Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację Michał, wychodzi na to, że mechanizm zajmuje więcej miejsca.

To jednocześnie plus (bo nie klei się tak do nadgarstka) i minus...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację Michał, wychodzi na to, że mechanizm zajmuje więcej miejsca.

To jednocześnie plus (bo nie klei się tak do nadgarstka) i minus...

mnie ciekawi czy mechanizm bedzie tak samo niezawodny jak Eta w poprzednim modelu. Ale na to potrzeba czasu zeby sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mój "stary" jest za luźno spięty ale tylko z deklem styka się nadgarstek, koperta odstaje..

A załamania kątów odbijania światła od szlifów ok i czy bezel centruje? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi niedawno przeszło przez myśl żeby zamienić Pelagosa z Etą na Pelagosa z in housem

po przemyśleniach - odpuściłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi niedawno przeszło przez myśl żeby zamienić Pelagosa z Etą na Pelagosa z in housem

po przemyśleniach - odpuściłem :)

czemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor kojarzy mi się z Etą

sprawdzony tańszy w serwisie mechanizm

mój egzemplarz chodzi + - 2 sekundy czyli jak certyfikowany 3135 od starszego brata :)

strata kasy

nowy mechanizm - niesprawdzony jeszcze

nowy Pelagos ma na tarczy "litanię" złożoną z kilku linijek :)

jedyne co przemawia to dłuższa rezerwa chodu ale to i tak dla mnie nie ma różnicy bo Pelagosa noszę codziennie więc jest odpowiednio nakręcony a leży nienoszony bardzo rzadko

niedługo mija rok od zakupu Pelagosa, którego tak jak wspomniałem powyżej noszę praktycznie codziennie i jedyne co mogę powiedzieć po roku użytkowania to to, że jeżeli komuś się ten zegar podoba to niech się nie zastanawia ani chwili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor kojarzy mi się z Etą

sprawdzony tańszy w serwisie mechanizm

mój egzemplarz chodzi + - 2 sekundy czyli jak certyfikowany 3135 od starszego brata :)

strata kasy

nowy mechanizm - niesprawdzony jeszcze

nowy Pelagos ma na tarczy "litanię" złożoną z kilku linijek :)

jedyne co przemawia to dłuższa rezerwa chodu ale to i tak dla mnie nie ma różnicy bo Pelagosa noszę codziennie więc jest odpowiednio nakręcony a leży nienoszony bardzo rzadko

niedługo mija rok od zakupu Pelagosa, którego tak jak wspomniałem powyżej noszę praktycznie codziennie i jedyne co mogę powiedzieć po roku użytkowania to to, że jeżeli komuś się ten zegar podoba to niech się nie zastanawia ani chwili :)

co do mechanizmu to prawda ze Eta sprawdxona , a nowy mechanizm Wymaga czasu zeby mozna bylo cos powiedziec I jego niezawodnosci, ja gdybym kupil stary model tez bym raczej sobie zostawia I nie wymienial .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gdybym kupil stary model tez bym raczej sobie zostawia I nie wymienial .

czyli dobra decyzja, że zostaje przy Ecie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli dobra decyzja, że zostaje przy Ecie :)

w sumie tak , ja 6 miesiecy chcialem kupic BB z eta ale dowiedxialem sie ze wchodzi nowy mechanizm , dlatego zrezygnowalem , z kupna. Ale Gdybym mial jeden model z Eta nie sadze zebym specjalnie wymienial , wiec sadze ze dobrze robisz ze , nie wymieniasz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jeden mały szczegół

nowy model nie ma indeksu koło daty na godzinie 3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeżeli miałbym teraz kupować to oczywiscie wolałbym mieć 100% Tudora w Tudorze:)

Jednak w przypadku zamiany starszej używanej wersji na nową to mogą być już niestety duże koszty i wtedy bym chyba tez nie kombinował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Ci on Zbysiu!!!

Nawet mi sie podoba! Przypomina mi troche Rolexa 5508

Tylko sie tak zastanawiam po co tam napchali tyle na tej tarczy! Bez tych napisów było by Super!

Gratuluje!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Pogratulować zakupu i pozazdrościć, przynajmniej dopóki nie trafi do polskich sklepów. Co do eta to osobiście nie mam nic do mechanizmu, ale w zegarkach 10k+ trochę psuje moje wrażenie. Płacimy wtedy za design, markę i wykonanie, bo serce pozostaje "pospolite". Nawet jak w przypadku Omegi i ich modyfikacji ety o wychwyt co-axialny to zawsze coś nowego, lubię ten inżynieryjny aspekt, bo bez tego zostaje biżuteria i próżność. ;) BB jest klasycznie pięknym zegarkiem...nie mogę się napatrzeć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulować zakupu i pozazdrościć, przynajmniej dopóki nie trafi do polskich sklepów. Co do eta to osobiście nie mam nic do mechanizmu, ale w zegarkach 10k+ trochę psuje moje wrażenie. Płacimy wtedy za design, markę i wykonanie, bo serce pozostaje "pospolite". Nawet jak w przypadku Omegi i ich modyfikacji ety o wychwyt co-axialny to zawsze coś nowego, lubię ten inżynieryjny aspekt, bo bez tego zostaje biżuteria i próżność. ;) BB jest klasycznie pięknym zegarkiem...nie mogę się napatrzeć.

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do gratulacji.

Słuszna decyzja, że poczekałeś na BB z inhousem.

Ja się czaję już na bordowego, ale na chrono24 jeszcze żadnego nie widziałem z inhousem.

Ciekawi mnie jak się prezentuje ta zmieniona bransoleta z pinami? Nie wygląda to tandetnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bransoletę w tym stylu w MKII kingston i wygląda to dobrze.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do gratulacji.

Słuszna decyzja, że poczekałeś na BB z inhousem.

Ja się czaję już na bordowego, ale na chrono24 jeszcze żadnego nie widziałem z inhousem.

Ciekawi mnie jak się prezentuje ta zmieniona bransoleta z pinami? Nie wygląda to tandetnie?

troszke to dziwnie wyglada ale ciekawe , powiem Ci ze wygladowo Tudor jest mega . Bardzo ladnie wykonany warty tych pieniedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również przyłączam się do gratulacji.

Niech się dobrze nosi i cieszy, i czekam na opinie odnośnie mechanizmu, ale to z czasem oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny. Mi tylko ta "gazetka" jak w rolexie na dole nie podoba sie...chronometer itd.

Ale zegar fajny. Gratulacje.

p.s musisz zrobić zdjęcie na ręku bez metek bo znowu będzie jazda ze nie twój jak z rolkiem :-))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi