Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak koledzy będą dalej wywnętrzać się publicznie to posprzątam i jakąś nawet "nagrodę" przyznam.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się dlaczego użytkownicy Tudorow w sumie po krótkim czasie sprzedają te zegarki. Jakość jest perfekcyjna , mechanizmy świetnej klasy zwłaszcza ostatnie wypusty . Do tej pory myslalem ze głównym problemem jest grubość nowych inhouse ale na bazarku znowu eta w kultowym czerwonym kolorze za 8,5...a przecież ety miały koperty bardzo zgrabne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalekoidące wnioski jak na badania forumowego bazarku. Patrząc na bazarek to można powiedzieć, że użytkownicy Omeg nawet ich nie zakładają tylko od razu wystawiają na sprzedaż.

Ja tam jestem bardzo zadowolony z mojego najmniej zgrabnego i największego black bay'a i nie zamierzam się na razie z nim rozstawać ;) i chyba całkiem długo jest już ze mną jak na standardy forumowe bo prawie półtora roku ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dalekoidące wnioski jak na badania forumowego bazarku. Patrząc na bazarek to można powiedzieć, że użytkownicy Omeg nawet ich nie zakładają tylko od razu wystawiają na sprzedaż.

Ja tam jestem bardzo zadowolony z mojego najmniej zgrabnego i największego black bay'a i nie zamierzam się na razie z nim rozstawać ;) i chyba całkiem długo jest już ze mną jak na standardy forumowe bo prawie półtora roku ;)

To samo miałem napisać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój głos pewnie będzie mało istotny, ponieważ mi bardzo trudno rozstawać się z zegarkami. Kupiłem GMT, bo była mi potrzebna właśnie ta funkcja, i czytam z przerażeniem o inhousach, bo mój jeszcze się nie zepsuł, chodzi dokładnie jak na moje standardy i prócz użytecznego aspektu daje dużo radości przy noszeniu, pomimo swej grubości. Będę się martwił o przegląd po gwarancji.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Tudor GMT to w pełni Ciebie rozumiem miałem ten zegarek przez 3 miesiące i jest świetny !!! Oprócz 58 jest najlepszych obecnych na rynku w kategorii do 20 KPLN.

A co do stresu z inhousem ... Rolex wprowadza nowe mechanizmy nie tylko do Tudora ale tez do swojej floty i czasmi się czyta o problemach np z DJ41. A przecież to zegarek 2 czy 3 krotnie droższy ...

W Warszawie są zegarmistrzowie, poważani , którzy zrobią inhouse Tudora i reagują uśmiechem jak się twierdzi ze to rocket science;-)

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ze mną już prawie dwa lata i też się nigdzie nie wybiera. Mimo tykającej w nim jakże krytykowanej Ety ;)3ca5e757e08b53da3570762803bda379.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dlaczego krytykowanej? Znana, sprawdzona, w wersji Top i porządnie wyregulowana :-) I ta uśmiechnięta tarcza, bezcenna ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

.

post-34987-0-42867900-1563869939_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czy mod może zrobić z tym porządek , Please :) przez „gównoburzę@ dwóch kolegów aż się nie chce wchodzić do tematu Tudora :(

Mam podobne odczucia.

Jako odskocznię od "głównego ostatnio" tematu sobie starocia wrzucę. Ja tam żadnego nadmiaru grubości nie widzę. Cieszy cały czas tak samo jak na początku :)

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam BB od 5 lat i nie zamierzam się z nim rozstawać. Moim zdaniem zegarek jest ładniejszy od wersji na inhałsie.

Koledzy Lotus i Desmo: kolejne osobiste wycieczki doprowadzą do urlopu od forum.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Tudor GMT to w pełni Ciebie rozumiem miałem ten zegarek przez 3 miesiące i jest świetny !!! Oprócz 58 jest najlepszych obecnych na rynku w kategorii do 20 KPLN.

Uważam, że przy wypowiadaniu takich opinii należałoby dodać IMO, bo IMO te dwa są ładne, ale najładniejszy jest s&g. Mi też trudno rozstawać się z zegarkami. Co do rozmiaru BB na inhouse to po PO na 8500 jest to mały zegar ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że przy wypowiadaniu takich opinii należałoby dodać IMO, bo IMO te dwa są ładne, ale najładniejszy jest s&g. Mi też trudno rozstawać się z zegarkami. Co do rozmiaru BB na inhouse to po PO na 8500 jest to mały zegar ;)

Zgadzam się z Tobą byłem posiadaczem S&G i moim zdaniem był najatrakcyjniejszym do czasu pojawienia się GMT w którym delikatnie poprawiono mankamenty poprzedników . Ale generalnie i tak piszemy w jednym rzędzie o świetnych zegarkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pod tym chętnie się podpisuję. GMT może kiedyś. Moje patrzenie na zegarki trochę ewoluuje i chciałem mieć coś w bikolorze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek - Tudor GMT fajny zegar ale to zdjęcie to petarda - następnym razem jak się spotkamy to nie na oglądanie zegarków tylko kurs fotografii poproszę dla mnie i Mateusza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ze mną już prawie dwa lata i też się nigdzie nie wybiera. Mimo tykającej w nim jakże krytykowanej Ety ;)

Przyjemne dla oka połaczenie kolorystyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Maciek - Tudor GMT fajny zegar ale to zdjęcie to petarda - następnym razem jak się spotkamy to nie na oglądanie zegarków tylko kurs fotografii poproszę dla mnie i Mateusza

Dzięki, możemy się umówić na kilka rad, jeśli będę umiał pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, możemy się umówić na kilka rad, jeśli będę umiał pomóc :)

Na pewno pomożesz - Mateusz jak zobaczył Twoje zdjęcia to tak się wkręcił w fotografie , że szykuje mi się kolejny wydatek na dobry aparat - kilka fotek już wrzucił na forum a i dla mnie też świadczy usługi fotograficzne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na pewno pomożesz - Mateusz jak zobaczył Twoje zdjęcia to tak się wkręcił w fotografie , że szykuje mi się kolejny wydatek na dobry aparat - kilka fotek już wrzucił na forum a i dla mnie też świadczy usługi fotograficzne

No i bardzo dobrze, niech pstryka jak najwięcej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cdcdab866686625545f5b82ccc5e088e.jpg

W oczekiwaniu na powrót z serwisu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na powrót z serwisu :)

Mega zegarek, czy podasz mi proszę pełną nazwę modelu ? Czy tylko wersje S&G miały datę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi