Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ale mnie świerzbi ręką żeby kliknąć 

Screenshot_20240401-122251.png

Screenshot_20240401-122238.png

Świerzbienie mocno uzasadnione. Szkoda, że drogo cenią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz gorzej z tymi kurierami i tymi przesyłkami. Żeby tak nie szanować cudzej własności. I potem nawet reklamacji przyjąć nie chcą.
20240401_125010.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ostatniej wyprzedaży rocznicowej zdecydowałem się na zakup Heimdallr Monster V2 z pomarańczową tarczą. Po odpakowaniu i wstępnych oględzinach (jakieś 10-15 minut) niestety zegarek pójdzie do zwrotu - trafiła się sztuka z problematycznym bezelem. Z lewej strony jest minimalna szczelina pomiędzy obudową a bezelem - w tej części można dosłownie kliknąć bezelem, a przy tym usłyszeć dźwięk jak z jakiegoś mikroprzycisku. Dzieje się tak niezależnie od pozycji, w jakiej znajduje się bezel. Backplay również występuje - powiedziałbym, że o niemalże pełen klik bezela, na czym przy okazji cierpi nieco wyrównanie z indeksami. Szkoda, bo poza tym zegarek bardzo mi się spodobał. Będzie trzeba ponowić zakup przy jakiejś kolejnej okazji.

Tutaj krótkie nagranie opisanego problemu:

https://streamable.com/51lgpm

I zdjęcie poglądowe zegarka, jeszcze w foliach:

IMG_20240330_223930_1.thumb.jpg.50158aa8766292685fe501bb5beda791.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś doświadczenie z PT5000? Jak to się ma do seagull st2130? Delikatne różnice aspektów technicznych znam. Pytanie czy randomowy zegarek z PT5000 będzie loteryjnie poskładany czy wszystkie PT5000 są tak samo dokładnie wykonane?

Wiem że z st2130 wszystko zależy od tego z jakiej fabryki wyszedł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ma ktoś doświadczenie z PT5000? Jak to się ma do seagull st2130? Delikatne różnice aspektów technicznych znam. Pytanie czy randomowy zegarek z PT5000 będzie loteryjnie poskładany czy wszystkie PT5000 są tak samo dokładnie wykonane?

Wiem że z st2130 wszystko zależy od tego z jakiej fabryki wyszedł...

PT5000 mam od trzech lat w SM i nie narzekam, trochę w rotomacie, trochę na ręku i większość czasu ( aż do rozładowania) w pudełku. Po nakręceniu trzyma czas i ładnie płynie sekundnik. st2130 chyba nie miałem :) PT5000 ładują do wielu zegarków i zawsze może coś być nie tak, np. Sm ma NH35 i PT .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Na ostatniej wyprzedaży rocznicowej zdecydowałem się na zakup Heimdallr Monster V2 z pomarańczową tarczą. Po odpakowaniu i wstępnych oględzinach (jakieś 10-15 minut) niestety zegarek pójdzie do zwrotu - trafiła się sztuka z problematycznym bezelem. Z lewej strony jest minimalna szczelina pomiędzy obudową a bezelem - w tej części można dosłownie kliknąć bezelem, a przy tym usłyszeć dźwięk jak z jakiegoś mikroprzycisku. Dzieje się tak niezależnie od pozycji, w jakiej znajduje się bezel. Backplay również występuje - powiedziałbym, że o niemalże pełen klik bezela, na czym przy okazji cierpi nieco wyrównanie z indeksami. Szkoda, bo poza tym zegarek bardzo mi się spodobał. Będzie trzeba ponowić zakup przy jakiejś kolejnej okazji.

Tutaj krótkie nagranie opisanego problemu:

https://streamable.com/51lgpm

I zdjęcie poglądowe zegarka, jeszcze w foliach:

IMG_20240330_223930_1.thumb.jpg.50158aa8766292685fe501bb5beda791.jpg

Oj czepiasz się, to tylko Chińczyk ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, bogdan57 napisał(-a):

bez dopłat

To już wiem dlaczego na pasku ? 

A jak go odbierasz na żywo ?

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobrze , piekna tarcza , dobry i co ważne wystarczająco długi pasek , o dokładności  na razie nic nie powiem , jestem zadowolony.

zdziwiło mnie jedynie opakowanie , pastikowe pudełko z gąbką jak w tanich zegarkach , tyle ,że z naklejką sugess seestern , ale to najmniej ważne

Edytowane przez bogdan57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bogdan57 napisał(-a):

bardzo dobrze , piekna tarcza , dobry i co ważne wystarczająco długi pasek , o dokładności  na razie nic nie powiem , jestem zadowolony.

zdziwiło mnie jedynie opakowanie , pastikowe pudełko z gąbką jak w tanich zegarkach , tyle ,że z naklejką sugess seestern , ale to najmniej ważne

Dzięki temu opakowaniu pewnie masz grubszy portfel. :) 

5 godzin temu, bogdan57 napisał(-a):

304SUG.thumb.jpg.af002785e092c14f86d22b7c7f2574b3.jpg

Kupiłbym, ale ta zbyteczna tarcza na "6" skutecznie mnie zniechęciła. Czekam na model z tarczą 24h zamiast 12h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mówiąc tarcza 12 czy 24 godzinna zwykle jest zbyteczna , w 2 moich citizenach są 24 godzinne , nie korzystałem , a zegarek kupuję gdy mi sie po prostu spodoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, bogdan57 napisał(-a):

szczerze mówiąc tarcza 12 czy 24 godzinna zwykle jest zbyteczna , w 2 moich citizenach są 24 godzinne , nie korzystałem , a zegarek kupuję gdy mi sie po prostu spodoba

Zegarek jest homarem Zenitha a tam ta tarcza ma sens. Oczywiście wizualnie OK, ale mnie to dublowanie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w  zenithach ta tarcza   też jest 12 godzinna , za to w sugessie nie ma datownika , co mnie bardzo cieszy , myślę ,że zostaniemy przy swoich zdaniach

Edytowane przez bogdan57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bogdan57 napisał(-a):

w  zenithach ta tarcza   też jest 12 godzinna , za to w sugessie nie ma datownika , co mnie bardzo cieszy , myślę ,że zostaniemy przy swoich zdaniach

Zwróć uwagę, że na tym drugim wskazówka na dolnej tarczy nie jest na 10, ale na 12.

2021-zenith-chronomaster-original-38mm-el-primero-3600-03-3200-360021-m3200_big1_nominal.jpeg

post_11_1800.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyskusja robi sie dziwna , zerknij na chrono24 na starsze modele  zenithów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bogdan57 napisał(-a):

dyskusja robi sie dziwna , zerknij na chrono24 na starsze modele  zenithów

Nie chcę Cię irytować, ale wskazówka w Zenicie nie jest na stałe sprzężona z główną wskazówką godzinową. Jak na drugiej fotce w moim poprzednim poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, napisałem wczesniej pozostańmy przy swoich zdaniach  , dodam tylko  całe szczęście ,że nie jest to wierna kopia zenitha  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury coraz wyższe, to i na wakacje będzie w sam raz :)IMG_20240405_113933447.thumb.jpg.22148ad8ab0e7e10cf2a95f371c57224.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to najfajniej wykonany PD z jakim miałem styczność. Brak ostrych krawędzi, nie ma się do czego przyczepić.

20240405_204459.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy Chińczyk. W moim przypadku dość oczywisty wybór, bo Omega AT to jeden z moich ulubieńców, ale musiał minąć dobry tydzień zanim się przekonałem. Na minus na pewno czytelność wskazówek, która mogła być lepsza, pod pewnymi kątami jest jak najbardziej w porządku. 3f3fda25908fefde15578d405ce0292f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieli Państwo nowego monstera od ADDIESDIVE?

ADDIESDIVE-Men-Diver-Watch-AD2047-Synthetic-Sapphire-20Bar-Waterproof-Relojes-Para-Hombres-Luminous-Automatic-Mechanical-Watches.jpg_640x640.jpg_.png.5e0fdc7b02055283db2ff88617272d46.png

Sa224158e28b04a889691dc10b923f28fD.png.53859657e6e0ced4839683eb776b9944.png

Aż mnie swędziała ręka, żeby kliknąć...

I kliknąłem.

ADDIESDIVE-Men-Diver-Watch-AD2047-Synthetic-Sapphire-20Bar-Waterproof-Relojes-Para-Hombres-Luminous-Automatic-Mechanical-Watches.jpg_640x640.jpg_.webp

Edytowane przez Plan 9

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Plan 9 napisał(-a):

Ładnie wygląda. Ja sobie ostatnio dokupiłem na Ali bransoletę do monstera Tandorio. Na oko jakość bransolety jak w baby-monsterze Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi