Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Bardzo ładny zegarek, gratulacje. Niech daje radość :)

Ładnie by mu na bransie było

Dziękuję. Co do paska, to pewne że przynajmniej 3-4 zmienniki będą. Nie wykluczam bransolety. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.01.2025 o 09:20, Paulus57 napisał(-a):

20250105_082410.jpg20250105_082512.jpg

Fajny ten full lume. 

Zapewne dokupienie bransolety podwoi wartości zegarka a szkoda, bo wyglądałby na niej rewelacyjnie. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Fajny ten full lume. 

Zapewne dokupienie bransolety podwoi wartości zegarka a szkoda, bo wyglądałby na niej rewelacyjnie. 

Dzięki. W moim budżecie konieczne są kompromisy. Zresztą to chyba ból każdego kolekcjonera, zawsze na coś brakuje funduszy, jednemu na Patka innemu na Hamiltona, etc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki. W moim budżecie konieczne są kompromisy. Zresztą to chyba ból każdego kolekcjonera, zawsze na coś brakuje funduszy, jednemu na Patka innemu na Hamiltona, etc. 

Paweł. Ty nie zwalaj niczego na budżet bo on jest chyba całkiem, całkiem. Po prostu za dużo na raz w tym budżecie próbujesz mieć i on się wtedy musi rozsmarować na 20 zegarków, zamiast na przykład na 4 w ciągu roku .
Piszę to bez żadnej złośliwości. Wiem, że taką masz po prostu zegarkową strategię. Ale może Ci się z czasem zmieni, jak już zabraknie miejsca na kolejne skrzyneczki i pudełka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł. Ty nie zwalaj niczego na budżet bo on jest chyba całkiem, całkiem. Po prostu za dużo na raz w tym budżecie próbujesz mieć i on się wtedy musi rozsmarować na 20 zegarków, zamiast na przykład na 4 w ciągu roku .
Piszę to bez żadnej złośliwości. Wiem, że taką masz po prostu zegarkową strategię. Ale może Ci się z czasem zmieni, jak już zabraknie miejsca na kolejne skrzyneczki i pudełka .

Redukcję zrobi
20250105_082410.thumb.jpg.517188a50e7efbfa66feab4cbf619146.jpg20250105_082512.thumb.jpg.43f2e5166c2baa8eb8726f530934e16f.jpg

Gratulacje zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Paweł. Ty nie zwalaj niczego na budżet emoji23.png bo on jest chyba całkiem, całkiem. Po prostu za dużo na raz w tym budżecie próbujesz mieć i on się wtedy musi rozsmarować na 20 zegarków, zamiast na przykład na 4 w ciągu roku emoji846.png.
Piszę to bez żadnej złośliwości. Wiem, że taką masz po prostu zegarkową strategię. Ale może Ci się z czasem zmieni, jak już zabraknie miejsca na kolejne skrzyneczki i pudełka emoji6.png.

W pełni się z Tobą zgadzam, ale mnie zwyczajnie brakuje cierpliwości a i zbyt dużo naraz się podoba. Na ten rok zaplanowałem sobie 10 marek, ale wiem że byłby to realnie patrząc zbyt duży wydatek. Może jak coś upłynnię, to uda się spiąć, ale... kłopot co sprzedać? ;) 

11 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Redukcję zrobi emoji6.pngemoji106.png
Gratulacje zakupu emoji6.png

Dziękuję. Z redukcją może być problem, ale rotacji nie wykluczam. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję. Z redukcją może być problem, ale rotacji nie wykluczam.  

Mówią, że od przybytku głowa nie boli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mówią, że od przybytku głowa nie boli emoji6.png

Tanich zegarków mam już na tyle dużo, że pora na nieco droższe. Prawdopodobnie będę więc tu częstszym gościem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Paweł. Ty nie zwalaj niczego na budżet emoji23.png bo on jest chyba całkiem, całkiem. Po prostu za dużo na raz w tym budżecie próbujesz mieć i on się wtedy musi rozsmarować na 20 zegarków, zamiast na przykład na 4 w ciągu roku emoji846.png.
Piszę to bez żadnej złośliwości. Wiem, że taką masz po prostu zegarkową strategię. Ale może Ci się z czasem zmieni, jak już zabraknie miejsca na kolejne skrzyneczki i pudełka emoji6.png.

ile masz tych zegarków z ali? 180 chińczyków x 500 zł to utopione 90,0 tys. złotych w zegarkach czyli można by było kupić Patka https://www.chrono24.pl/patekphilippe/calatrava--mod93.htm

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Admof napisał(-a):

ile masz tych zegarków z ali? 180 chińczyków x 500 zł to utopione 90,0 tys. złotych w zegarkach czyli można by było kupić Patka https://www.chrono24.pl/patekphilippe/calatrava--mod93.htm

Nie pisałem, że mnie nie stać, ale szkoda mi wydawać takie pieniądze na jeden zegarek. A Patka to można złapać na Chrono już za niewiele ponad 20k zł. I biorąc pod uwagę mój "gen indywidualizmu" wybrałbym zapewne takiego Patka zamiast popularnych i słusznie szanowanych marek jak Omega, Tudor, czy Rolex. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Od kiedy zobaczyłem czarną wersję na żywo bardzo mi się spodobała, a że trafił się ulubiony kolor w edycji specjalnej...

P1070982.jpg

Piękny, gratuję zakupu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie pisałem, że mnie nie stać, ale szkoda mi wydawać takie pieniądze na jeden zegarek. A Patka to można złapać na Chrono już za niewiele ponad 20k zł. I biorąc pod uwagę mój "gen indywidualizmu" wybrałbym zapewne takiego Patka zamiast popularnych i słusznie szanowanych marek jak Omega, Tudor, czy Rolex. 

Pokaż jakiego Patka byś wybrał.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Pokaż jakiego Patka byś wybrał.  

Biorąc pod uwagę realne możliwości, to jak najtańszego. Tu już bym się kierował nazwą na tarczy. ;) Pewnie jakiegoś tanko-podobnego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Hej!

IMG_0494.jpeg

I tu pogratuluję. Kozak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

IMG_0494.jpeg

Gratulacje! 

2 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Od kiedy zobaczyłem czarną wersję na żywo bardzo mi się spodobała, a że trafił się ulubiony kolor w edycji specjalnej...

P1070982.jpg

Ciekawy - niech się nosi! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

P1070982.jpg

Hej!

IMG_0494.jpeg

Gratuluję pięknych zegarków. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratuluję pięknych zegarków. :) 

Dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nav napisał(-a):

Czyniąc za dość swej próżności, powchwalę się SAR'em, moim zdaniem ciekawy zegarek, z ciekawą historią w tle o niepowtarzalnym wzornictwie.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1736275750469.jpg

Gratuluję nowego nabytku. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratuluję nowego nabytku. :) 

Dziękuję :) niemiecki analogowy G-Shock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, nav napisał(-a):

Czyniąc za dość swej próżności, powchwalę się SAR'em, moim zdaniem ciekawy zegarek, z ciekawą historią w tle o niepowtarzalnym wzornictwie.

Gratulacje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, nav napisał(-a):

Gratuluję niemca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

@eye_lip ale ze ty taki duży zegarek kupiłeś? 😋

2 godziny temu, nav napisał(-a):

Ciesze się, że teraz już oficjalnie mogę pogratulować. Mega zegar, będziesz zadowolony 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi