Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Wskazówki są od tego modelu Łucza, prz takich indeksach jak na tarczy stosowano wskazówki o takim kształcie. TYLKO TA CENA!!!

No cena to tak czterokrotnie przesadzona, ale to właśnie może przez tę tarczę i te wskazówki. :(

Jeszcze takich wskazówek w Łuczach nie widziałem, ale może w ogóle mało widziałem jeszcze. :P

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci sprzedawcy liczą tylko na naiwność kupującego i na to ze uzna on, że mają już status zabytków techniki(ew. są unikatowe). Ale zwykle ludzie zajmujący się kolekcjonowaniem tego typu przedmiotów siedzą w temacie, lub są osobami w wieku 30-40 lat i więcej więc pamiętają z dzieciństwa, że to zwykła masówka i niewiele wart materialnie bibelot, który zalega u kogoś w szafie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego w sobotę rano spieszę na bazarek jak najwcześniej, by ubiec handlarzy, którzy potem w antykwariatach wołają np. 40 PLN za zmasakrowanego Sportiwnego ;) Niestety, wczoraj jeden taki sprzątnął mi sprzed nosa Ruhlę Digitala i jeszcze kilka innych w sumie za 50 PLN B) B) Pewnie sprzeda je po 50 PLN sztuka i znajdą się kupcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...Cena dotyczy dwóch zegarków..."

To dlaczego aukcja wieloprzedmiotowa? B)

Zresztą nie ma to znaczenia, i tak nikt tego nie kupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mnie to zastanowiło.

Albo gość nie potrafi wystawić aukcji, jak należy, albo planuje wałek B)

Edit:

Nowy użytkownik, więc pewnie to pierwsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlatego w sobotę rano spieszę na bazarek jak najwcześniej, by ubiec handlarzy, którzy potem w antykwariatach wołają np. 40 PLN za zmasakrowanego Sportiwnego ;) Niestety, wczoraj jeden taki sprzątnął mi sprzed nosa Ruhlę Digitala i jeszcze kilka innych w sumie za 50 PLN B) B) Pewnie sprzeda je po 50 PLN sztuka i znajdą się kupcy.

U mnie sytuacja podobna na bazarze. Ostatnio mi radzono żebym wpadał na bazarek koło 5.00-6.00 rano z latarką, bo wtedy jest tylko kilku sprzedających(zwykle "wczorajszych" panów) i kilkunastu kupujących. Ale wtedy jest akcja "bierz co popadnie", nie ma targów, nie ma zastanawiania, dajesz kasę, bo inny weźmie pierwszy. Dopiero kiedy wstanie słońce widzisz co kupiłeś, a z opowieści handlarzy wynika że różnie z tym bywa- czasami trafisz na Omegę za 50 zł, która wymaga przeczyszczenia i później idzie za 800 zł, a czasami przepłacisz zwykłego Poljota, bo w rozgardiaszu nie zauważyłeś/nie zastanowiłeś się. Opowiadał mi to handlarz, który świtem kupuje, a za dnia sprzedaje kilkukrotnie drożej więc raczej nie kłamał. Nie zajmuje się zegarkami, tylko obrazami, więc raczej mu nie zależało że zwiększy się popyt przed świtem na towar który go nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to taki unikat, to pewnie nie przepłacił, ale widzę, że więcej "naszych" go atakowało. B)

edit: Szkoda, że nie wygrałeś Ty ani nikt, kto by się mógł nim pochwalić.

Ale z drugiej strony pozwól też innym mieć coś fajnego. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go miałem w obserwowanych, ale cena poszybowała nieco za wysoko żeby się podłączyć do licytacji :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą zaawansowani kolekcjonerzy muszą szukać ciągle nowych źródeł,

bo wszystkie ogólnie dostępne zegarki już mają.

Mi (na razie) wystarcza targowisko i alergo. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swoją drogą zaawansowani kolekcjonerzy muszą szukać ciągle nowych źródeł,

bo wszystkie ogólnie dostępne zegarki już mają.

Mi (na razie) wystarcza targowisko i alergo. B)

Kiedyś dojdziesz do etapu że już mało który Ci się będzie podobał, a to za duża ryska na szkiełku, a to wskazówka chyba nie jest idealnie na 12h B) a serio mówiąc, już wiele razy miałem tak że nie potrafiłem znaleźć tego czegoś w zegarkach z allegro. Nieraz myślałem o wyprzedaży i zakupie z 3-5 innych (ale to nie przejdzie, zegarek za 3 tyś. min. - żona by mnie wywaliła z domu ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiedyś dojdziesz do etapu że już mało który Ci się będzie podobał, a to za duża ryska na szkiełku, a to wskazówka chyba nie jest idealnie na 12h B) a serio mówiąc, już wiele razy miałem tak że nie potrafiłem znaleźć tego czegoś w zegarkach z allegro. Nieraz myślałem o wyprzedaży i zakupie z 3-5 innych (ale to nie przejdzie, zegarek za 3 tyś. min. - żona by mnie wywaliła z domu B) )

Z jednej strony cieszy rosnąca kolekcja, ale z drugiej domyślam się, że kiedyś musi nastąpić to, o czym piszesz.

Ale to jeszcze na szczęście daleko przede mną. ;)

P.S. Ale podziwiam Twoją konsekwencję w poszukiwaniu zegarków w doskonałym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiedyś dojdziesz do etapu że już mało który Ci się będzie podobał, a to za duża ryska na szkiełku, a to wskazówka chyba nie jest idealnie na 12h B) a serio mówiąc, już wiele razy miałem tak że nie potrafiłem znaleźć tego czegoś w zegarkach z allegro. Nieraz myślałem o wyprzedaży i zakupie z 3-5 innych (ale to nie przejdzie, zegarek za 3 tyś. min. - żona by mnie wywaliła z domu B) )

Też tak mam, ale to dobrze, bo trzeba ciszyć się z tego co się ma. W pewnym momencie zuważyłem u siebie coś takiego, że nowy cieszył mnie bardzo krótko. Zbyt krótko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też tak mam, ale to dobrze, bo trzeba ciszyć się z tego co się ma. W pewnym momencie zuważyłem u siebie coś takiego, że nowy cieszył mnie bardzo krótko. Zbyt krótko.

Doskonale to rozumiem. Kolekcjonuję także muzykę (płyty).

Kiedyś nowa płyta przez kilka tygodni nie opuszczała odtwarzacza,

później było to kilka dni, później jeden dzień, jedno odtworzenie...

Teraz przybywa płyt, których jeszcze nie zdążyłem odpakować z folii...

Z zegarkami pewnie bywa podobnie...

Ale i tak nic nie powstrzyma przed poszukiwaniem kolejnych. B)

Skoro są wśród nas Koledzy posiadający zegarki liczone w tysiące

i nadal to im się nie znudziło, to nie jest źle. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość em_gie
emocje zwyciężyły, ale kto inny kupił:

A mógł być "nasz" finał :-)

Niestety, poszedł w obce ręce :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

Witam!!

słuchajcie nie wiem czy w dobrym miejscu sie pytam ale juz nie chciałem tworzyc nowego tematu, a pytaie i temat dotycza allegro..

co myslicie o "asortymencie" tego allegrowicza???czy ten Pan w miare dobre zegarki sprzedaje???

(nie precyzuje o który mi chodzi konkretnie bo kilka mi sie podoba i nad kilkoma sie zastanawiam...)

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1375190

z gory dziekuje za odpowiedz;)

pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Pan pisał że bedzie zegarki sprzedawał około roku czasu, ten Pan potrzebuje pieniedzy i nawet jak wygrasz zegarek za 10 zł to musisz zapłacic nawet jak licytujesz 10 innych po nim - czyli trzeba robic przelew za kazdym razem i umawiac się iddywidualnie na koszt przesyłki jak zechcesz już aby zegarki przyszly - taki system mnie zniechecił do licytacji a też mialem kupic troche sztuk, a kupiłem 1 i dałem sobie spokój

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jakiś złom co powinien byc w cenie 8 zł za kilogram - wiekszość tego nie ma szkieł i wkazówek - to szrot pozbierany do kupy żeby sprzedać na lipnym zdjęciu dla napalonego - jedynie pozłacane koperty do przetopu mają jakąś wartość...

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!!

słuchajcie nie wiem czy w dobrym miejscu sie pytam ale juz nie chciałem tworzyc nowego tematu, a pytaie i temat dotycza allegro..

co myslicie o "asortymencie" tego allegrowicza???czy ten Pan w miare dobre zegarki sprzedaje???

(nie precyzuje o który mi chodzi konkretnie bo kilka mi sie podoba i nad kilkoma sie zastanawiam...)

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1375190

z gory dziekuje za odpowiedz;)

pozdrawiam!!

Też się przyglądałem aukcjom tego Pana, ale nie przekonują mnie jakoś te zegarki. Fakt- ceny niskie i przystępne, ale jakoś te zegarki nie wyglądają na zadbane sztuki. Wolę dopłacić parę dyszek i nie chodzić po zegarmistrzach. Zresztą Jan utwierdził mnie już w przekonaniu, że nie warto. Ale kiedyś jak jakaś sztuka ładna bedzie to kto wie, kto wie ;) Może zaryzykuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi