Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

"Stawka" - turniej zegarków radzieckich

Gramy o III miejsce  

51 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety ale bardzo niedoskonałe. Po pierwsze to byłby to dodatkowy plus bo widziałes zegarki kolegów.

Po drugie co byłoby w I rundzie gdyby było sześć dubli a później 4?

Analogiczna sytuacja miała miejsce w pierwszej rundzie przy ekstrawaganckim. Daktarin wystawił Czajkę i Kris2 też. Przeszli obaj ale Jurorom bardziej się podobała Czajka Daktarina.

zasadas  dobrze napisał - po prostu większość wybrała inne zegarki.

Ja od siebie dodam że nie głosowałem w tej rundzie ale te akurat Kirowskie mi się tak opatrzyły że zastanawiam się czy swojego nie schować z gablotki do pudełka.

Takie to blink- blink po cygańsku :blink:

Mnie osobiście zupełnie by nie przeszkadzało takie rozwiązanie. Mam na myśli ze moim konkurentom zdarzyłby się dubel i wystawiają drugi zegarek. teoretycznie każdy wystawi najmocniejszą sztukę jaką ma wg. własnego uznania, a uznania innych nie da się przewidzieć. Drugi egzemplarz to jednak już tylko rezerwowy jakby to  w sporcie określić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie i być może innym by to nie przeszkadzało ale zgodzisz się zapewne że ustalając pewne regóły robi się to tak żeby były jednakowe dla wszystkich. Taką też zasadą kierowałem się i ja.

Zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie jest nie do przyjęcia przeze  mnie ponieważ  nie daje równych szans.

Równie dobrze mogli dać dubla między sobą Treevill i Kris2. Co wtedy?

To samo co teraz - ankieta na 4 zegarki  :)

To jest tylko zabawa ale pisałem że turniej jest też trudny z taktycznego punktu widzenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie i być może innym by to nie przeszkadzało ale zgodzisz się zapewne że ustalając pewne regóły robi się to tak żeby były jednakowe dla wszystkich. Taką też zasadą kierowałem się i ja.

Zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie jest nie do przyjęcia przeze  mnie ponieważ  nie daje równych szans.

Równie dobrze mogli dać dubla między sobą Treevill i Kris2. Co wtedy?

To samo co teraz - ankieta na 4 zegarki  :)

To jest tylko zabawa ale pisałem że turniej jest też trudny z taktycznego punktu widzenia. 

Toteż moja propozycja jest na przyszłość. Taka sytuacja psuje zabawę wszystkim, nie tylko uczestnikom ale i obserwatorom. Pisząc że mi by nie przeszkadzało że ktoś wystawi jeszcze raz myślałem właśnie z punktu widzenia Krisa i Treevila. Nie sądzę żeby im odpowiadała sytuacja wygrania niemal walkowerem. Myślę że woleliby wygrać w równej walce. Jeśli nie wyprowadźcie mnie z błędu. Tu nie przegrał zegarek mój czy Gregoriana  z zegarkami kolegów, przegraliśmy tak naprawdę z regulaminem. Choć oczywiście zgadzam się że reguł gry trzeba przestrzegać i zmiana zasad w trakcie jest nie fair. No chyba że wszyscy uczestnicy to akceptują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero teraz wróciłem z pracy i najpierw miła wiadomość ze przechodzę dalej a potem rozczarowanie tematem kategorii finałowej.

tak wiec mój udział w turnieju ogłaszam za zakończony . nie posiadam żadnego zegarka z tego przedziału czasowego a posiadane przeze mnie zegarki z lat 60 (rakieta srebrna dwunastka i stalowy poljot ) nie nadają się do konkursu ze względu na ich stan. Cieszę się ze doszedłem tak wysoko nie posiadając mega rzadkich zegarków . Dziękuję za glosy od jury i od publiczności w półfinale.  

Proszę o rozegranie dogrywki pomiędzy Gregorianem a Kchrapkiem o miejsce w finale

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Może ja powiem jak to odbieram...

Moim skromnym zdaniem rację ma Roman. Gdyby można było robić dogrywki w dublach to byłoby bardzo niesprawiedliwe dla reszty zawodników, akurat tak jak kchrapek mówisz że każdy wystawia swój najlepszy zegarek to trochę nieprawda bo zawsze ten najlepszy trzyma się (a w razie gdybym miał przejść dalej) w tym przypadku dogrywka nie miała by sensu ponieważ widząc co wystawiła konkurencja dajesz swoje najmocniejsze działo. Moim zdaniem nie chodziło tu o dubel a bardziej o to który zegarek komu się podobał no i oczywiście jak to rozegraliście taktycznie. Kris przewidział że Gregorian wystawi to co wystawił tym bardziej że mniej więcej wiemy kto z czym może się zaprezentować więc trzeba też trochę "pomóżdżyć" ;)

Podsumowując

Ja tu jestem świeży i się nie znam ale dla mnie zabawa była przednia i gratuluję Wszystkim!

Dziękuję również i przede wszystkim Romkowi za to że w ogóle mu się chciało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o rozegranie dogrywki pomiędzy Gregorianem a Kchrapkiem o miejsce w finale

No way! :)

Półfinał to już zamknięta sprawa..

Mój udział został zakończony w sportowej walce..

Nie płaczę i nie mażę się - trzymam się po męsku.. (chociaż ledwo, ledwo.. :( )

Reguły są reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero teraz wróciłem z pracy i najpierw miła wiadomość ze przechodzę dalej a potem rozczarowanie tematem kategorii finałowej.

tak wiec mój udział w turnieju ogłaszam za zakończony . nie posiadam żadnego zegarka z tego przedziału czasowego a posiadane przeze mnie zegarki z lat 60 (rakieta srebrna dwunastka i stalowy poljot ) nie nadają się do konkursu ze względu na ich stan. Cieszę się ze doszedłem tak wysoko nie posiadając mega rzadkich zegarków . Dziękuję za glosy od jury i od publiczności w półfinale.  

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Ustalę z Jurorami ale to potrwa. 

Cholera!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia jak to rozwiązać. Ustalę z Jurorami ale to potrwa. 

Cholera!!!!!!

Roman

A może naradzisz się z jurorami i ustalicie nową kategorię w której Trevill jednak mógłyby wziąść udział. Ja jestem z tym OK a nawet nalegam ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jakaś myśl ale mi przyszła do głowy tez inna.

Nie dam rady ustalić tego teraz bo godzina późna.

Na wszelki wypadek proszę jednak Gregoriana i kchrapka żeby byli czujną jeżeli chodzi o już podaną kategorię. Wysyłam pw do zainteresowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chciał (jako obserwator i kibic) wytłumaczyć się trochę koledze kchrapkowi... jako że zagłosowałem na zegarek Gregoriana to kierowałem się wyłącznie pierwszeństwem w wystawieniu bo oba te zegarki podobają mi się tak samo a któryś musiałem wybrać... i takie rozwiązanie proponował bym w przypadku dubli... gra ten który wystrzelił wcześniej, zawsze to jakieś rozwiązanie.

Do finału w sumie mogło by wejść 3 graczy... mieli byśmy podium obstawione :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma tematu, w przyszłym roku jak jeszcze będę miał odrobinę energii zrobimy  "final four"

Rysqut - tak to chyba zadziałało i teraz.

Edycja

Niemniej jednak nie może byc tak że ten który wystawił pierwszy ten gra a drugi nie.

Te zegarki nie są jednakowe i jednemu się podoba jeden a drugiemu inny. 

Pasek, bransoleta, koronka, kolor wskazówek,szkło - to detela ale jednak składają się na całosć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może najmniej zainteresowany, bo kibic od początku, ale swoje trzy grosze wtrącę.

Kolejność wystawienia nie powinna mieć żadnego znaczenia, bo o tym bardzo często decyduje sprawność, dostępność komputera i sieci, a nie o to tu chodzi. Po drugie to "dubel" powstaje w zamiarach graczy na jakiś czas przed startem tury.  Głosowanie na pierwszego który wystawił jest w moim przekonaniu krzywdzące, bo głosujemy na zegarki które nam się podobają, a nie na szybkość operatora.

Coś dzisiaj mam wszystko na nie, ;)  ale nie powinno się zmieniać reguł gry w czasie trwania.  To jest turniej więc o zwycięstwie decydować powinien przebieg wszystkich z góry ustalonych rund. Równie dobrze "zawodnicy" którzy odpadli we wcześniejszych rundach mogliby zaproponować inne zegarki czy inne kryteria. 

Był regulamin, były kryteria, "kończmy" turniej według nich, wyciągnijcie cenne wnioski i modyfikujcie następne.

Przepraszam, jestem tylko kibicem :rolleyes:, ale z przyjemnością czytającym i oglądającym ten wątek.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, Panowie.

Uprzedzając kolejne pytania napiszę że sytuacja jest jak to się mówi "pod kontrolą"

Nie będzie zmiany reguł w czasie gry. Zaproponowałem w nocy nieco inne rozwiązanie ale czy ono dojdzie do skutku czy nie to ustalimy z jurorami i zainteresowanymi.

Zostaniecie poinformowani o decyzji najszybciej jak to tylko będzie możliwe.

Druga ewentualność jest taka że turniej zakończymy na tym etapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Kolejność wystawienia nie powinna mieć żadnego znaczenia,"

Dodam swoje 3 grosze ;)

Z tego co pamiętam to od początku była mowa iż w razie niejasności decyduje kolejność wstawienia zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sytuacja psuje zabawę wszystkim, nie tylko uczestnikom ale i obserwatorom.

Ja tam bawilem się świetnie - widać inaczej niż "wszyscy" :D

Ale chyba  jestem tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet jeśli nastąpi zmiana tematu finałowego to ja już nie zdążę zrobić zdjęcia . wychodzie do pracy . zapewne zostaje mi pogratulować zwycięzcy czyli Krisowi i wielkie gratulacje wszystkim uczestnikom  

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie, Panowie.

Sytuacja wygląda tak że ankieta półfinałowa wyłoniła nam finalistów. Niestety jeden z nich poinformował że nie weźmie udziału w finale.

Nie zmienia to jednak faktu że do tego finału wszedł zapewniając sobie jednocześnie pewne drugie miejsce.

Nie możemy wraz z Jurorami zmieniać reguł w trakcie gry i nie mamy takiego zamiaru.

Możemy natomiast ze względu na obecną sytuację wprowadzić dodatkowy element do turnieju.

Dlatego koledzy Gregorian i kchrapek dostali w nocy propozycję rozegrania "małego finału" czyli rundy o trzecie miejsce.

Jeżeli obaj wyrażą zgodę (nie muszą, nie było przewidzianej rywalizacji o trzecie miejsce) to programowo wyglądało by to tak:  

Dziś ok 21.00 podajemy kategorię (będzie inna niż finałowa)

Jutro o 21.00 start rundy dodatkowej. 

Po prezentacji zdjęć Gregoriana i kchrapka swoje finałowe zdjęcia zaprezentuje Kris2 jako zwycięzca turnieju (poza ankietą oczywiście i w kategorii finałowej)

Ok 21.30 pojawi się ankieta

Niedziala godzina 21.00 zakonczenie ankiety.

Podamy wtedy miejsca 1-4 i zakończymy turniej.

Jeżeli koledzy Gregorian i kchrapek nie wyrażą zgody na dodatkową rundę to wtedy kończymy turniej  - Pierwsze miejsce zajmuje Kris2 a drugie Treevill. dalsze miejsca pozostają nierozstrzygnięte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miało być tak pięknie, goździki, Savetskoje Igri.... coś tam, medale, wywiady, i wycieczka na Krym dla wszystkich uczestników ... A na razie powiało Syberią hehe

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Rozwiązanie sprawiedliwe. Gratuluję Krisowi zasłużonej wygranej, a Treevillowi prestiżowego drugiego miejsca :) czekam na walkę o 3 miejsce - znając zawodników będzie ciekawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miało być tak pięknie, goździki, Savetskoje Igri.... coś tam, medale, wywiady, i wycieczka na Krym dla wszystkich uczestników ... A na razie powiało Syberią hehe

W dzisiejszych czasach wycieczka na Krym to prawie to samo co na Syberię  ;)

Czekamy na  opinie odnosnie rozegrania rundy o III miejsce  :)

Fanka - też jestem tego zdania  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro. Jeżeli będziemy grać o trzecie miejsce to zawodnicy muszą mieć dobę na przygotowanie zdjęć (kategorię podamy dziśiaj)

Jeżeli nie będziemy grać o trzecie miejsce to jutro poproszę Cię żebyś zaprezentował  zegarek z kategorii finałowej i zrobimy ok 21.00 zakończenie turnieju "Stawka"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście jestem zdecydowanie za "małym finałem". mam nadzieję, że zawodnicy wyrażą wolę wzięcia w nim udziału. przewidziany jest nawet mały "brązowy medal" dla zwyciężcy małego fianłu ;) I nagroda pocieszenia dla pokonanego...

EDIT: Kris2'owi mogę już chyba pograulować, bo przy jego możliwościach musiałby się nieźle naćpioć, żeby zasłużyć na dyskwalifikację ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris, 406mm??? x3 x3 :) ?

Uss_wisconsin_bb.jpg

Czy jeszcze większe :) ?

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.