Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Nikomu niczego nie zarzucam, kolego Spatz.

Dalszą polemikę i bezsensowne bicie piany w tej kwesti uważam za zbędne, natomiast odrębną kwestią jest fakt że starasz się trochę na siłę być obrońcą uciśnionych w tak strasznej kwestii jaką jest prośba o przedstawienie się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy możecie już skończyć tę jałową wymianę zdań i nie zaśmiecać wątku, proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Nikomu niczego nie zarzucam, kolego Spatz.

Dalszą polemikę i bezsensowne bicie piany w tej kwesti uważam za zbędne, natomiast odrębną kwestią jest fakt że starasz się trochę na siłę być obrońcą uciśnionych w tak strasznej kwestii jaką jest prośba o przedstawienie się...

Przywołujesz od czapy jakieś definicje, próbujesz edukować i uczyć kultury innych użytkowników w wątku, który tematycznie jest poświęcony marce Tudor, i której to marki zegarek zaprezentował nam kolega na co piszesz jakieś bzdety co kto powinien robić i gdzie pisać... 

koledzy możecie już skończyć tę jałową wymianę zdań i nie zaśmiecać wątku, proszę :)

Już chyba koniec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ranger to genialny zegarek. Gratuluję! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :), zgadzam się jest super ale trzeba lubić jego specyficzny styl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Również gratuluję! Ranger jest świetny. Uwielbiam go. Myślę, że na pasku wygląda najlepiej ale i rangerowa bransoleta mi nie przeszkadza.

BB jest dość uniwersalny ale czasem zastanawiam się czy z Rangerem nie stanowiłby fajnej uzupełniającej się parki. A może Tudorowy trójkącik z niebieskim Style  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również gratuluję! Ranger jest świetny. Uwielbiam go. Myślę, że na pasku wygląda najlepiej ale i rangerowa bransoleta mi nie przeszkadza.

BB jest dość uniwersalny ale czasem zastanawiam się czy z Rangerem nie stanowiłby fajnej uzupełniającej się parki. A może Tudorowy trójkącik z niebieskim Style  ;) .

Dziękuję, widzę że mamy podobne przemyślenia, dlatego rozglądam się pomału za czerwonym, czarny jakoś mnie nie urzekł ale przyznaję że i inne projekty przypadły mi do gustu np. North Flag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje ulubione Tudory to właśnie BB Red oraz North Flag - pierwszy na pasku, drugi na bransolecie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi brakuje.....ale na szczęście został w rodzinie.

post-31778-0-11684500-1484507177_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest juz na forum jakis Tudor z "wlasnym" mechanizmem? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te Rangery...

Przyznam, że North Flag jest tym zegarkiem, który mi ciągle chodzi gdzieś po głowie. Mój "problem" z nim polega na tym, że odczucia względem niego chyba zależą od pogody i ciśnienia. Jednago dnia strasznie mi się podoba, drugiego nie wiem co o nim myśleć. Ale też go nigdy nie przymierzałem, wstyd. Jednak co by nie mówić, jeżeli North Flag to tylko z bransoletą. To jego największy plus.
Zastanawia mnie natomiast niebieski Style. Czy ktoś miał okazje go obejrzeć? Ok, fajnie byłoby pójść w niebieskiego Oyster 39 (wiem, że bezel Style nawiązuje do innego Rolexa) ale dla mnie to za dużo wyrzeczeń i uszczuplania kolecji kosztem innych ulubionych.

Edit: Chociaż czuję, z dostępnych zdjęć, że antyrefleks w Style to słabiutki jest. Coś jak w HCH.
Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name="PistolPete" post="1912160" timestamp="1484509162"

Zastanawia mnie natomiast niebieski Style. Czy ktoś miał okazje go obejrzeć? Ok, fajnie byłoby pójść w niebieskiego Oyster 39 (wiem, że bezel Style nawiązuje do innego Rolexa) ale dla mnie to za dużo wyrzeczeń i uszczuplania kolecji kosztem innych ulubionych.

Edit: Chociaż czuję, z dostępnych zdjęć, że antyrefleks w Style to słabiutki jest. Coś jak w HCH.

Ja ostatnio oglądałem w Krakowie, bo myślałem, że to może być kandydat na zegarek do pracy, którego szukałem. No i niestety na żywo te modele imo nie powalają, są bezpłciowe, wyglądają słabo, mnie nie przypadły do gustu. Ale musisz obejrzeć sam na żywo - w każdym razie nie sugeruj się renderami na stronie Tudora, bo to niebo a ziemia.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio oglądałem w Krakowie, bo myślałem, że to może być kandydat na zegarek do pracy, którego szukałem. No i niestety na żywo te modele imo nie powalają, są bezpłciowe, wyglądają słabo, mnie nie przypadły do gustu. Ale musisz obejrzeć sam na żywo - w każdym razie nie sugeruj się renderami na stronie Tudora, bo to niebo a ziemia.

Dzięki. Takie też miałem przeczucie ale jak się uda to pooglądam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te Rangery...

Przyznam, że North Flag jest tym zegarkiem, który mi ciągle chodzi gdzieś po głowie. Mój "problem" z nim polega na tym, że odczucia względem niego chyba zależą od pogody i ciśnienia. Jednago dnia strasznie mi się podoba, drugiego nie wiem co o nim myśleć. Ale też go nigdy nie przymierzałem, wstyd. Jednak co by nie mówić, jeżeli North Flag to tylko z bransoletą. To jego największy plus.

To koniecznie przymierz North Flag, moim zdaniem świetnie układa się na nadgarstku, bransoleta wyglada jak zespolona z zegarkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbysiu Bida chyba kupił BB o ile dobrze pamiętam...

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

Jeden sie zglasza:-)

5pAuE7E.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy na Basel 2017 pokaza Pelagosa takiego jak nowy LHD tylko ze RHD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

świetnie układa się na nadgarstku, bransoleta wyglada jak zespolona z zegarkiem

To też miałem na myśli odnośnie brasolety:-) Tylko ten bezel "pół-ceramiczny" wizualnie ... Poza tym podoba się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje ulubione Tudory to właśnie BB Red oraz North Flag - pierwszy na pasku, drugi na bransolecie :)

Jestem podobnego zdania, tzn. Ranger, BB Red i North Flag, niestety w moim odczuciu pasek to najsłabsze ogniwo w NF ale cóż nie każdy zegar musi być do wszystkiego. Poza paskiem uważam NF za udany nowoczesny projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy na Śląsku dam radę gdzieś przymierzyć Tudory czy tylko w Warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak maja w krakowskiej to moze w Silesi tez maja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi