Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Też się śmieję z takich testów czy już istniejących "week on the wrist".

Mógłbyś rozwinąć, bardzo jestem ciekawy, co Cie śmieszy konkretnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem pojecia " slabo sie zachowal " ( they are in the business to make money - jakos lepiej mi to brzmi po angielsku niz po polsku) , w ten prosty sposob zarobia wiecej money :).

Przeciez Omega też nie wypuscila kilku odmian szarosci ceramicznego speedmastera tylko dlatego ze im sie nudzilo I nie mieli nic lepszego do robienia

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Irku w polskim języku nie ma takiego określenia "słabo się zachował". U nas mówi się "dali d*py" :D

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Testy zegarka"... Testy wkładki bezela co najwyżej. Co tu testować?? BB już został przetestowany na dziesiątą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszy mnie robienie testu tego samego zegarka tylko w innej wersji kolorystycznej i pisanie od nowa tego samego co wszyscy piszą przez 2 lata. I nie mam tu na myśli waszego portalu ale zagraniczne, które dublują treści. Myślę, że porządna sesja jest wystarczająca.

Nie rozumiem pojecia " slabo sie zachowal " ( they are in the business to make money - jakos lepiej mi to brzmi po angielsku niz po polsku) , w ten prosty sposob zarobia wiecej money :).
Przeciez Omega też nie wypuscila kilku odmian szarosci ceramicznego speedmastera tylko dlatego ze im sie nudzilo I nie mieli nic lepszego do robienia

Nie mam problemu, że jest kilka wersji kolorystycznych jeśli są dobre i ciekawe. Uważam, że mocną cechą BB były nietypowe fajne kolory, szczególnie w tej klasie cenowej. Czarny jest bez charakteru i nie ratuje go cały heritge. Dlaczego? Bo wszystko w tym zegarku mi się opatrzyło. A ktoś kto się nie mógł zdecydować na kolor teraz wybierze bezpieczną czerń. Ja bym wziął niebieski bo uważam że jest świetny jako kolor.

Myślę, że jasno napisałem "Mógł wypuścić czarnego z niebieskim rok temu i zamknąć temat".

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby chociaż zrobili kolorowe tarcze. To już byłoby coś. Niebieską, zieloną... Tymi bezelami to takie mydlenie oczu. Gdzie BB niebieski jest niebieski? To nadal czarny zegarek, tylko z niebieskim bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Irku w polskim języku nie ma takiego określenia "słabo się zachował". U nas mówi się "dali d*py" :D

:D

Nie mam problemu, że jest kilka wersji kolorystycznych jeśli są dobre i ciekawe. Uważam, że mocną cechą BB były nietypowe fajne kolory, szczególnie w tej klasie cenowej. Czarny jest bez charakteru i nie ratuje go cały heritge. Dlaczego? Bo wszystko w tym zegarku mi się opatrzyło. A ktoś kto się nie mógł zdecydować na kolor teraz wybierze bezpieczną czerń. Ja bym wziął niebieski bo uważam że jest świetny jako kolor.

Myślę, że jasno napisałem "Mógł wypuścić czarnego z niebieskim rok temu i zamknąć temat".

No tak, ale wystarczy pamietac o takiej drobnej sprawie jak to że to jest biznes, wg mnie robia slusznie ze nakrecaja rynek... przeciez to Grupa Rolexa :), jak myslisz dlaczego ta druga marka wypuscila ceramicznego Pepsi w bialym zlocie a nie stali? kasa, panie, kasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, wiemy, że na tym zarobią. Jedna Rolex to zupełnie inne działanie. To wprowadzanie nowej technologii, materiałów jak dwukolorowa ceramika.

W moim odczuciu (dla nich mało znaczącym bo raczej drugi raz po Tudora nie sięgnę) zachowują się jak microbrandy wypuszczające inne kolory po roku gdy udało się zarobić.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale Rolex dwokolorowa ceramike ( niebieskoczarna) wprowadzil juz do gmt I to tylko w stalowej kopercie, I wydaje mi sie ze tylko dlatego ze nie byli pewni jak taka kolorystyka zostanie odebrana, jeżeli chodzi o Pepsi to o odbior nie musza sie martwic, to dla nich kura znoszaca zlote jaja, "hence "zlota koperta.

Co do tego co robi Tudor to też nie ma co sie zbyt oburzac bo terazniejsze kolory bezeli nawiazuje stricte do ich historii, jak wypuszcza nastepny w zielonym kolorze to wtedy z przyjemnoscia przyznam Ci racje. narazie mam troche inne zdanie na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście Tudorowi się nie dziwię, że powziął taką a nie inną strategię - niewątpliwie zapewnia ona ustawiczny "ruch informacyjny" nt. firmy.

Natomiast niemożebne bicie piany i powszechna podnieta w tym wątku nad.... no właśnie nad czym... nad.... bezelem! W dodatku najzwyklejszym, czarnym. 

Fascynujące. Można się dobrze ubawić wchodząc na ten wątek.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie teraz pomyślałem, czy kolejnej wersji nie zrobią "na bogato" w złotej kopercie i na gumie idąc za Rolexem ;)

Mogłoby to fajnie się zgrać z tarczą i wskazówkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście Tudorowi się nie dziwię, że powziął taką a nie inną strategię - niewątpliwie zapewnia ona ustawiczny "ruch informacyjny" nt. firmy.

Natomiast niemożebne bicie piany i powszechna podnieta w tym wątku nad.... no właśnie nad czym... nad.... bezelem! W dodatku najzwyklejszym, czarnym. 

Dla sprawiedliwości trzeba powiedzieć, że podnieta w wątku jednak nie jest powszechna, pojawiły się chłodniejsze opinie względem skali przeprowadzonych zmian. Mnie specjalnie nie dziwi, że ludzie się na świeżo podjarali nowym modelem, bo po prostu jest szalenie ładny. Zmiana bezela na czarny przyczyniła się do zwiększenia estetycznej zachowawczości, wygląda klasycznie i to są cechy, których szuka większość. Marketingowy kurz niedługo opadnie i po prostu zostanie kolejny ładny BB.

Robieniu pełnego testu modelu dostępnego od kilku lat na rynku po zmianie kolorystycznej jednego elementu - to jest dopiero zabawne. Zdaję sobie sprawę, że z logicznych powodów dla gazet czy portali tematycznych to jest pozycja obowiązkowa, ale recenzent który już kiedyś pisał o Black Bay'u będzie musiał się bardzo gimnastykować żeby wyszło sensownie i nie odtwórczo. Technikalia, szlify, leżenie koperty, płynność bezela, jakość bransolety itp. - o tym zostało już wszystko napisane, więc trzeba się skupić na subiektywnych kwestiach takich jak "charakter". Oczami wyobraźni widzę rozbudowane opisy całkowitej jego zmiany, a wraz z tym przeznaczenia oraz adresata zegarka, prawie że ożywieniu starej legendy Rolexa, wybitnej uniwersalności. To wszystko za naprawdę "małe pieniądze". ;)

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało precyzyjnie się wyraziłem - oczywiście test BB już był - to będzie raczej "Galeria" z odniesieniami do poprzednich naszych testów.

Tym co się dziwią polityce Tudora - ja się z kolei dziwie wam, że nie bardzo ogarniacie, że to biznes. Robienie trzech wersji w kolejnych trzech latach jest prosta kalkulacją obliczoną na ruch w interesie i czysty zysk. Gwarantuje, że BBB sprzeda się lepiej niż obie poprzednie wersje, o Tudorze mówi i pisze każdy - strategia idealna.

Jedno natomiast ciągle mnie irytuje i martwi - wielu z Was pisze, tak jak by Tudor był piekarnią, zrobił kwadratowy bochenek chleba i zażądał za niego 3 razy więcej, niż za okrągły. Niezmiennie fascynuje mnie, jak można marnować tyle swojego czasu, na coś, co nas potencjalnie kompletnie nie interesuje. Ja w tym sensu nie widzę, tym bardziej, że nikt nikomu z Nas Tudora kupować nie nakazuje. Nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że zegarki nas interesują i nawet jak dany model komuś nie podejdzie to chce o tym rozmawiać?

Ps. Faktycznie zapomniałem o tym, że dla niektórych to biznes i "nie bardzo ogarniają", dlaczego ten dialog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że zegarki nas interesują i nawet jak dany model komuś nie podejdzie to chce o tym rozmawiać?

Ps. Faktycznie zapomniałem o tym, że dla niektórych to biznes i "nie bardzo ogarniają", dlaczego ten dialog.

To jeszcze jak byś ogarnął o co mi chodziło :)

Ja mówię o tych wpisach, które debatują nad tym, kto to kupie, a już szczególni o tych "to nabijanie ludzi w butelkę, oszustwo, kto to kupi" itp... oczywiście wszelka merytoryczna dyskusja jest cenna sama w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście nie rozumiesz. Nikt tutaj nie jest zdziwiony działaniami marketingowymi i biznesowymi Tudora. 

To jeszcze jak byś ogarnął o co mi chodziło  :)

Ja mówię o tych wpisach, które debatują nad tym, kto to kupie, a już szczególni o tych "to nabijanie ludzi w butelkę, oszustwo, kto to kupi" itp... oczywiście wszelka merytoryczna dyskusja jest cenna sama w sobie.

Możesz zacytować takie wpisy? Bo mam wrażenie, że jednak są dużo bardziej rozsądne i wyważone. Wszyscy jarzą, że produkt będzie się świetnie sprzedawał i dlatego Tudor nie musi np. już w tym roku dawać inhouse'a, ale nie ma to nic do rzeczy, gdy na chłodno rozmawiamy o nowym modelu i kosmetycznej zmianie w nim przeprowadzonej. To jest merytoryczna dyskusja, której nie dostrzegasz i jednocześnie próbujesz ją zamknąć stwierdzeniem, że jak się nie podoba/nie interesuje, to wystarczy nie kupować i nie marnować swojego czasu na pisanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki ubaw jak wchodzę np. na wątek Omegi, albo na wątek o biciu piany o 300 SMPc - nudniejszego zegarka nie widziałem...

niektórzy tak mają, że podniecają się najzwyklejszym czarnym bezelem i należałoby to zrozumieć, a nie pisać o biciu piany i podniecie

jednych podnieca cycata blondynka innych mniej cycata brunetka

ale to jest oczywiście forum dyskusyjne i dyskutować należy

tylko żeby jeszcze z tych dyskusji coś wynikało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że każdy sam coś z tego wyniesie i się zastanowi.

Tym co się dziwią polityce Tudora - ja się z kolei dziwie wam, że nie bardzo ogarniacie, że to biznes.

Tak Łukaszu, wiemy, że dla Ciebie to już tylko biznes. I jaki by nie był to i tak go łykniesz.

Myśląc Twoim tokiem na wasz portal ludzie wchodziliby tylko gdy piszecie o marce ich interesującej. Sorry ale to straszna bzdura.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prewencyjnie, przypomnę ze dyskusja może być ostra, byle tylko nie wyszła poza ogolnie przyjęte ramy dobrego smaku i kultury słowa.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Łukaszu, wiemy, że dla Ciebie to już tylko biznes. I jaki by nie był to i tak go łykniesz.

Myśląc Twoim tokiem na wasz portal ludzie wchodziliby tylko gdy piszecie o marce ich interesującej. Sorry ale to straszna bzdura.

No to jednak nic nie wiesz :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy pierwsze punkty....###

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś program lojalnościowy? Można później punkty wymienić na nagrody?

Ja mam na razie tylko 2 i zastanawiam się czy warto zbierać dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi