba chcesz zirytować ;)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ gekoniasty - do 3017 nie ma praktycznie zapasów części, więc serwis może być bardzo drogi (konieczność dorobienia brakujących). Stan rzeczywiście piękny, można na ryzyk-fizyk, zwłaszcza że sprzedający z renomą i uczciwy. Możesz kupować tylko ze świadomością, że prawdopodobieństwo naprawy jest nikłe. Osobiście, gdybym nie miał, rozważyłbym zakup.

Tomasz przecież części do 3017 są i na aukro i ebay. Tylko że w cenie zegarka... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy takie werki często są widywane na rynku ? czy to raczej tylko w złocie osadzali ? :) attachicon.gif584094933_o.jpg

Toś Pan chyba pozamiatał na ten rok.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz przecież części do 3017 są i na aukro i ebay. Tylko że w cenie zegarka... :D

.... i do tego raczej nie te, które się psują  :D

Ale fakt, jest to raczej irytujące

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w formie żartu wrzucam to zdjęcie :)

Dgn8u6ls53M.jpg

Widzieliście kiedyś Ministry z takim bezelem? ;) Składak chyba :D:lol: .

Ed. Dopiero teraz sie dokładnie przyjrzałem - beczka z nurkiem to tez niezły egzemplarz - chyba grafik płakał jak oddawał ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Kalendarz z 2002, nic dziwnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6427996658

Prawidłowy? Nie znalazłem w katalogach, ale raz, że jestem świeży i nie umiem szukać, a dwa, ze i o katalogi niełatwo.

W takiej kopercie widziałem tylko brązowe tarcze. Z kolejki wskazówki raczej pasują do tarczy. Werk tez ok. Tylko czy ta tarcza z ta koperta występowały razem oryginalnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po mojemu jest ok. mialem podobny uklad w chromie swego czasu. tylko tarcza byla srebrna a nie zlota (zeby do koperty pasowalo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok!

w tej kolekcji go znalazłem -> http://ussr-watches.ru/vostok.shtml  ale jest jakiś taki 'podmęczony' i moim zdaniem wskazówka minutowa jest w nim nie do pary...   

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieram amfibie ale przy tej nie wiem czy było "coś " takiego czyli koperta od amfibii a tarcza komadirskije....to Kolegów zapytam,było ?....dla mnie chyba nie ;-).....Dodam że nabylem jako uszkodzoną....okazało się że w jednym miejsca uszkodzony był bezel ;-),miałem więc założyłem ..:-) koperta cymes,chodzi punktualnie.

post-63389-1472311598,4421_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,tarcza również w pięknym stanie ...czyli idzie do kasetki z siostrami.:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostka - dość krótka seria Komandirskich Antymagnetycznych w tych kopertach była nie w stali a w chromie (mimo iż wyglądają na amfibiowe i tak też są "deklowane") - jeśli taką trafisz, to nie jest to błąd a jedynie ciekawostka typu "opakowanie zastępcze" z trudnych lat '90.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

A ta tarcza oprócz tego, że nowa, to w czym gorsza od oryginału ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.