Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Broń palna, strzelanie i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Augustowianka to woda mineralna. A że jesteśmy na terenie wytwórni to i taką nazwę daliśmy jako ukłon dla firmy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.05.2026 o 19:32, loco50 napisał(-a):

Augustowianka to woda mineralna. A że jesteśmy na terenie wytwórni to i taką nazwę daliśmy jako ukłon dla firmy 

Brakuje mi na stronie :

1. Liczby dostepnych osi i dlugości z oznaczeniem kalibrów 

2. Pakietów dla gości bez broni. Z typami broni I opisem

3. Na stronie głównej, publikacja oswiadczenia o zasadach, nie brzmi zachęcająco, można to schować drobnym drukiem na dole. Lepiej wrzucić jakąś promocję dla zachęty

gratuluję swietnego projektu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogarnę osiołka i przyjeżdżam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Maciej72 napisał(-a):

Brakuje mi na stronie :

1. Liczby dostepnych osi i dlugości z oznaczeniem kalibrów 

2. Pakietów dla gości bez broni. Z typami broni I opisem

3. Na stronie głównej, publikacja oswiadczenia o zasadach, nie brzmi zachęcająco, można to schować drobnym drukiem na dole. Lepiej wrzucić jakąś promocję dla zachęty

gratuluję swietnego projektu :) 

Wszystko będzie,strona się dociera.

9 godzin temu, goral_ napisał(-a):

Ogarnę osiołka i przyjeżdżam!

Zapraszam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dalej, ale może to faktycznie dobry pomysł na połączenie dwóch hobby 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek

20260607_200836.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, rmak napisał(-a):

Nowy nabytek

20260607_200836.jpg

Gratulacje. Wygląda racingowo. Jak odbierasz chwyt? Bo ja mam mieszane uczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, loco50 napisał(-a):

Zawsze można nad chwytem popracować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Dziękuję. Chwyt wydaje mi się dosyć pewny, a z czego wynikają Twoje mieszane uczucia? Bardzo mi się podoba praca spustu. No i jest kawał żelastwa, co fajnie czuć w ręku. Jakiś czas się wahałem pomiędzy tym, a TS2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rmak napisał(-a):

Dziękuję. Chwyt wydaje mi się dosyć pewny, a z czego wynikają Twoje mieszane uczucia? Bardzo mi się podoba praca spustu. No i jest kawał żelastwa, co fajnie czuć w ręku. Jakiś czas się wahałem pomiędzy tym, a TS2.

Jeśli chodzi o chwyt to wydawał mi się bardzo szorstki jak oglądałem tą czesię w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, że jest wyraźnie szorstki, ale pomimo tego, że moje dłonie są raczej "delikatne", to w użytkowaniu nie wywołuje to dyskomfortu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny pistolet do tarczy. Gratuluje. Kolega ma taki i daję rade za te pieniądze naprawdę super. W ręce chwyt trochę za bardzo szorstki ale przy strzelaniu nie zwraca się na to uwagi.  Nie zamienił bym się na to co mam ale broń godna polecenia jak ktoś chce postrzelać precyzyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Rethel napisał(-a):

Fajny pistolet do tarczy. Gratuluje. Kolega ma taki i daję rade za te pieniądze naprawdę super. W ręce chwyt trochę za bardzo szorstki ale przy strzelaniu nie zwraca się na to uwagi.  Nie zamienił bym się na to co mam ale broń godna polecenia jak ktoś chce postrzelać precyzyjnie.

Fajny do tarczy? Nie zgodzę się. Nie ma nic lepszego do tarczy niż rewolwer z 6 calową lufą. Sztywno osadzona w szkielecie lufa+ trochę bębna robi wynik. 😜

115ccf7171a6585db0e68b9e164ea9ce.jpg

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli już się licytujemy, to wolę pistolet jednostrzałowy z konkurencji PD1 /jako tarczowy/

Edytowane przez goral_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZ Target super! Chwyt rzeczywiście bardzo szorstki i węższy niż w ts2 przez co zwłaszcza mniejszą ręka dobrze trzyma :) no i regulowana szczerbina czego ts2 nie ma. Gtatuluje :) fajna klamka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem w łapie TS3. Piękna, nie jestem fanem Cześki, ale naprawdę zrobiła wrażenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, goral_ napisał(-a):

Jeśli już się licytujemy, to wolę pistolet jednostrzałowy z konkurencji PD1 /jako tarczowy/

Nie musimy się licytować. Po 30-latach czynnego strzelectwa sportowego, nie ma u mnie już takich potrzeb... niestety. Zabierz sobie jaki chcesz pistolet i wpadnij na zawody strzelania precyzyjnego do Łodzi. Zobaczymy, co lepsze. Całkiem niewykluczone, że mnie przekonasz do tej CZ-tki. Trochę wolnych promes mam, a miejsce w w sejfie się znajdzie. 😉

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@XAVIER7Każdy ma swoje doświadczenia i wie co mu pasuje. Rewolwery są spoko ogarniam owszem, ale wolę pistolety tak po prostu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, XAVIER7 napisał(-a):

Nie musimy się licytować. Po 30-latach czynnego strzelectwa sportowego, nie ma u mnie już takich potrzeb... niestety. Zabierz sobie jaki chcesz pistolet i wpadnij na zawody strzelania precyzyjnego do Łodzi. Zobaczymy, co lepsze. Całkiem niewykluczone, że mnie przekonasz do tej CZ-tki. Trochę wolnych promes mam, a miejsce w w sejfie się znajdzie. 😉

Wcale nie zamierzam Cię przekonywać do tej CZeszki. Chodziło mi o to, że porównywanie rewolweru do pistoletu nie ma sensu. Każda z tych jednostek ma plusy i minusy. Rewolwer czasem ma przewagę, ale np.TOZ w strzelaniu tarczowym będzie skuteczniejszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20260621_153743581_HDR.jpg

Z dziś. Ale wynik taki sobie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi