Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Ej ja też chcę ;) dajcie cynka następnym razem :)

Edytowane przez reelax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowe duże takie .A zielony świetny - to wersja dla Harrodsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam że ten nowy brąz jest super! Jedynie pasek do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, ze najlepszy pasek od Jakuba. Jednak i tak mam wrazenie ze ten nowy pasek jest lepszy, niz ten ktory jest w zestawie z brazowym. 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarła dziś do mnie bransoleta do BB41 (wysłana z Hongkongu we wtorek), jako że oryginał w Kruku to ponad 3.000 zł, postawiłem na Miltat od Strapcode, który wyszedł mnie ok.500 zł.
Teraz szybki tip: jeśli ktoś będzie chciał zamawiać to nie przez ich stronę gdzie doliczany jest tax w wysokości 30 usd, tylko przez chrono24.pl, napisać do nich i dają ofertę 127 usd z wysyłką (przez ich stronę 157 usd). Co prawda musiałem złożyć deklarację celną w Fedex (zadzwonił gość i przesłałem na emaila wniosek, oczywiście z podaniem prawdziwych kwot zakupu i potwierdzeniem z paypala), jednak powiedział że nadawca wszystko uregulował i żadnych opłat mi nie naliczyli.

Nie mam w tym momencie zegarka, zapewne założę ją w weekend i dam info czy naprawdę warto.

Na pierwszy rzut oka jednak widać, że o ile zapięcie jest "tańsze" od oryginału to co do samej bransolety nie mam zastrzeżeń, ciężka i solidna, szczotkowanie solidne, ładnie wykończone endlinki. Jest super zabezpieczona, całkowicie oklejona, nałożone gumowe osłony na endslinki. Fajnie i solidnie to wszystko wygląda. Widać że przykładają uwagę do tego produktu i faktycznie jest to chyba najlepszy zamiennik na rynku w rozsądnej cenie.

6ZXrNZM.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda naprawdę nieźle. Ciekawe jak będzie ze spasowaniem do koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spontaniczne spotkanie na Śląsku:)

Maćkowy GMT jak zwykle miazga, no ale i Twoja zieleninka Szymon też jest odlotowa.

Dotarła dziś do mnie bransoleta do BB41 (wysłana z Hongkongu we wtorek), jako że oryginał w Kruku to ponad 3.000 zł, postawiłem na Miltat od Strapcode, który wyszedł mnie ok.500 zł.

Bardzo ciekawa alternatywa, muszę zerknąć czy do 58 też jest.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zdrowie fanów :)

Mogę się z kawą ewentualnie dołączyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mogę się z kawą ewentualnie dołączyć ;)

A ja z bezalkoholowym :-)

post-34987-0-38386700-1565444696_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam pytanie do użytkowników Tudor GMT. Mam okazje kupić zagranicą w butiku nawet z jakimś minimalnym rabatem, wersja na pasku.

Ponieważ nie planowałem tego zegarka , chce zbudować kolekcje z kilku klasyków , ale jednak na żywo zrobił świetne wrażenie, rozważam . Dodatkowo sprzedawca twierdzi że mam ogromne szczęście bo na nie czeka się powyżej 6 miesięcy do roku.

Jak się nosi tego typu kopertę, raczej pewnie na pasku jako casual? Czy defacto ten GMT w jakimś sensie dubluje divera w kolekcji? Czy tak trudno ten model dopaść?

Dziękuje za podzielenie się opiniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam pytanie do użytkowników Tudor GMT. Mam okazje kupić zagranicą w butiku nawet z jakimś minimalnym rabatem, wersja na pasku.

Ponieważ nie planowałem tego zegarka , chce zbudować kolekcje z kilku klasyków , ale jednak na żywo zrobił świetne wrażenie, rozważam . Dodatkowo sprzedawca twierdzi że mam ogromne szczęście bo na nie czeka się powyżej 6 miesięcy do roku.

Jak się nosi tego typu kopertę, raczej pewnie na pasku jako casual? Czy defacto ten GMT w jakimś sensie dubluje divera w kolekcji? Czy tak trudno ten model dopaść?

Dziękuje za podzielenie się opiniami.

Można nosić i na pasku i na kajdanie, jak tylko chcesz.

Jeśli chodzi o zakup, to nowego u Kruka raczej nie uświadczysz, trzeba czekać , choć z tego co wiem trafiają się czasem na półce. Ale jak to z tudorami, rotacja jest tak wielka że trafiają się całkiem nowe egzemplarze na bazarku. Widać Tudory szybko się nudzą. ;)

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jeśli chodzi o zakup, to nowego u Kruka raczej nie uświadczysz, trzeba czekać , choć z tego co wiem trafiają się czasem na półce. Ale jak to z tudorami, rotacja jest tak wielka że trafiają się całkiem nowe egzemplarze na bazarku. Widać Tudory szybko się nudzą. ;)

Naprawdę nie wiem skąd ten wniosek? Ile takich całkiem nowych tudorów było na bazarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie wiem skąd ten wniosek? Ile takich całkiem nowych tudorów było na bazarku?

Tyle samo co Omeg, Rolków czy Seikaczy, kupowanych na ogół bez przymiarki, pod wpływem forumowych opinii i pięknych fotek...;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tyle samo co Omeg, Rolków czy Seikaczy, kupowanych na ogół bez przymiarki, pod wpływem forumowych opinii i pięknych fotek...;)

Powiedziałbym nawet, że w mojej opinii zdecydowanie mniej niż Omeg i Seikaczy, ale nawet jakby ich było na bazarku tyle samo, to nie uprawnia do wyciągania wiosku, że tudory się nudzą. Ale to moje zdanie. Mi się tam nie nudzą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I w tym ostatnim stwierdzeniu nie jesteś osamotniony ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kilka  GMT było, ze 4 szt takie 3 miesięczne i ze 2 jeszcze zaklejone....

Ale oczywiście rotacja taka jak u innych.Omega itd. O ile dobrze kojarzę , to dwóch kolegów zrezygnowało ze sprzedaży ,bo nie mogli zaakceptować straty. ;)

Ps. Sam miałem dwie  BB Black i Burgund , ale do jednej  z nich wrócę. :)

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadowolony jesteś ze swojego? Czy grubość koperty nie jest problemem poza sezonem kiedy trzeba trochę na siebie nałożyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Desperacja hazardzisty" ;)

IMG-20190811-205027.jpg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi