Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie zależy od nadgarstka. Ja miałem dwie 41,5 czarna i biała i niestety optycznie ten zegarek ma 43mm i jest trochę za duzy. Nie zmienia faktu że w sumie jeden z ładniejszych jakie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT optycznie 43? Ją sprzedalem swoja bo jednak wyglądała na za mała,a idealny dla mnie rozmiar to 42mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT, zwłaszcza z jasną tarczą rzeczywiście optycznie wygląda na większy zegarek niż wynika to z rozmiaru. SMP, Submariner czy GMTM odwrotnie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sytuacja :)

Tommaso dzięki za wzorową transakcję !

Patrząc na róg formularza z lewej, zegar to była darowizna ? Albo spadek :-D Edytowane przez czypek555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie pytasz ?

Jeżeli tak to odpowiadam, nadaje się praktycznie do wszystkiego i jest idealnym kompanem do każdej podejmowanej przez ciebie aktywności i nie jest to odosobniona opinia i tak sub na jednozegarkowca nadaje się jak mało który zegarek.

Jak go bierzesz do łapy rozczarowuje trochę, może przez to że jest taki oklepany, znany, podrabiany przez wszystkich wygląd etc ale po założeniu na przegub jest poprostu idealny przynajmniej takie odniosłem wrażenie przymierzając go w sklepie.

Więc jeżeli ktoś może sobie na niego pozwolić może być z siebie zadowolony, dokonał doskonałego wyboru.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

zgadzam sie w 100 % , mega wygodny zegarek do wszystkiego. Ja nawet go na noc nie sciagam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warszawa złote tarasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Pieskiewicz, tez wa-wa.

IP6s

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Tarasach jest ich dużo i raczej cena przystępniejsza niż u Pieskiewicza który kiedyś wysłał mi ofertę na bb w cenie 17700  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tzw. "kurs sprawiedliwy" ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Jest w ogóle przy tudorach jakaś szansa na rabacik, czy ta cena - co na ich stronie - jest ostateczna? W sumie z tego co widzę, to mają dosyć wiernie przeliczone ceny producenta po w miarę aktualnym kursie.               

Gdy mierzyłem BB w tarasach to sprzedawca sam proponował, że da jakiś rabat, ale nie pytałem bo nie planowałem zakupu. Ostatnio jak byłem podpytać o dostępność nowości to klient oglądał chrono, też był zachęcany jakąś promocją  -10% jak się zdecyduje. Myślę, że do -15% można powalczyć co najmniej. Zwłaszcza, ze Tudory raczej słabo się w Polsce sprzedają, z tego co mówił gość w tym salonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia z tymi "15% można powalczyć co najmniej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Jeśli sprzedawca sam oferuje -10% to czemu nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dużych sieciówkach takich jak Apart czy W.Kruk sprzedawca ma mało do gadania. Rabaty są ustalone odgórnie i raczej z tytułu posiadanie kart rabatowych. Nie wiem też czy sprzedawca nie mówił o 10% w przypadku posiadania takiej właśnie karty rabatowej. W kruku nie negocjowałem nigdy ale w Aparcie po kontakcie mailowym udało mi się zejść na 15% z tym że zaznaczam że normalnie mam 10% na platynę. W mniejszych sklepach typu regionalny jubiler wywalczyłem 20% na eposa i 19% longines. A co do Tudora to myślę ze sprzedaje się w Polsce dobrze co widać po ilości tych zegarków na forum.

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się sprzedaje do Polski ale niekoniecznie z polskich sklepów.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dużych sieciówkach takich jak Apart czy W.Kruk sprzedawca ma mało do gadania. Rabaty są ustalone odgórnie i raczej z tytułu posiadanie kart rabatowych. Nie wiem też czy sprzedawca nie mówił o 10% w przypadku posiadania takiej właśnie karty rabatowej. W kruku nie negocjowałem nigdy ale w Aparcie po kontakcie mailowym udało mi się zejść na 15% z tym że zaznaczam że normalnie mam 10% na platynę. W mniejszych sklepach typu regionalny jubiler wywalczyłem 20% na eposa i 19% longines. A co do Tudora to myślę ze sprzedaje się w Polsce dobrze co widać po ilości tych zegarków na forum.

Święte słowa.

A 19% w przypadku Longinesa gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kruku przy posiadaniu karty z 10% rabatem można ewentualnie jeszcze dodatkowe max 2-3% wynegocjować i to wszystko

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Tarasach jest ich dużo i raczej cena przystępniejsza niż u Pieskiewicza który kiedyś wysłał mi ofertę na bb w cenie 17700  :angry:

Widocznie się pozmieniało, bo znowu ja kiedyś widziałem u niego dobrą cenę, zarówno na wersję na pasku (coś koło 13k) i na bransie (ok. 14,7k). 

Do tego na dzień dobry -10%, a może by się udało jeszcze ze 2% urwać. 

Mieli i niebieskiego i reda (wersje na pasku), do tego jeszcze kilka Granturów i Chrono. Nie wiem, jak jest teraz, bo opisana sytuacja jest sprzed ok. dwóch miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zapytałem mailowo Pieśkiewicza o cenę bransolety do BB - właśnie dostałem odpowiedz - strzelajcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500zł.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad 3k pln

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boje się pomyśleć ile kosztuje do Pelagosa skoro jest z tytanu i z regulacją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że ta cena - jakieś 850€, to gruby nietakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, uaktualniam wiadomości - byłem przed chwilka u Pieskiewicza. Jest blue za 14,7k na bransie, red na pasku za 13,4k. Niebieski na pasku o dziwo tez za 14,7k, nie wiem czemu:/

IP6s

Edytowane przez lukebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi