Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy wczoraj mierzyłem w sklepie Taga Formule 1 w automacie rozmiar 41 mm. Po przyjściu do domu chciałem sobie go jeszcze raz obejrzeć w necie i posprawdzać ceny i nie mogę go znaleźć ani na stronie Tag Heuera, ani sklepu, w którym przymierzałem ani np. w Jomashopie :unsure: nie spisywałem referencji bo nie spodziewałem się takich "jaj". Tag wyglądał jak połączenie tych dwóch modeli

post-28668-0-93098600-1518517585.png     post-28668-0-08489100-1518517596.png

Tarczę miał ładną szarą, a bezel stalowy i na bank rozmiar 41 mm. Ma ktoś taką referencję albo dostęp do katalogu jak to referencja????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do sklepu i zapytaj o referencje. Tak będzie najszybciej. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest plan B :P

Ja bym z tego planu B zrobił plan "A". A plan B to chrono24, calibre11, watchbase, 3 co tam jeszcze.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie z nim walczyłem, zawiódł mnie dziś dwa razy. :D  Tak to już jest z klasykami, czy to samochód, czy zegarek, ma swoje kaprysy. A o tym samochodzie jest kilka filmów na moim kanale na YT, łącznie z tym jak go pierwszy raz zobaczyłem:  :wub:

https://youtu.be/K7vQacZeHj8?t=86

Miłość od pierwszego wejrzenia.  :lol:

Hiob, ten filmik jest mistrzowski. Fajne miejsce pełne klasyków. Człowiek ogląda i mu się buzia uśmiecha :-) A Cadillac? Piękna maszyna z duszą. Gratuluję.

Edytowane przez Ducati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy wczoraj mierzyłem w sklepie Taga Formule 1 w automacie rozmiar 41 mm. Po przyjściu do domu chciałem sobie go jeszcze raz obejrzeć w necie i posprawdzać ceny i nie mogę go znaleźć ani na stronie Tag Heuera, ani sklepu, w którym przymierzałem ani np. w Jomashopie :unsure: nie spisywałem referencji bo nie spodziewałem się takich "jaj". Tag wyglądał jak połączenie tych dwóch modeli

attachicon.giftag 1.png     attachicon.giftag2.png

Tarczę miał ładną szarą, a bezel stalowy i na bank rozmiar 41 mm. Ma ktoś taką referencję albo dostęp do katalogu jak to referencja????

Może chodzi o to:

WAZ2011.BA0843

Szara tarcza ze szlifem słonecznym + bransoleta ze wstawką ceramiczną. Ja na ten przykład mam właśnie ten ;)

Bez ceramiki na bransolecie referencja będzie z dwójką na końcu.

post-98815-0-67894200-1518608515_thumb.jpg

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno przyjechał.

Przymierzałem się do niego dość długo ale w końcu jest :)

post-92718-0-90175000-1518616978_thumb.jpg

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może chodzi o to:

WAZ2011.BA0843

Szara tarcza ze szlifem słonecznym + bransoleta ze wstawką ceramiczną. Ja na ten przykład mam właśnie ten ;)

Bez ceramiki na bransolecie referencja będzie z dwójką na końcu.

Dzięki,ale to nie ten. Ty masz wersję 43 mm, bezel był stalowy jak w wersji 41 mm. Jutro się tam przejadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hiob, ten filmik jest mistrzowski. Fajne miejsce pełne klasyków. Człowiek ogląda i mu się buzia uśmiecha :-) A Cadillac? Piękna maszyna z duszą. Gratuluję.

Dzięki, dzięki. Prawdę mówiąc wybrałem się tam po Cougara, ale wróciłem z Cadillakiem. A Cougar też do nas trafił, parę tygodni później. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ayrton Senna da Silva wiecznie żywy.

post-68982-0-73507300-1519010268_thumb.jpg

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do użytkowników aquracera (calibre 5) ile trzeba go nosić by uzyskać maksymalny naciąg , mając go w pracy ( praca raczej na siedząco ) np. 8h po odłożeniu chodzi jakieś 20-24 h  - rezerwa w tych mechanizmach to 38 h wiec trochę brakuje , i to trochę mnie martwi

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosic go mozesz na okraglo, wazne ile jest ruchu ta reka Ja w swoim zaczalem spac i chodzi na okrągło, dobrze to wpłynelo na dokladnosc chodu. Mam stara 500tke, w srodku ETA. Srednia z 9 dni to niecale 2sek na plus. Przy biurowej pracy ciezko naciagnac sprezyne na max, mozna nosic z drugiej strony zegarek na tej bardziej operatywnej rece. A to wynik z tego miesiaca.

Lubie co jakis czas sprawdzic dokladnosc, chociaz jakimd maniakiem nie jestem.

6ccb35486d34647f727d851deecaea0c.jpg

G6

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do użytkowników aquracera (calibre 5) ile trzeba go nosić by uzyskać maksymalny naciąg , mając go w pracy ( praca raczej na siedząco ) np. 8h po odłożeniu chodzi jakieś 20-24 h - rezerwa w tych mechanizmach to 38 h wiec trochę brakuje , i to trochę mnie martwi

To normalne zachowanie. Obserwowałem ETA 2897 elabore ze wskaźnikiem rezerwy chodu w swoim zegarku. W dniach za biurkiem albo za kierownicą naciąg miał problem aby przekraczać 20-22 h rezerwy.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje :)

Lincoln myślałem ze tylko longiesa uznajesz:)

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jak to jest - jedną jedyną kocha się naprawdę, ale to nie znaczy, że... :D;)

A no tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i ja

no coś ty to nie może być ten samo model ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla odmiany taki Aquaracer mojej drugiej połówki.

To w końcu to damka czy męski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No damski, pisałem, że nie mój :)

No coś ty w damskim chodzisz :) choć wcale nie wyglada a jaki rozmiar ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne macanki:) i sam nie wiem leży dobrze czy nie

post-88237-0-05508900-1519390093_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej perpektywy ciężko ocenić, czy leży dobrze, ale wydaje się ok.

Mój Aquaracer 300 na calibre 5 po noszeniu w weekend (zdejmowany na noc) wytrzymał około 44h, więc sporo więcej od deklarowanych 38h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi