QuadrifoglioVerde 4624 #7501 Posted January 22 10 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Ta koperta będzie "dziadzieć" ❓️ tak, ale jak jest suche powietrze a teraz w zimie jest to bardzo powoli sie patynuje. lezy sampel u mnie na biurku juz 1,5mies i bardzo minimalnie sciemnial 0 Share this post Link to post Share on other sites
Londek 51426 #7503 Posted January 22 W dwa dni z Polski do UK! I to jeszcze Pocztą 🙀 Światło do bani, ale musiałem poczynić kilka fotek, żeby zrobić nadgarstkowe to musiałem zmienić pasek (u mnie nie ma czasu ni nerwów na układanie). Przy samym “rozdziewiczaniu” zauważyłem że logo idealnie centruje przy dokręconej koronce, a ja bardzo lubię takie detale 🔥 (zamierzone czy też nie). Wskazówki idealnie spasowane, wygląda to naprawdę bardzo dobrze. Jutro pooglądam w świetle dziennym, ale już dzisiaj mogę powiedzieć że wygląda lepiej niż na zdjęciach, szczególnie tarcza. 18 Share this post Link to post Share on other sites
agremi 12233 #7505 Posted January 24 Bardzo udany model! Wyszedł świetnie. Dużo lepiej w realu niż na renderach i zdjęciach. Brawo! 11 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4624 #7506 Posted January 25 Limitacje 40,60 i 100szt . Debiut koniec Marca 9 Share this post Link to post Share on other sites
agremi 12233 #7507 Posted January 25 39 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Limitacje 40,60 i 100szt . Debiut koniec Marca Grande finale? Dosłownie? 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Share this post Link to post Share on other sites
gamemaster 549 #7508 Posted January 27 W dniu 25.01.2026 o 12:55, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Limitacje 40,60 i 100szt . Debiut koniec Marca Czy są w planie zegarki z serii S z mniejszymi kopertami? 0 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4624 #7509 Posted January 27 to ostatnie zegarki w tej kopercie. seria finalna. Pojawia sie w przyszlosci kwarcowe chrono ale w bardziej klasycznych kopertach mozliwe ze 39mm. Ale komfort koperty typu żółw jest lepszy bo ma bardzo krótkie uszy . wiec 42mm nosi sie jak 40 1 Share this post Link to post Share on other sites
gamemaster 549 #7510 Posted January 28 W dniu 27.01.2026 o 11:18, QuadrifoglioVerde napisał(-a): to ostatnie zegarki w tej kopercie. seria finalna. Pojawia sie w przyszlosci kwarcowe chrono ale w bardziej klasycznych kopertach mozliwe ze 39mm. Ale komfort koperty typu żółw jest lepszy bo ma bardzo krótkie uszy . wiec 42mm nosi sie jak 40 Bardziej chodzi mi o to, że wizualnie to kawał zegarka na drobnym nadgarstku. Ale jeśli pojawi się mniejszy chrono z podobnymi tarczami, warto poczekać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Nocny duch 5383 #7512 Posted January 29 W dniu 28.01.2026 o 11:57, gamemaster napisał(-a): Bardziej chodzi mi o to, że wizualnie to kawał zegarka na drobnym nadgarstku. Ale jeśli pojawi się mniejszy chrono z podobnymi tarczami, warto poczekać. jeśli masz możliwość - przymierz, może Cię bardzo pozytywnie zaskoczyć. ja z dość wątłym nadgarstkiem często zakładam S-18-tkę 1 Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4624 #7516 Posted February 2 47 minut temu, Adamss68 napisał(-a): Noo, proszę Pana ta fotka to do kalendarza. Podeslij w full res: 0 Share this post Link to post Share on other sites
fnkdoc 256 #7517 Posted February 2 7 SQUALE MATIC 60 ATMOS | ORIS DIVERS TITAN | HAMILTON KHAKI NAVY PIONEER | G. GERLACH NAVIGATOR | TISSOT BALLADE III | VC HERITAGE CHRONO Share this post Link to post Share on other sites
QuadrifoglioVerde 4624 #7519 Posted February 6 Pierwszy złożony egzemplarz PRO-MILITARI DURUM. Limitacja 100szt. Sprzedaż ruszy w naszym sklepie w przyszłym tygodniu. To drugi zegarek w naszej historii ( pierwszym była "Błyskawica" ) wykonany przez nas w całości z brązu cynowego, włącznie z klamerką wycinaną CNC a nie jak zwykle to się robi tłoczoną. Zegarek z czasem będzie zmieniał barwę od złotej po ciemno-brązową. 16 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10638 #7520 Posted February 7 Wyślij fotki do@ladek22. Też uważam, że do kalendarza na 2027 jak znalazł 2 Share this post Link to post Share on other sites
Adamss68 3506 #7521 Posted February 7 (edited) Zrobione Panie Prezesie. Edited February 7 by Adamss68 1 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 164075 #7522 Posted February 8 W dniu 7.02.2026 o 13:44, Adamss68 napisał(-a): Zrobione Panie Prezesie. Skarbniku, skarbniku… proszę nie podważać pozycji jaśnie nam panującego Prezesa Krzysztofa @Krzysztof Skórka 😎 0 Share this post Link to post Share on other sites
Adamss68 3506 #7523 Posted February 9 Ja podrzędny"forumowiczyna"Jak widać,słabo znam hierarchę forum🤒.Przepraszam prezesa,ale tak obiektywnie,to skarbnik jednak lepsza fucha jak prezes😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 7182 #7524 Posted February 9 Zwrócę delikatnie uwagę, że w biznesie powszechnie stosowana jest zasada, aby do wszystkich Członków Zarządu zwracać się per "Panie Prezesie", w żadnym wypadku "Panie Członku" 😉 PS Do Piotra z racji zamieszkania alternatywnie można zwracać się także "Chopie" 2 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 10301 #7525 Posted February 9 Godzinę temu, Krzysztof Skórka napisał(-a): Zwrócę delikatnie uwagę, że w biznesie powszechnie stosowana jest zasada, aby do wszystkich Członków Zarządu zwracać się per "Panie Prezesie", w żadnym wypadku "Panie Członku" 😉 PS Do Piotra z racji zamieszkania alternatywnie można zwracać się także "Chopie" Ja popieram prezesa. Bo jeszcze przesunia członka z ramienia na czoło i co wtedy? 2 Share this post Link to post Share on other sites