Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Taa…pisze, że 100% oryginał, a tymczasem sekundnik na pewno oryginalny nie jest ;) Swoją drogą dziwię się temu sprzedawcy, bo dotąd nie zauważyłem u niego podejrzanych zegarków.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej zastanawia stan, wygląda okazale to trzeba przyznać, ale jakoś nie ufam tej tarczy do końca. Nie widziałem jeszcze sputnika w takim stanie nie kombinowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do skasowania B-)

Edytowane przez zaan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej zastanawia stan, wygląda okazale to trzeba przyznać, ale jakoś nie ufam tej tarczy do końca. Nie widziałem jeszcze sputnika w takim stanie nie kombinowanego.

od tego sprzedawcy to faktycznie, różnych rzeczy się można spodziewać. Co nie znaczy, że tarcze od starych zegraków nie trafiają się w stanie NOS. Jakiś czas temu widziałem u pewnego starszego zegarmistrza plik NOWYCH ale z epoki tarcz do Signala z budzikiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle pieniędzy to chyba za ten budzik,którego nie ma :P

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale damską amfibię to bym łyknęła...

Niech Cię jednak nie zwiedzie urok wizualny w aukcjach takich jak ta z linku :) Najlepiej przeczekać ten świąteczny szał i w styczniu upolować jakąś LadyAmfibię w rozsądnej (czyli na pewno dwucyfrowej) cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale damską amfibię to bym łyknęła...

Niech Cię jednak nie zwiedzie urok wizualny w aukcjach takich jak ta z linku...

Agniechozającu, przykładowa aukcja z małą amfibią "desert storm" ->http://allegro.pl/wostok-komandirski-maly-model-i3757835075.html którą odpuściłem bo małe amfibie są jakieś takie ...małe :)

zdjęcie może i nie jakieś mistrzowskie, ale prezentowała się OK i ufając opisowi aukcji, to na pewno warto było dać za tą amfę 4-ry dyszki.

_ _ _ _ _ _ _

Mam pytanie http://allegro.pl/sh...7833#tabsAnchor orginał czy składak?

tank, czemu ze spadochronem a nie z tankiem? ta amfibia to z pewnością oryginał, model 2416 w automacie z przełomu cccp/rossija, tyle że ten z aukcji jest już rosyjski (późniejszy) - podobno z jakością montażu jest już z nimi gorzej i mogą sprawiać niemiłe niespodzianki... Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tank, czemu ze spadochronem a nie z tankiem? ta amfibia to z pewnością oryginał, model 2416 w automacie z przełomu cccp/rossija, tyle że ten z aukcji jest już rosyjski (późniejszy) - podobno z jakością montażu jest już z nimi gorzej i mogą sprawiać niemiłe niespodzianki...

cofer dzięki za odpowiedź, a tak dla informacji to wojska VDV bo to ich symbol na tym zegarku też mają tanki.

Poważnie zaś to mam sympatię do amfibi i miałem kiedyś jedną, która długo była ze mną jeszcze produkcja CCCP.

Niestety w czasie przeprowadzek gdzieś mi przepadła. Sentyment pozostał i postanowiłem do dwu innych zegarków

dołączyć na powrót czasomierz Rosyjski, a jeszcze lepiej Radziecki. Stąd moje pytanie. 

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ну, погоди заяц! Я бы показал на ссылку, если бы знал его :) ...jak przyuważę dam cynk

Tank, сделанo в cccp ma smaczek! a jeszcze smaczniejszy -> заказ мo cccp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, ludzie!!!!!!!!!!!!!! Ktoś sprzedaje M Ó J egzemplarz rakiety z wiecznym kalendarzem(o której wielokrotnie wspominałem) którą sprzedałem za 50zł! Nawet moja bransoletka jest  :rolleyes: http://allegro.pl/rakieta-i3817752096.html?source=mlt

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta sytuacja będzie Cię prześladowała do końca życia.. :D

A na dodatek on ma nawet sekundową "złotą" - czyli "złoty" full komplet (koperta, wskazówki, punkty indeksowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniel*Komandir, jak znów będziesz pozbywał się jakiegoś okaza w analogicznej cenie, to daj znać! :)

ale, ten Twój kupiec to nie ma litości przy dowalaniu marży...

_ _ _ _

entombed, beczka prezentuje się OK, więc cena nie jest jakaś szczególnie straszna, ale po kiego grzyba wklejasz tu fotkę jakiegoś chińskiego syfa? ...w celu reklamy swojej aukcji?? - tu nie znajdziesz jelenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święta świętami ale patrząc obiektywnie na tą (tę) beczkę, to coś jej się tarcza skrzywiła, tej beczce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś jej się tarcza skrzywiła, tej beczce :)

o kuźwa! faktycznie... (ślepota ze mnie niemożebna!!!) ale łomot... jak już tarczę kleił na plaster, to mógł przynajmniej ten szachraj robić to przytomnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

entombed, beczka prezentuje się OK, więc cena nie jest jakaś szczególnie straszna, ale po kiego grzyba wklejasz tu fotkę jakiegoś chińskiego syfa? ...w celu reklamy swojej aukcji?? - tu nie znajdziesz jelenia :)

Abstrahując od tego czy byłem wystarczająco ironiczny w opisie to, proszę cię bardzo, ale reklama w dziale "Nie przepłacajcie na Allegro"? :D

A co do zegarka – to jest serio chińczyk? Teraz zauważyłem, że indeksy godzinowe są płaskie i brakuje kreski na i przy napisie o liczbie kamieni. Wiem, że główną oznaką jest koronka, ale wydawało mi się, że skoro wskazówki i tarcza datownika są kombinowane to koronka też mogła być z tych pierwszych lepszych byle pasujących. Sam kolor i szlif tarczy za to bardzo mi się podoba – powinna się bardzo fajnie mienić w świetle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

entombed, no to mamy remis 1:1

ja nie zauważyłem "kopniętej" tarczy-sektorówki, Ty zaś nie popatrzyłeś na zadek tego chinola :)

Tylko z daleka te podróby wydają się być wzorowane na kopercie komandirskich. W rzeczywistości chyba kopiowano je przy użyciu metra krawieckiego (zamiast suwmiarki) W środku jest jakiś syfiasty zuan, który nie ma nic wspólnego z 2414 wostoka, za to tarcze wydają się być "pikniejsze" od najpiękniejszej wersji komandira i faktycznie się "bosko" mienią w słoneczku :)

Już wielokrotnie na tym forum pastwiono się nad tym szajsem... sam już zauważyłeś błąd ortograficzny w napisie i brak wypukłych indeksów z lumą (cechy charakterystyczne tych podróbek)

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten egzemplarz zrobił krok dalej :D

Oprócz standardowych błędów i wypaczeń to:
- okręt podwodny przypomina raczej pływające po Sekwanie Batobusy/Bateaux Parisiens

- a datownik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi