Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem to kwestia zdjęcia, podobny kolorek ze znanych to Mido All Dial Blue - zobaczcie na kilkanascie pierwszych zdjęć i to wszystko ta sama tarcza a różnice w odcieniach są kolosalne ...

https://www.google.pl/search?q=Mido+diver&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xOgNVc2QFtjaas-5gNAF&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=627#tbm=isch&q=Mido+all+dial+diver+blue&imgdii=_

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Ja z kolei chcę zamienić moja PO 45,5 na coś podobnego ale mniejszego i lżejszego. Nowa PO 42 za gruba, 300 super ale ta bransoleta..., Rolex to jednak nie to.

Pod uwagę biorę Black Baya w wersji blue. Mógłby ktoś napisać jak spisuje się jako zegarek codzienny? Jak z wygodą noszenia, czy bransoleta także spisuje sie bez zarzutów? Miałem w rękach Grantour date i szczerze mówiac reochę mnie rozczarował w porównaniu ze zdjęciami w sieci.

Gdzie można kupić/obejrzeć w warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zeszłoroczne premiery wizualnie ciekawsze.

Gdyby tam był nowy werk to byłoby coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jednak będę musiał go oglądnąć na żywo bo zdjęcia mogę nie oddawać koloru jak należy, mam nadzieje ze będzie to ciemniejszy niebieski bo taki jasny raczej mi nie podchodzi

Może być tak jak ponizej

f46fc35d61a20a5fa7fe3136624816e1.jpg

93d3bfe5e53c94379464f7e36c206e44.jpg

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, najlepiej zobaczyć na żywo. Na zdjęciach marketingowych prezentuje się całkiem dobrze, bo tam odcień jest ciemny/granatowy. Na większości zdjęć "live" jakie wygooglowałem (nie jest ich znowu tak dużo) zegarek jest zdecydowanie jaśniejszy, taki fun diver. Do tego Pelagosy nie posiadają jakichkolwiek obramowań wokół wskazówek i indeksów, przez co potęguje się ten "zabawkowy" klimat, niepoważny na tle niebieskiego Bay'a.

Tu zdjęcie marketingowe:

x280x375_TudorPelagosInHouse-2.jpg

Tu zdjęcie live z Hodinkee, na którym zegar prezentuje się nieźle:

x820x9999_TudorPelagosInHouse-8.jpg

A tu kilka innych zdjęć, każde z różnego źródła:

Tudor32.jpg

DSC00509.jpg

Tudor-pelagos-blue-2.jpgtudor-pelagos-2015-04.jpgx580x9999_TudorPelagosInHouse-15.jpg

Co ciekawe, to ostatnie zdjęcie również jest z Hodinkee, więc możliwe, że rzeczywiście ciężko jest złapać prawdziwy kolor tego zegarka.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze sie nosi

post-33375-0-01002900-1427035032_thumb.jpg

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym zobaczyc jak u AD z ich magicznym oswietleniem bedzie latwo zobaczyc jaki kolor ma ten zegarek :).

Cos mi sie wydaje, ze sporo ludzi kupi tego niebieskiego pelagosa a pozniej bedzie niezadowolonie bo to jednak nie ten kolor co trzeba.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z użytkowników tz-uk wrocił z Basel i potwierdza, że Blue Pelagos wygląda tak jak na zdjęciach w sieci. Poniżej jego zdjęcie.

Film też mnie nie przekonuje do koloru.

ACE7C2FE-6A60-4F05-B5EB-58721AFA0D42_zps

Dodatkowo pojawiły się plotki, że mechanizm nie został zrobiony przez Rolexa.

Edytowane przez rip

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie tylko plotki - na Hodinkee napisali:

"Now, I had to ask, and I want to be very clear here – the MT5621 is not made in Bienne alongside Rolex calibers. It is of course 100 percent made in Switzerland, but there is a clear distinction there"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Ja widziałem:

"There were two Tweets from a well-known Rolex expert on the night of the launch which said that the movement was not made by Rolex, and that Tudor use a number of sub-contractors to manufacture parts, including some parts themselves, and are assembled in Geneva. I've not seen this repeated elsewhere."

I to strasze.

"The local AD surprised me with the revelation that most of their production is contracted out, with only final assembly done on Rolex's site."

Edytowane przez rip

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wszystko w Chinach robione i montuja w Rolexie zeby cene utrzymac konkurencyjna :D podobnie jak elementy bransolety dla Omegi sa robione w Chinach.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały sprzęt Apple też jest robiony w Chinach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Możecie napisać jaka jest waga BB na bransolecie? Porównywalna jest z subem?

Może ktoś ma porównanie do poprzedniej omega PO 45mm. Szukam czegoś lżejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Możecie napisać jaka jest waga BB na bransolecie? Porównywalna jest z subem?

Może ktoś ma porównanie do poprzedniej omega PO 45mm. Szukam czegoś lżejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Zapytałem RubberB w sprawie pasków do TUDOR.

Sometime in the coming weeks, I believe our new universal product lines will be released. However, they are most likely not going to be “integrated" for Tudor in the way that our products for Rolex are, but rather they will be very compatible with the Tudor (and very stunningly beautiful - so I have heard).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Zapytałem RubberB w sprawie pasków do TUDOR.

Sometime in the coming weeks, I believe our new universal product lines will be released. However, they are most likely not going to be “integrated" for Tudor in the way that our products for Rolex are, but rather they will be very compatible with the Tudor (and very stunningly beautiful - so I have heard).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie czytam.sobie najnowsze wydanie Watch time i juz są w nim reklamy nowego North Flag, niesamowicie szybko się ukazały 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor mocno zaszalał na Basel...

Najpierw przed-Baselowa impreza na miejscu, świetnie pomyślana i zorganizowana - świetny początek targów.

Potem zegarki i główny temat - in-house.

North Flag opisaliśmy już tutaj:

http://chronos24.pl/basel-2015-tudor-north-flag/

Pelagos i Fastrider niebawem.

Niebieski Pelagos wygląda dokładnie tak jak na fotkach live - kolor jest jasny i intensywny.

Marka niebawem na nowo wchodzi do Polski. Na początek tylko Warszawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnie jak Mizu. Sam nie wiem czemu, może to kwestia odcienia niebieskiego, ale jak np. patrzę na to foto, to kojarzy mi się z plastikiem, na pierwszy rzut oka wg mnie nie wygląda "solidnie/porządnie", tak jak np. Omega 300 czy Seiko MM.

Tudor-Pelagos-Blue-Baselworld-2015-5.jpg

Tak jak lubię czytać i przeglądać wątek o Tudor, zwłaszcza przez pryzmat stonowanej ceny,

to...

wydanie 2015 jest dla mnie bardzo słabe:

- powyższy Pelagios, wygląda na plastik fantastik, słabiej niż kultowe Seiko Sumo (to ilość napisów na tarcz nosi zegarek ? Jako właściciel i profesjonalista mogę mieć je na deklu lub wcale! Beznadziejne, sztuczne, naciągane)

a jeśli już to powinni napisać: CHRONOMETER OFFICIALLY CERTYFITED, ROTOR SELF-WINDING OFFICIALLY, 500m OFFICIALLY CERTYFITED!!!

bo chyba jak coś jest globalnie klepane to jest oficjalne, chyba, że mamy sztuki oficjalne i nieoficjalne, albo tylko limitowane są oficjalne! To ja poproszę nieoficjalną sztukę za 5tys zł bez tych oficjalnych napisów - wyreguluję go sobie nieoficjalnie u zegarmistrza ;)

- North Flag - nawet niech wychodzi z cienia Ranger, bo co? w myśl zasady każda zmora najdzie swojego adoratora ?

jestem rozczarowany

+ nowy mechanizm 70h rezerwy "bezdyskusyjny"

+ zielono chrono - nosiłbym ;)

PS. Omega 300m - dla mnie, grzecznie mówiąc przez tą "cukierkową" bransoletę ten zegarek nie istnieje...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Tudor mocno zaszalał na Basel...

Najpierw przed-Baselowa impreza na miejscu, świetnie pomyślana i zorganizowana - świetny początek targów.

Potem zegarki i główny temat - in-house.

North Flag opisaliśmy już tutaj:

http://chronos24.pl/basel-2015-tudor-north-flag/

Marka niebawem na nowo wchodzi do Polski. Na początek tylko Warszawa.

North Flag jest na zywo tak samo surowy w wygladzie jak na zdjęciach?

Znasz może kiedy zawitają w Warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz,masz może wiedzę, czy będzie niezależny salon np.prowadzony przez Kruka (podobnie jak w przypadku Rolexa)?

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy mogę się dzielić detalami. Podpytam i przy zielonym świetle napisze co i jak.

Tak - North Flag ma bardzo surowy look i wykończenie. Jednym się to spodoba, innym pewnie mniej. Zegarek swoje smaczki ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudorowi należy się przyzwoity salon,czekamy na oficjalne info

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś już wrzucałem gdzieś  te fotki ,ale przeglądałem dziś wątek o Tudorze i niech i tu się znajdą .

Zegarek wciąż służy i cieszy..  

hy98.jpg

eoi9.jpg

d6qx.jpg

43de0294df0d61ccgen.jpg

qzmz.jpg

88.jpg

gallery_23173_1506_15763.jpeg

gallery_23173_1506_3374.jpg

gallery_23173_1489_23962.jpg

o0u9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź