Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, Dorian06 said:

Jeszcze nie. 

Może wytrzyma do przyszłych wakacji 🤭… wtedy pogadamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Londek napisał(-a):

Może wytrzyma do przyszłych wakacji 🤭… wtedy pogadamy

:lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, czervony napisał(-a):

Kompletnie nieplanowane... ale zostaje.

IMG_0099.jpeg

Gratuluję. Niech się nosi.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.12.2024 o 16:10, Dorian06 napisał(-a):

Dzięki Łukaszu. 

To Twój

Nieee, chociaż podoba mi się. 
Ciekawy jestem, co tam wymyślisz :) 

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.12.2024 o 19:45, lukebor napisał(-a):

Nieee, chociaż podoba mi się. 

Mierzyłem go przed wakacjami. Wiercił dziurę i stało się.  

W dniu 9.12.2024 o 19:45, lukebor napisał(-a):

Ciekawy jestem, co tam wymyślisz :)

Nie omieszkam pochwalić się. Jednak nie będzie tak kontrowersyjnie jak z pepsi. :D

W dniu 10.12.2024 o 20:08, PistolPete napisał(-a):

Ten kształt koperty i jej "grubość". Brakowało czegoś takiego. Są i cieńsze ale dla mnie to i tak nowe doznanie.

Zdjęcie z piątku, zaraz po rozpakowaniu, ale nie było czasu zaprezentować.

IMG_0488.thumb.jpg.09e68314dd439433fc2f2185613730a2.jpg

Złoty a skromny.  :D

Gratuluję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kształt koperty i jej "grubość". Brakowało czegoś takiego. Są i cieńsze ale dla mnie to i tak nowe doznanie.

IMG_0488.thumb.jpg.09e68314dd439433fc2f2185613730a2.jpg

Piękny, gratuluję wyboru. Podasz co to za referencja?

Errata: Nie było pytania - znalazłem - wiadomo gdzie :)

Edytowane przez gienek74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2024 o 23:55, Callahan napisał(-a):

🤣🤣 wiem, wiem. Grala nie mam, ale może kiedyś, jakiś uścisk dłoni Prezesa, za moją odjechaną kolekcję cudaków, mnie zaszczyci 😉😁.

To może zaprezentujesz swoją kolekcję w ramach Passion for Watches w przyszłym roku - w końcu Lublin zobowiązuje 😆

Wtedy cały Zarząd Cię wyściska 😁 Tylko tego czerwonego wściekłego brzydala nie przynoś 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

To może zaprezentujesz swoją kolekcję w ramach Passion for Watches w przyszłym roku - w końcu Lublin zobowiązuje 😆

Wtedy cały Zarząd Cię wyściska 😁 Tylko tego czerwonego wściekłego brzydala nie przynoś 😉

Chyba mnie namówiłeś 😁, jeśli tylko będę w kraju chętnie zaprezentuję chociaż część kolekcji 👍. A czerwonego brzydala i tak wezmę, zobaczymy czyj ładniejszy 🤣👍.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za***isty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, MasterMind napisał(-a):

Tamta bransoleta rzeczywiście nie pasowała (za długie end linki). W końcu udało mi się znaleźć taką, która pasuje na 100% od heuertime za 195 EURO.

Fajnie, że się udało! Dobrze to wygląda, ale to chyba jednak zegarek stworzony pod paski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, że jak ta bransoleta dotarła i ją założyłem, to pomimo mojej miłości do stali, doszedłem do identycznego wniosku?

W zasadzie mam tę stal, gdyby w lato zrobiło się za ciepło na paski. A tak to myślę, że przez większość roku jednak będę go nosił właśnie na różnych skórkach :D 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uznaję tylko bransolety, więc pasków nawet nie rozważam, ale jeśli nie masz takiego zaburzenia, to jakiś fajny rally będzie najlepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, DawidM86 napisał(-a):

Ktoś tam nade mną czuwa w niebiosach, ponieważ udało mi się zakupić kolejny zegarek marki Ebel, i tym razem kolejny raz NOS, full set z nowa miedzynarodowa gwarancja Ebela, i kolejny raz z butiku we Wloszech. Referencja: 9125241. Pochodzi z przełomu lat 90’ i 00’ tych. RRP na tamten czas to 3000 euro. 

Jest to prawdopodobnie ostatnia taka sztuka na swiecie. :) 

Jak zegarek już u mnie fizycznie zagości to zapraszam na większy opis w klubowym wątku oraz na moim typowo hobbystycznym kanale na YT. 

IMG_6631.jpeg

gratulacje. Bardzo mi się ten model Big Date podoba. Estetycznie nawet wolę go od chrono na el primero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Koryfeusz

W ubiegły piątek, po 3 latach przerwy w zegarkowych zakupach, na nadgarstek trafił taki przedstawiciel attainable luxury 😉

IMG_6683.thumb.jpeg.96a71da1d9fea385a755d2f0e1a312c2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minutes ago, lort said:

gratulacje. Bardzo mi się ten model Big Date podoba. Estetycznie nawet wolę go od chrono na el primero.

Dzieki! To definitywnie ostatni tegoroczny zegarkowy zakup.

Tak, mialem do wyboru jeszcze model bez big date, z lepszym mechanizmem, ale tam byla biala tarcza z ktora nie do konca kliknelo od pierwszego spojrzenia. (Z tego co wiem juz tez sprzedany)

Pomijajac wszystko, ciesze sie ze jest nowy pasek, poniewaz wiemy jak drogie sa paski do tych Ebeli. ;) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, DawidM86 napisał(-a):

Dzieki! To definitywnie ostatni tegoroczny zegarkowy zakup.

Tak, mialem do wyboru jeszcze model bez big date, z lepszym mechanizmem, ale tam byla biala tarcza z ktora nie do konca kliknelo od pierwszego spojrzenia. (Z tego co wiem juz tez sprzedany)

Pomijajac wszystko, ciesze sie ze jest nowy pasek, poniewaz wiemy jak drogie sa paski do tych Ebeli. ;) 

czy ta twoja referencja to 38 mm. Jaki jest w niej mechanizm? jak rozumiem masz pełny dekiel?

model XL w 40 mm ma mechanizm ETA 2892-2 jeżeli dobrze pamiętam i przeszkolony dekiel

paski rzeczywiście drogie, bo i specjalny system ich mocowania.

ja bym widział ten model na bransolecie. w sumie on występuje na bransolecie. no ale na kultowej bransolecie wave wyglądałby świetnie.

powinna być możliwość założenia do tego modelu jeżeli szerokość między uchami się zgadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minutes ago, lort said:

czy ta twoja referencja to 38 mm. Jaki jest w niej mechanizm? jak rozumiem masz pełny dekiel?

model XL w 40 mm ma mechanizm ETA 2892-2 jeżeli dobrze pamiętam i przeszkolony dekiel

paski rzeczywiście drogie, bo i specjalny system ich mocowania.

ja bym widział ten model na bransolecie. w sumie on występuje na bransolecie. no ale na kultowej bransolecie wave wyglądałby świetnie.

powinna być możliwość założenia do tego modelu jeżeli szerokość między uchami się zgadza.

Tak, moja referencja to 38mm, raczej jest w nim mechanizm Ebel Caliber 125. Taki sam jak w modelu 40mm. 

Mechanizm ten jest oparty na ETA 2892-2 i zawiera moduł Jaquet Droz 3506, dla komplikacji dużej daty. 

Natomiast Ebele 1911 Automatic bez dużej daty do początku lat 00’tych mają Ebel Caliber 80 który oparty jest na Lemani 8810. W większości wypadków masz w nich przeszklony dekiel.

Ten model na bransolecie wave nie wyglada dobrze, natomiast na dedykowanej, jak najbardziej. Rowniez jest bardzo wygodna. Rolex moze sie uczyc. Ponizej zdjecie wlasnie modelu ktory ma Caliber 80. ;) 

BEB8CFA4-A879-49BD-A405-A69DDDD4AD06.jpeg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi