Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładny, rzadka tarcza, także świetny zakup. 

..choć nazywanie tego popularnego kwarcowego kalibru (sķądinąd bardzo fajnego i miłego w serwisie - miałem z kilkanaście Cartierów na nim) kultowym to lekkie nadużycie;)

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, eye_lip said:

Bardzo ładny, rzadka tarcza, także świetny zakup. 

..choć nazywanie tego popularnego kalibru (sķądinąd bardzo fajnego i miłego w serwisie - miałem z kilkanaście Cartierów na nim) kultowym to lekkie nadużycie;)

Dzieki! 

Z tym kultowym to rzeczywiście moze delikatne nadużycie. Na tamten czas nie znalazłem innego synonimu tego słowa. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm na pewno zacny bo w pełni serwisowalny i co rzadkie na kwarca łożyskowany  i zdobiony pasami genewskimi - a dodajmy że był to stosowany w najtańszych pozłacanych Cartierach Must (które de facto były wtedy droższe niż Omega Speedmaster).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, eye_lip said:

Mechanizm na pewno zacny bo w pełni serwisowalny i co rzadkie na kwarca łożyskowany  i zdobiony pasami genewskimi - a dodajmy że był to stosowany w najtańszych pozłacanych Cartierach Must (które de facto były wtedy droższe niż Omega Speedmaster).

Dobrze dowiedzieć się czegoś więcej o cenach z tamtych lat. Dzięki! 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Taki do mnie dotarł😉

IMG_2816.jpeg

IMG_2817.jpeg

I tutaj Rafał gratulację. Bardzo fajny Oris. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, kornel91 napisał(-a):

I tutaj Rafał gratulację. Bardzo fajny Oris. 

Jeszcze raz dziękuję Marcin, rzeczywiście bardzo fajny👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

Taki do mnie dotarł😉

IMG_2816.jpeg

IMG_2817.jpeg

Super jest ten Oris. Gratuluję. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny Oris, tez swego czasu myslalem nad nim, ale te 43mm i szerokie uszy mnie zniechecilo. Mimo wszystko gratuluje bo to kawal swietnego zegarka. :) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Taki do mnie dotarł
IMG_2816.thumb.jpeg.90d57606d338d5ec564a4724461c8da9.jpeg
IMG_2817.thumb.jpeg.6756bf11b1ad78834048063768dfe815.jpeg

Rafał! Gratuluję świetnego Orisa!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Super jest ten Oris. Gratuluję. 

6 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

Swietny Oris, tez swego czasu myslalem nad nim, ale te 43mm i szerokie uszy mnie zniechecilo. Mimo wszystko gratuluje bo to kawal swietnego zegarka. :) 

3 minuty temu, Teufel26 napisał(-a):

Rafał! Gratuluję świetnego Orisa!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo dziękuję Wam Koledzy. Poważnie rozważałem jego zakup, gdy tylko wszedł do sprzedaży. Ale go nie kupiłem… Teraz postanowiłem naprawić ten błąd😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dorian06 dlaczego musiałeś zamawiać wkładkę bezela? Zgubileś starą czy jak odpadła to się zniszczyła?

Te wkładki są albo na klej albo na taśmę więc jak masz starą to 5 minut i zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

@Dorian06 dlaczego musiałeś zamawiać wkładkę bezela? Zgubileś starą czy jak odpadła to się zniszczyła?

Te wkładki są albo na klej albo na taśmę więc jak masz starą to 5 minut i zrobione.

Nie słyszałem jak spadła. Musiałem zamówić. Dodam, że sama wkładka nie występuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Taki gagatek do mnie jakiś czas temu trafił.

image.png

Jednak nie było tak kolorowo.

Kupiłem (a w zasadzie zamieniłem się za mojego Balla) na naszym bazarku.

Na szkle (znaczy się na AR) w moim Ballu podczas podróży pojawiły się rysy z powodu złego zabezpieczenia zegarka. Za tą usterkę dodatkowo zapłaciłem.

Etarna dotarła cała i zdrowa. Jednak po godzinie odpadła wkładka bezela.

image.thumb.png.cc9c9eac0323d921202cd61f6417436a.png

Napisałem do P. Karola Dolińskiego (powszechnie znany serwis między innymi Eterny, z którego usług już wcześniej korzystałem) czy jest szansa coś z tym zrobić. Jak zawsze P. Karol stanął na wysokości zadania. Zamówił i zamontował. Niestety sprzedający nie chciał pertraktować w kosztach naprawy. :( Kupiłem/sprzedałem na naszym bazarku setki zegarków. Nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło. Wysyłałem zegarki bez brania pieniędzy jak również dostawałem zegarki bez płacenia. Zaufanie tu to była podstawa. Niestety jak widać nie zawsze. Szkoda. Mam nadzieję, że innym coś takiego się nie przytrafi.

Reasumując.

Mam świetną Eternę za bardzo dużo pieniędzy. Jeeebać biedę. :lol:

Michał świetny zakup. Gratuluję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Marcin. 

Od dawna mi się podobał.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki włoski swissmejd na kwarcu ETA F06, prosto z catawiki nówka za niecałą połowę ceny sklepowej
obraz.thumb.png.22a91a8031f8c825ab9a1bc780e703ec.png

Edytowane przez bubulin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, PKS napisał(-a):

Długo za mną łaził, choć sam zakup dosyć przypadkowy.

2044390506_IMG_1838(2)(960x1280).thumb.jpg.f99464fc87b806fb190b891bf42283b9.jpg

Gratuluję fajny żółtek 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, mr.chilihead napisał(-a):

Z obawami, ale bardzo świadomie kupiłem NOS EBEL 1911. Większy hype jest na wersję z mechanizmem ZENITH El Primero, ale ja całkowicie przemyślanie chciałem wersję z kal. 137 opartym o mechanizm Lemania 1340. Ten konkretnie model ma sub tarcze w eliptycznym kształcie, co wraz z delikatnie rozszerzającą się na boki kopertą stanowi spójny projekt. Zegarek ma prawdopodobnie ponad dwadzieścia lat, ale stylistyka tarczy (w przeciwieństwie do wcześniejszych wersji) jest w mojej opinii bardzo współczesna. Przed zakupem miałem obawy czy zegarek o tak subtelnej stylistyce i formie będzie odpowiedni dla mnie, a szczególnie mojego 20cm nadgarstka, ale po wzięciu zegarka do ręki i przymiarce obawy minęły. Będę jednak musiał dokupić jedno ogniwo, by mieć delikatny zapas, bo standardowy rozmiar bransolety jest dla mojego nadgarstka na styk. Zakup uważam za udany szczególnie przy uwzględnieniu wynegocjowanej ceny.

Czuję, że częściej będę sięgał do przeszłości. 

IMG_4754.jpeg

IMG_4762.jpeg

Świetny strzał i świetny model. Pozytywnie zazdraszczam :) nie przeszkadza mi wcale brak elprimero. jedyne czego mi trochę żal to bransolety typowej dla marki i wczesnych modeli. Dokładnie takiej jaką się wszyscy zachwycają w Streamlinerze czy nowym modelu od Leica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi