hrabia 31589 #7626 Napisano 27 Maja 2024 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Skusiłem się na drugiego w moich zbiorach Guanqina. Fotki poglądowe, bo rzeczywiste nie od razu, wiadomo. Wybrałem kolor brązowy, chyba raczej szaro-brązowy. Jak dotrze to się wyjaśni. Mechanizm Miyoty, wolałbym NH35, ale... Wygląda fajnie i to zdecydowało. Dostałem jakąś tam zniżkę, pewnie za jakiś czas będzie taniej... gigantyczny jak na kostkę. czekam na wrażenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7627 Napisano 27 Maja 2024 21 minut temu, oszolom napisał(-a): gigantyczny jak na kostkę. czekam na wrażenia. Nie spodziewam się złej jakości mam już jednego z tej firmy. Rozmiar spory, ale akurat nic w tym stylu nie miałem a cena do tej pory była prawie dwa razy wyższa, niż zapłaciłem, więc kliknąłem. 2 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a): Oczywiscie rozwazalem i ta starsza wersje, ktore jest znacznie tansza, i nie brak jej uroku, ale do decyzji przekonal mnie wlasnie bezel oraz fakt, ze Poljot mial jakas niespodziewana (dla mnie) promocje. Wiec tak, by drozszy, ale nie absurdalnie drozszy... o kurcze! Ladny! zupelnie nie znam tego brandu...hmm...czas uruchomic wujka gugla, widze, ze Chiny maja jeszcze wiele tajemnic przede mna...:) Edit: znalazlem, ale tego brazowego nie ma nigdzie...; Tu masz linka do sklepu skąd kupiłem: https://pl.aliexpress.com/item/1005006877685974.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.46c61c24dBG02i&gatewayAdapt=glo2pol Rzeczywiście ten kolor jest najtrudniej dostępny, ale to chyba nie przypadek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 128 #7628 Napisano 27 Maja 2024 Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a): @Plan 9, jak oceniasz jakość tej koperty, pracę bezela oraz jego wycentrowanie? Mógłbyś sprawdzić wymiary? Wg opisu na ali powinna być mniejsza od zwykłego tuńczyka, o czym mogą świadczyć bardziej wystające uszy, ale wolałbym się upewnić. Noawięc, po kolei: Bezel chodzi "plastikowo". Nie wiem jak to inaczej nazwać. Nie ma takiego ostrego kliku, tylko taki trochę miękki. Nie wyczuwam luzu, wycentrowany w stosunku do wewnętrznego ringa. Średnica zewnętrzna: 43mm Pasek: 20mm Długość biorąc pod uwagę uszy: 44mm Bezel insert: śr. wew: 30, zew. 36mm Grubość: 13,5mm Jakość wykonania... No yu jest średnio bym powiedział. Mam wrażenie, że sama koperta jest pomalowana jakimś lakierem. Na shroudzie czuć ślady obróbki skrawaniem, więc to chyba PVD. Zapłaciłem za niego ~$22 i to jest moim zdaniem dobra cena. Za tyle za ile teraz sobie liczą, czyli okolice $50, to jednak chyba nie. Jak będę go składał, to opiszę wrażenia. 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 805 #7629 Napisano 27 Maja 2024 Skusiłem się za 689zl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 424 #7630 Napisano 27 Maja 2024 3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Nie spodziewam się złej jakości mam już jednego z tej firmy. Rozmiar spory, ale akurat nic w tym stylu nie miałem a cena do tej pory była prawie dwa razy wyższa, niż zapłaciłem, więc kliknąłem. Tu masz linka do sklepu skąd kupiłem: https://pl.aliexpress.com/item/1005006877685974.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.46c61c24dBG02i&gatewayAdapt=glo2pol Rzeczywiście ten kolor jest najtrudniej dostępny, ale to chyba nie przypadek. dzieki za link! smiesznie, bo gdy kilknalem wyswietlo mi cene 89 Eur, a samemu udalo mi sie jakas godzine wczesniej zakupic za 76,9 Eur (no idea why?) No zobaczymy coż to za sztuka jest. Obiecuja dostawe juz 5 czerwca. 0 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23348 #7631 Napisano 27 Maja 2024 16 minut temu, jarek08s napisał(-a): Skusiłem się za 689zl Ja czekam na czerwcową wyprzedaż i może będzie znów po 620 a wtedy bez clenia ? Zamieściłeś się w limicie 150£ ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7632 Napisano 27 Maja 2024 38 minut temu, jarek08s napisał(-a): Skusiłem się za 689zl Do mnie już jedzie (niebieski z logo). No i zapłaciłem prawie stówkę mniej, ale śledziłem bardzo długo i czas poświęcony zasługuje na taki bonus. 31 minut temu, Darth_Gem napisał(-a): dzieki za link! smiesznie, bo gdy kilknalem wyswietlo mi cene 89 Eur, a samemu udalo mi sie jakas godzine wczesniej zakupic za 76,9 Eur (no idea why?) No zobaczymy coż to za sztuka jest. Obiecuja dostawe juz 5 czerwca. Ceny na Ali często skaczą, warto śledzić, żeby nie przepłacić. Ja za niego zapłaciłem 290 zł, teraz jest ponad 500 w tym samym sklepie. Rozumiem, że kupujesz w Holandii a ceny są bez VAT? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 805 #7633 Napisano 27 Maja 2024 Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a): Ja czekam na czerwcową wyprzedaż i może będzie znów po 620 a wtedy bez clenia ? Zamieściłeś się w limicie 150£ ? chyba 150 euro przekroczone ale kiedyś kupowałem phylide speedmaster za ponad 700zł i dopłaciłem u listonosza 18zł,takze jak bedzie podobnie to przezyje. na alli chyba nie ma inflacji od kilku lat obserwuje wrecz deflacje przy odrobinie szukania i szczescia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 74438 #7634 Napisano 28 Maja 2024 Koledzy. Pamiętajcie, że limit 150 EUR dotyczy ceny netto a Ali pokazuje dla Polski ceny brutto. Tak więc jeżeli Ali pokazuje poniżej (mniej/więcej) 790 zł. to jest to dla potrzeb odprawy wciąż mniej niż 150 EUR netto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7635 Napisano 30 Maja 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7636 Napisano 30 Maja 2024 Filmik z moim nowym nabytkiem. Może Was też przekona do zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piatorrwylde 35 #7637 Napisano 30 Maja 2024 bezelem I 2Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7638 Napisano 1 Czerwca 2024 Nowy nabytek od Sea-Gulla. Mam wersję zieloną, teraz doszła złota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greggy 2481 #7639 Napisano 1 Czerwca 2024 Daje zaskakująco wiele jak na swoją cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafsr71 2832 #7640 Napisano 2 Czerwca 2024 (edytowane) Kupiłem dzisiaj taki wynalazek ? https://pl.aliexpress.com/item/1005004766030933.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.39b943ceK6wVeW&gatewayAdapt=glo2pol To będzie pierwszy zegarek mechaniczny. Zasadniczo wolę zegarki na baterie ze względu na ich niskie wymagania. Nie chodzę w zegarku codziennie więc odpada nakręcanie. A ten jest tak atrakcyjny cenowo że nawet jak będzie kiepski (nie spodziewam się cudów), to mała strata. Na lato pewnie wystarczy. Zdecydowałem się na wersję żółtą. Edytowane 2 Czerwca 2024 przez Rafsr71 Dopisek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7641 Napisano 2 Czerwca 2024 2 godziny temu, Rafsr71 napisał(-a): Kupiłem dzisiaj taki wynalazek ? https://pl.aliexpress.com/item/1005004766030933.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.39b943ceK6wVeW&gatewayAdapt=glo2pol To będzie pierwszy zegarek mechaniczny. Zasadniczo wolę zegarki na baterie ze względu na ich niskie wymagania. Nie chodzę w zegarku codziennie więc odpada nakręcanie. A ten jest tak atrakcyjny cenowo że nawet jak będzie kiepski (nie spodziewam się cudów), to mała strata. Na lato pewnie wystarczy. Zdecydowałem się na wersję żółtą. To chyba nie był dobry wybór, obym się mylił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 15721 #7642 Napisano 2 Czerwca 2024 24 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): To chyba nie był dobry wybór, obym się mylił. Kupiłem kiedyś takiego Ochstina, i tragedii nie było, choć w ciągu kilku dni zmieniła właściciela? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 155684 #7643 Napisano 2 Czerwca 2024 1 minutę temu, tofiks_th napisał(-a): Kupiłem kiedyś takiego Ochstina, i tragedii nie było, choć w ciągu kilku dni zmieniła właściciela? Na podstawie jakiegoś tam doświadczenia, biorąc pod uwagę jakieś extra okazje, nie kupuję mechaników chińskich poniżej 35-40 USD. Oczywiście z kuponami i zniżkami można zejść poniżej i nie wyrzucić pieniędzy. To, że chodził kilka dni a Ty go sprzedałeś, to dowód na Twoją roztropność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 15721 #7644 Napisano 2 Czerwca 2024 Jak to mówią ciekawość...., kupiłem go za niecałą stówkę i o dziwo chyba nie straciłem. Nie jestem w stanie powiedzieć czy chodził poprawnie, bo w zasadzie go nie nosiłem. Koperta z szajsmetalu, zwykle szkło, ale pierwszy look nie najgorszy. Ale fakt, że już wówczas kupowałem ciut lepsze chińskie tiktaki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafsr71 2832 #7645 Napisano 2 Czerwca 2024 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): To chyba nie był dobry wybór, obym się mylił. Tak jak wspomniałem, na lato pewnie wystarczy a cena taka że w razie czego żal niewielki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 20130 #7646 Napisano 6 Czerwca 2024 Może nie Chiny a Singapur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9888 #7647 Napisano 6 Czerwca 2024 Moj Sugess moonphase dotarł Niestety będę w domu dopiero koło 20:00 - sprawdzian cierpliwości 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greggy 2481 #7648 Napisano 6 Czerwca 2024 Dotarł taki wynalazek. Tym razem się naciąłem. Oprócz tego, że tarcza w słońcu prezentuje się ładną zielenią, nie można o nim powiedzieć nic pozytywnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 31589 #7649 Napisano 6 Czerwca 2024 13 minut temu, greggy napisał(-a): Dotarł taki wynalazek. Tym razem się naciąłem. Oprócz tego, że tarcza w słońcu prezentuje się ładną zielenią, nie można o nim powiedzieć nic pozytywnego. bezel z plastiku? ile dałeś? przypomina mi mojego lupaia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 361 #7650 Napisano 6 Czerwca 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach