Paulus57 128298 #7501 Napisano 1 Kwietnia 2024 17 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ale mnie świerzbi ręką żeby kliknąć Świerzbienie mocno uzasadnione. Szkoda, że drogo cenią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39585 #7502 Napisano 1 Kwietnia 2024 Coraz gorzej z tymi kurierami i tymi przesyłkami. Żeby tak nie szanować cudzej własności. I potem nawet reklamacji przyjąć nie chcą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 1676 #7503 Napisano 1 Kwietnia 2024 Na ostatniej wyprzedaży rocznicowej zdecydowałem się na zakup Heimdallr Monster V2 z pomarańczową tarczą. Po odpakowaniu i wstępnych oględzinach (jakieś 10-15 minut) niestety zegarek pójdzie do zwrotu - trafiła się sztuka z problematycznym bezelem. Z lewej strony jest minimalna szczelina pomiędzy obudową a bezelem - w tej części można dosłownie kliknąć bezelem, a przy tym usłyszeć dźwięk jak z jakiegoś mikroprzycisku. Dzieje się tak niezależnie od pozycji, w jakiej znajduje się bezel. Backplay również występuje - powiedziałbym, że o niemalże pełen klik bezela, na czym przy okazji cierpi nieco wyrównanie z indeksami. Szkoda, bo poza tym zegarek bardzo mi się spodobał. Będzie trzeba ponowić zakup przy jakiejś kolejnej okazji. Tutaj krótkie nagranie opisanego problemu: https://streamable.com/51lgpm I zdjęcie poglądowe zegarka, jeszcze w foliach: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #7504 Napisano 1 Kwietnia 2024 Ma ktoś doświadczenie z PT5000? Jak to się ma do seagull st2130? Delikatne różnice aspektów technicznych znam. Pytanie czy randomowy zegarek z PT5000 będzie loteryjnie poskładany czy wszystkie PT5000 są tak samo dokładnie wykonane? Wiem że z st2130 wszystko zależy od tego z jakiej fabryki wyszedł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8321 #7505 Napisano 1 Kwietnia 2024 54 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ma ktoś doświadczenie z PT5000? Jak to się ma do seagull st2130? Delikatne różnice aspektów technicznych znam. Pytanie czy randomowy zegarek z PT5000 będzie loteryjnie poskładany czy wszystkie PT5000 są tak samo dokładnie wykonane? Wiem że z st2130 wszystko zależy od tego z jakiej fabryki wyszedł... PT5000 mam od trzech lat w SM i nie narzekam, trochę w rotomacie, trochę na ręku i większość czasu ( aż do rozładowania) w pudełku. Po nakręceniu trzyma czas i ładnie płynie sekundnik. st2130 chyba nie miałem PT5000 ładują do wielu zegarków i zawsze może coś być nie tak, np. Sm ma NH35 i PT ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7506 Napisano 2 Kwietnia 2024 20 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a): Na ostatniej wyprzedaży rocznicowej zdecydowałem się na zakup Heimdallr Monster V2 z pomarańczową tarczą. Po odpakowaniu i wstępnych oględzinach (jakieś 10-15 minut) niestety zegarek pójdzie do zwrotu - trafiła się sztuka z problematycznym bezelem. Z lewej strony jest minimalna szczelina pomiędzy obudową a bezelem - w tej części można dosłownie kliknąć bezelem, a przy tym usłyszeć dźwięk jak z jakiegoś mikroprzycisku. Dzieje się tak niezależnie od pozycji, w jakiej znajduje się bezel. Backplay również występuje - powiedziałbym, że o niemalże pełen klik bezela, na czym przy okazji cierpi nieco wyrównanie z indeksami. Szkoda, bo poza tym zegarek bardzo mi się spodobał. Będzie trzeba ponowić zakup przy jakiejś kolejnej okazji. Tutaj krótkie nagranie opisanego problemu: https://streamable.com/51lgpm I zdjęcie poglądowe zegarka, jeszcze w foliach: Oj czepiasz się, to tylko Chińczyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7507 Napisano 3 Kwietnia 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7508 Napisano 3 Kwietnia 2024 3 godziny temu, bogdan57 napisał(-a): Fajny ? Ile wyszedł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7509 Napisano 3 Kwietnia 2024 bez dopłat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #7510 Napisano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) 16 minut temu, bogdan57 napisał(-a): bez dopłat To już wiem dlaczego na pasku ? A jak go odbierasz na żywo ? Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7511 Napisano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) bardzo dobrze , piekna tarcza , dobry i co ważne wystarczająco długi pasek , o dokładności na razie nic nie powiem , jestem zadowolony. zdziwiło mnie jedynie opakowanie , pastikowe pudełko z gąbką jak w tanich zegarkach , tyle ,że z naklejką sugess seestern , ale to najmniej ważne Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez bogdan57 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128298 #7512 Napisano 3 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, bogdan57 napisał(-a): bardzo dobrze , piekna tarcza , dobry i co ważne wystarczająco długi pasek , o dokładności na razie nic nie powiem , jestem zadowolony. zdziwiło mnie jedynie opakowanie , pastikowe pudełko z gąbką jak w tanich zegarkach , tyle ,że z naklejką sugess seestern , ale to najmniej ważne Dzięki temu opakowaniu pewnie masz grubszy portfel. 5 godzin temu, bogdan57 napisał(-a): Kupiłbym, ale ta zbyteczna tarcza na "6" skutecznie mnie zniechęciła. Czekam na model z tarczą 24h zamiast 12h. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7513 Napisano 3 Kwietnia 2024 szczerze mówiąc tarcza 12 czy 24 godzinna zwykle jest zbyteczna , w 2 moich citizenach są 24 godzinne , nie korzystałem , a zegarek kupuję gdy mi sie po prostu spodoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128298 #7514 Napisano 4 Kwietnia 2024 13 godzin temu, bogdan57 napisał(-a): szczerze mówiąc tarcza 12 czy 24 godzinna zwykle jest zbyteczna , w 2 moich citizenach są 24 godzinne , nie korzystałem , a zegarek kupuję gdy mi sie po prostu spodoba Zegarek jest homarem Zenitha a tam ta tarcza ma sens. Oczywiście wizualnie OK, ale mnie to dublowanie przeszkadza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7515 Napisano 4 Kwietnia 2024 (edytowane) w zenithach ta tarcza też jest 12 godzinna , za to w sugessie nie ma datownika , co mnie bardzo cieszy , myślę ,że zostaniemy przy swoich zdaniach Edytowane 4 Kwietnia 2024 przez bogdan57 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128298 #7516 Napisano 4 Kwietnia 2024 Godzinę temu, bogdan57 napisał(-a): w zenithach ta tarcza też jest 12 godzinna , za to w sugessie nie ma datownika , co mnie bardzo cieszy , myślę ,że zostaniemy przy swoich zdaniach Zwróć uwagę, że na tym drugim wskazówka na dolnej tarczy nie jest na 10, ale na 12. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7517 Napisano 4 Kwietnia 2024 dyskusja robi sie dziwna , zerknij na chrono24 na starsze modele zenithów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128298 #7518 Napisano 4 Kwietnia 2024 2 minuty temu, bogdan57 napisał(-a): dyskusja robi sie dziwna , zerknij na chrono24 na starsze modele zenithów Nie chcę Cię irytować, ale wskazówka w Zenicie nie jest na stałe sprzężona z główną wskazówką godzinową. Jak na drugiej fotce w moim poprzednim poście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47830 #7519 Napisano 4 Kwietnia 2024 ok, napisałem wczesniej : pozostańmy przy swoich zdaniach , dodam tylko całe szczęście ,że nie jest to wierna kopia zenitha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubapretki 1051 #7520 Napisano 5 Kwietnia 2024 Temperatury coraz wyższe, to i na wakacje będzie w sam raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sent 4797 #7521 Napisano 5 Kwietnia 2024 Jest to najfajniej wykonany PD z jakim miałem styczność. Brak ostrych krawędzi, nie ma się do czego przyczepić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 149 #7522 Napisano 7 Kwietnia 2024 Pierwszy Chińczyk. W moim przypadku dość oczywisty wybór, bo Omega AT to jeden z moich ulubieńców, ale musiał minąć dobry tydzień zanim się przekonałem. Na minus na pewno czytelność wskazówek, która mogła być lepsza, pod pewnymi kątami jest jak najbardziej w porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #7523 Napisano 7 Kwietnia 2024 (edytowane) A widzieli Państwo nowego monstera od ADDIESDIVE? Aż mnie swędziała ręka, żeby kliknąć... I kliknąłem. ADDIESDIVE-Men-Diver-Watch-AD2047-Synthetic-Sapphire-20Bar-Waterproof-Relojes-Para-Hombres-Luminous-Automatic-Mechanical-Watches.jpg_640x640.jpg_.webp Edytowane 7 Kwietnia 2024 przez Plan 9 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14508 #7524 Napisano 7 Kwietnia 2024 Fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128298 #7525 Napisano 7 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, Plan 9 napisał(-a): A widzieli Państwo nowego monstera od ADDIESDIVE? Aż mnie swędziała ręka, żeby kliknąć... I kliknąłem. ADDIESDIVE-Men-Diver-Watch-AD2047-Synthetic-Sapphire-20Bar-Waterproof-Relojes-Para-Hombres-Luminous-Automatic-Mechanical-Watches.jpg_640x640.jpg_.webp 36.46 kB · 4 pobrania Ładnie wygląda. Ja sobie ostatnio dokupiłem na Ali bransoletę do monstera Tandorio. Na oko jakość bransolety jak w baby-monsterze Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach