Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w oczekiwaniu na Crafter Blue wskoczył na Robby od Hirscha. Trochę przeszkadza przerwa przy uszach, ale poza tym jestem zadowolony. Bardzo wygodny pasek.

Dlatego BB to dla mnie tylko kajdan albo guma... w sumie na gumie tak s&g mnie zajarał, że zrezygnowałem z wymiany na czerownego

Witam, Panowie napiszcie proszę jak sprawują Wam się zegareczki Tudora BB 41 - jak z dokładnością chodu, wygodą użytkowania itd. - mam Eposa pilota na tym mechaniźmie i nie jest źle, czytałem, że Tudor stosuje wersję Top Ety 2824 w tym modelu - to prawda?

Są i ety i inhouse'y, Mój na Inhouse robi -0,1s/dobę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przyjemność dzięki Przemkowi aka Dawca ponosić chwilę BB burgundowego i jest to jeden z piękniejszych zegarków jakie widziałem. Wszystko tam wizualnie gra, burgund nie za jaskrawy, do kompletu złoty wystrój cyferblatu i postarzony pasek.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu gumiak...coś czuję, ze w tym tygodniu będziemy się czesto widywać

Czy reasumując - nie ma co płacić x 3 za rubberB?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, czekam aż crafterblue zacznie trzepać gumy do rolexów i sobie też do GMT zamówię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przyjemność dzięki Przemkowi aka Dawca ponosić chwilę BB burgundowego i jest to jeden z piękniejszych zegarków jakie widziałem. Wszystko tam wizualnie gra, burgund nie za jaskrawy, do kompletu złoty wystrój cyferblatu i postarzony pasek.

Piotrze, to zdjęcie z tego dnia :) Żałuję, że nie uchwyciłem Twojego Explolera na swoim nadgarstku... Osobiście miałem wersję S&G, a niebieskiego BB też swego czasu mogłem ponosić i jednak burgund jest dla mnie najbardziej spójny :) Co do pasków gumowych do tego modelu. Coś wewnątrz mnie mówi "nie" jednak na żywo nigdy nie miałem okazji zobaczyć.

post-51540-0-50950300-1528711593_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem pierwszy wypust BB ( bez daty ) był spójny w każdym wariancie - choć inny w odbiorze - czarny to fajna budżetowa alternatywa dla SUBa w cieplej tonacji, burgund to jego kolorowa ciepła ( bezel, różowo złote indeksy i wksazówki i wpadająca w brąz tarcza) odmiana a blue kolorowa chłodna ( niebieski bezel, biało złote indeksy i wskazówki i czarny mat tarczy ) wersja. Dla każdego coś miłego.

post-55792-0-62856300-1528717967_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego BB to dla mnie tylko kajdan albo guma... w sumie na gumie tak s&g mnie zajarał, że zrezygnowałem z wymiany na czerownego

Są i ety i inhouse'y, Mój na Inhouse robi -0,1s/dobę

Pytałem o BB 41 bez nurkowego bezela... :-)

Pytałem o BB 41 bez nurkowego bezela... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na marginesie, jeśli ETA to  tylko używany model. W nowych nie jest oferowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BB bez nurkowego bezela są na etach. Bardzo dobrze doregulowane.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest dosyć mały więc pewnie przyjemnie się nosi. Dobierał ktoś z Was do niego jakąś gumę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem pierwszy wypust BB ( bez daty ) był spójny w każdym wariancie - choć inny w odbiorze - czarny to fajna budżetowa alternatywa dla SUBa w cieplej tonacji, burgund to jego kolorowa ciepła ( bezel, różowo złote indeksy i wksazówki i wpadająca w brąz tarcza) odmiana a blue kolorowa chłodna ( niebieski bezel, biało złote indeksy i wskazówki i czarny mat tarczy ) wersja. Dla każdego coś miłego.

Trafny opis.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie każdy kolor BB się broni. Pod jednym warunkiem: bez daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie brak daty w BB to zdecydowanie zaleta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mega mi się podobał, dopóki jakieś buce nie zaczęły zwracać uwagi na wskazówkę gmt... :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  w sumie dalej mi się podoba, ale teraz jak na niego patrzę zawsze ona rzuca mi się w oczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMT baaardzo fajny :)

mnie wskazówka nie przeszkadza.

iP8

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi