mirek 1969 1358 #101 Napisano 2 Kwietnia 2015 A to moja, skromna, ale sprawia duzo radosci Moje zegarki by muchacho86, on Flickr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1358 #102 Napisano 2 Kwietnia 2015 hej. Tak spytam nieśmiało co to za zegarek ten ostatni miedziany.bo wskazówka zakrywa pełną nazwę?.Podoba mi się.czy to automat? bo pierwszy raz takiego widzę a wpadl mi w łoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muchacho_ 2375 #103 Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) To jest Maranez Rawai Automat z mechanizmem Seiko. Maranez Rawai by muchacho86, on Flickr Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez muchacho_ 0 Instagram - Lug2Lug Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1358 #104 Napisano 2 Kwietnia 2015 To jest Maranez Rawai Automat z mechanizmem Seiko. Maranez Rawai by muchacho86, on FlickrFajny ale tak się też domyślałem że rozmiar będzie ogromny .I faktycznie trochę za duży na moją rękę.A szkoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muchacho_ 2375 #105 Napisano 2 Kwietnia 2015 Jest duzy, ale nosi sie bardzo wygodnie. Jest wygodniejszy na reku niz np pilot Steinharta 44mm. 0 Instagram - Lug2Lug Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1358 #106 Napisano 2 Kwietnia 2015 i dużo tańszy od Pama . Warto pomyśleć . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #107 Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Kiniol ładny zbiorek! Jak już wywołałeś kieszonki to i ja pokaże swoje! Jeszcze pewnie coś by się znalazło ale... I pare bateryjek Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #108 Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Conajmniej kilka zegarków kolegi Kiniola ( myślę głównie o tych z głębokiego XIX w. - Le Roy , Eppner , centralna sekunda , ... ) zasługuje nie tylko na lepsze zdjęcia ale na kilka słów opisu .Bardzo ciekawe egzemplarze .A i ten dużo młodszy JLC w wersji "militarnej" również . Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez LMed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #109 Napisano 4 Kwietnia 2015 Moja skromna kolekcja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #110 Napisano 7 Kwietnia 2015 Fajny temat. Trudno stać z pudełkiem przy oknie :-), więc taki kolaż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek666 0 #111 Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam wszystkich!!Jestem nowy na forum i skorzystam z okazji i pochwale sie swoimi zbiorami ktore sa w domu aktualnie.U zegarmistrza 2 wostoki papieskie,amfibia,7s26,lucz i orient commuter. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek666 0 #112 Napisano 9 Kwietnia 2015 Ups!wydawalo mi sie ze zdjecie dolaczylem ale chyba cos spartolilem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #113 Napisano 10 Kwietnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek666 0 #114 Napisano 11 Kwietnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5753 #115 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Conajmniej kilka zegarków kolegi Kiniola ( myślę głównie o tych z głębokiego XIX w. - Le Roy , Eppner , centralna sekunda , ... ) zasługuje nie tylko na lepsze zdjęcia ale na kilka słów opisu .Bardzo ciekawe egzemplarze .A i ten dużo młodszy JLC w wersji "militarnej" również .Eppnerka ostatnio facet miał na sprzedaż (Niemiec) ale 225 euro sobie krzyknął - stan igiełka - jeszcze tyle ale zł to bym dał Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #116 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Eppner jest ze Srebrnej Góry, już pokazywałem na forum, chyba resztę też.... Centralna sekunda to Hy.Moser&Cie "seconde morte" na mechanizmie LeCoultre, ale chyba też już zamieszczałem na forum. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #117 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #118 Napisano 11 Kwietnia 2015 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #119 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu Eppnerekhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/76511-moj-pierwszy-eppner/?hl=eppner I jeszcze LeRoy a Paris, z łożyskowaniem balansu typu "parachute" stosowanym jako pierwsze przez Bregueta. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #120 Napisano 11 Kwietnia 2015 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin P. 9 #121 Napisano 13 Kwietnia 2015 Fajny temat. Trudno stać z pudełkiem przy oknie :-), więc taki kolaż. Świetne zegarki, uwielbiam Worldmastery i patrzę z podziwem:) Jak zebrałeś taką fajną kolekcję, miałeś je wszystkie od nowości czy kupowałeś w dobrym stanie używki na aukcjach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #122 Napisano 13 Kwietnia 2015 Trochę czasu to zabrało. Zakupy na aukcjach, olx oraz znajomi. Można jeszcze trafić Worldmaster'a w dobrym stanie ale ceny są często dalekie od "okazjonalnych"Mimo wszystko jest to jedna z marek zegarków bardzo wdzięczna do kolekcjonowania. A tu jeszcze coś z kolekcji: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #123 Napisano 13 Kwietnia 2015 Frantz, założyłbyś oddzielny wątek o Originalach i pokazałbyś to co masz.Tarcze i dekle, bo mechanizmy wszyscy znamy. Potem inni uzupełnią tymi modelami, których nie masz, pewnie niedużo takich jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #124 Napisano 13 Kwietnia 2015 A " centralna sekunda " kolegi Kiniola świetna jest . Miło popatrzyć . Że im się kiedyś tak chciało . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalzsl 0 #125 Napisano 14 Kwietnia 2015 To może i ja pochwale się swoją kolekcją. (z góry przepraszam że zegarki są nieustawione). Co prawda skromnie i bez fajerwerków, ale ciężko pracowałem na obecny stan mojej szkatułki. a jestem jeszcze bardzo młody ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach