Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, rafi napisał(-a):

Nieformalny debiut co prawda już był, w innym wątku. Ale dziś już w pełni oficjalnie: Chronoswiss Regulateur. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego zegarka: zarówno dizajnu (o tym wiedziałem już dawno), ale też jakości wykonania, no i tego, jak leży.
Jaram się

c5be31bf45367011e85d4b9f85094c4d.jpg
05f04f6ecdb50752e4f8564e3a76e019.jpg

Świetnie u Ciebie wygląda, dużo lepiej niż u mnie.  Niech cieszy jak najdłużej 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze raz gratuluję Rafał 

Dzięki Rafał. W tym budżecie (w sumie w wyższym też), wśród elegantów, to chyba tylko Twój Montblanc może z nim konkurować. No, może jeszcze Zenith Elite.

Świetnie u Ciebie wygląda, dużo lepiej niż u mnie.  Niech cieszy jak najdłużej

Dzięki Maciek. W drugą stronę tak samo. To chyba oznacza, że to dobry deal

Edit: w sumie wypadałoby jeszcze Michałowi podziękować. I Filipowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, rafi napisał(-a):

Dzięki Rafał. W tym budżecie (w sumie w wyższym też), wśród elegantów, to chyba tylko Twój Montblanc może z nim konkurować. No, może jeszcze Zenith Elite.

Dzięki Maciek. W drugą stronę tak samo. To chyba oznacza, że to dobry deal emoji6.png

Edit: w sumie wypadałoby jeszcze Michałowi podziękować. I Filipowi emoji6.png

Oj bardzo dobry. U mnie niestety wyglądał tak jak na zdjęciu:/

@eye_lip już podziękowałem, a czemu Michałowi?

IMG_20230713_210641_417.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafi napisał(-a):

Nieformalny debiut co prawda już był, w innym wątku. Ale dziś już w pełni oficjalnie: Chronoswiss Regulateur. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego zegarka: zarówno dizajnu (o tym wiedziałem już dawno), ale też jakości wykonania, no i tego, jak leży.
Jaram się

Totalnie nie moja bajka; niemniej gratulacje i niech się nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj bardzo dobry. U mnie niestety wyglądał tak jak na zdjęciu:/

[mention=357]eye_lip[/mention] już podziękowałem, a czemu Michałowi?

Bo wrzucił go ostatnio (chyba w wątku nadgarstkowym) i mi o nim przypomniał. No i poleciało

Totalnie nie moja bajka; niemniej gratulacje i niech się nosi!

Dzięki Waldek!

Dlaczego nie Twoja bajka? Dizajn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rafi napisał(-a):

Dzięki Waldek!

Dlaczego nie Twoja bajka? Dizajn?

Tak, chodzi o dizajn - jakoś mi nie podchodzi. Choć od razu nadmienię że miałem Regulatora (model klubowy Chronos-Art) w podobnej stylistyce. Lubiłem go, ale w końcu go sprzedałem. 

j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odlot - ja UN z serii Freak widziałem tylko kilka razy i jakoś mi nie podchodziły. Dawaj więcej zdjęć!

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.06.2024 o 08:46, Musa19 napisał(-a):

Przestaję latać zagranicę🤦‍♂️😉

20240606_162735.thumb.jpg.939e51c69e8d9aefe4367238a8c4d9ec.jpg

Złoty a skromny.  :D

21 godzin temu, rafi napisał(-a):

Jaram się

Rafale gratuluję. Faktycznie jakoś wykonania jest super jak za tak niewielkie pieniądze.  Niech się nosi. 

18 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a):

a czemu Michałowi?

18 godzin temu, rafi napisał(-a):

Bo wrzucił go ostatnio (chyba w wątku nadgarstkowym) i mi o nim przypomniał. No i poleciało emoji6.png

Gdzie moja prowizja 🤔

Godzinę temu, KrysH napisał(-a):

Zawsze myślałem ze Ulysse Nardin robił okropne, brzydkie zegarki. Wiedziałem ze są technologicznie dosyć zaawansowane ale nigdy nie myślałem ze są dla mnie. 99% ich zegarków zupełnie mi nie podchodziło. Aż tu nagle pewnego deszczowego dnia, przechodząc obok salonu postanowiłem zajść i popatrzeć na ich kolekcje. Moim zdaniem nie da rady za bardzo na ich zegarki patrzeć, są albo za duże, za hyper, nie czytelne albo na siłę udziwniane. Już miałem wychodzić kiedy to w ostatniej chwili zauważyłem linie FREAK... aż mnie wryło. Dwa zegarki z karbonu na pasku velcro, lekkie, inne, bardzo interesujące i czytelne. Od razu poprosiłem o przymiarkę i jak już jeden wszedł na nadgarstek to nie mógł zejść! Chyba wszyscy znamy to uczucie... Początkowo nie mogłem uwierzyć ze to jest 43mm, byłem przekonany ze to jest 40-41mm. Byłem zakochany ale co pomogło mi wyjść z salonu bez zakupu to cena, która jak dla mnie była stanowczo za wysoka jak za taki "plastikowy" zegarek na pasku z rzepa. Poszedłem do domu i zacząłem więcej czytać na ich temat. Zacząłem więcej rozumieć na temat ich technologii, wykonania/wykończenia materiałów i patentów. Cena coraz mniej i mniej wyglądała na wygórowana a coraz bardziej na sensowna...

No i oczywiście postawiłem na najdroższa wersje Rose Gold Freak X, gdzie kombinacja matowej czerni ze szczotkowanym zlotem i paskiem velcro to moim zdaniem sexowna i sportowa bomba:

IMG_0969.thumb.jpeg.76fe94c3888a86b646c54e17c1c29805.jpeg

Super wygląda.  

Gratuluję nowinek. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Gdzie moja prowizja 🤔

Nie ma od czego prowizji, bo to wymiana poszła. Ale jak się spotkamy to pomyślimy o jakiejś dobrej kawie 😅👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

Nie ma od czego prowizji,

😭

7 minut temu, just_nobody07 napisał(-a):

jak się spotkamy to pomyślimy o jakiejś dobrej kawie 😅👊

Tym razem Ci nie odpuszczę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tym razem Ci nie odpuszczę.

Trzeba w większym gronie o czymś pomyśleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślązaki organizują spot. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.06.2024 o 14:22, KrysH napisał(-a):

Zawsze myślałem ze Ulysse Nardin robił okropne, brzydkie zegarki. Wiedziałem ze są technologicznie dosyć zaawansowane ale nigdy nie myślałem ze są dla mnie. 99% ich zegarków zupełnie mi nie podchodziło. Aż tu nagle pewnego deszczowego dnia, przechodząc obok salonu postanowiłem zajść i popatrzeć na ich kolekcje. Moim zdaniem nie da rady za bardzo na ich zegarki patrzeć, są albo za duże, za hyper, nie czytelne albo na siłę udziwniane. Już miałem wychodzić kiedy to w ostatniej chwili zauważyłem linie FREAK... aż mnie wryło. Dwa zegarki z karbonu na pasku velcro, lekkie, inne, bardzo interesujące i czytelne. Od razu poprosiłem o przymiarkę i jak już jeden wszedł na nadgarstek to nie mógł zejść! Chyba wszyscy znamy to uczucie... Początkowo nie mogłem uwierzyć ze to jest 43mm, byłem przekonany ze to jest 40-41mm. Byłem zakochany ale co pomogło mi wyjść z salonu bez zakupu to cena, która jak dla mnie była stanowczo za wysoka jak za taki "plastikowy" zegarek na pasku z rzepa. Poszedłem do domu i zacząłem więcej czytać na ich temat. Zacząłem więcej rozumieć na temat ich technologii, wykonania/wykończenia materiałów i patentów. Cena coraz mniej i mniej wyglądała na wygórowana a coraz bardziej na sensowna...

No i oczywiście postawiłem na najdroższa wersje Rose Gold Freak X, gdzie kombinacja matowej czerni ze szczotkowanym zlotem i paskiem velcro to moim zdaniem sexowna i sportowa bomba:

Fajnie to opisałeś. Zaczyna mnie dzięki Tobie coraz bardziej fascynować Freak X. 

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Sebak napisał(-a):

IMG_4005.thumb.jpeg.28da966e3f966945b767e4f9d9bfff1a.jpeg

Gratuluję. Fajny zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KrysH, z niekłamanym podziwem i zazdrością (taką pozytywną😉) podziwiam Twoją kolekcję😍👌

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, Musa19 said:

@KrysH, z niekłamanym podziwem i zazdrością (taką pozytywną😉) podziwiam Twoją kolekcję😍👌

Pozdrawiam.

Hej dzięki bardzo! Kochamy zegarki 💪 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, tommly napisał(-a):

Grubo, fajny zegar. Gratuluję.

A ja po raz kolejny wracam do AT ;)

IMG_4153r.jpg

Tak trochę gieesowo się zrobiło :)

fajny elegancok, graty Tomek 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, tommly said:

Grubo, fajny zegar. Gratuluję.

A ja po raz kolejny wracam do AT ;)

IMG_4153r.jpg

Dzieki! Ja tez bardzo lubię AT, szczgólnie te starsze więc i tu pogratuluje. Piękna i prawidłowa Omega. Fajne indeksy, fajna luma, no i dobrze wykonane okienko daty z ta sama czcionka co "150m/500ft".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi