Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

no nie wiem, jakoś turbinka i nurek to raczej dla mnie nie się nie klei. Ale jak ktoś tak zrobił i ktoś tak chciał na tyle że dokonał zakupu to niech się nosi.

Żeby nie było, ale dotyczy to również nurków szwajcarskich z turbinkami za jakieś miliony szekli.

Nadal to dla mnie źle wygląda. Sam pomysł takiego połączenia do mnie nie przemawia. 

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Jak oceniasz pracę bezela? Ile klików?

Szkoda, że ma tylko 5 atm. Niby nurek...

Bezel 90 klików 1 stronny lekko chodzi jeśli  miałbym oceniać to powiem słabo.w mym odczuciu wypada podobnie do Pagani  ale w Pagani nawet na + bo trzeba więcej siły. Bo to nurek dla tych co nie nurkują :) zresztą do nurkowania to są zegarki na baterie który wskaże ci jak głęboko jesteś. Za mniej niż ten chińczyk kosztował.

Edytowane przez Majick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, jakubos napisał(-a):

no nie wiem, jakoś turbinka i nurek to raczej dla mnie nie się nie klei. Ale jak ktoś tak zrobił i ktoś tak chciał na tyle że dokonał zakupu to niech się nosi.

Żeby nie było, ale dotyczy to również nurków szwajcarskich z turbinkami za jakieś miliony szekli.

Nadal to dla mnie źle wygląda. Sam pomysł takiego połączenia do mnie nie przemawia. 

5 minut temu, Majick napisał(-a):

Bezel 90 klików 1 stronny lekko chodzi, w mym odczuciu wypada podobnie do Pagani ale w Pagani trzeba więcej siły. Bo to nurek dla tych co nie nurkują :) zresztą do nurkowania to są zegarki na baterie który wskaże ci jak głęboko jesteś. Za mniej niż ten chińczyk kosztował.

Też mam lekkie wahania, ale to 5 atm jednak mnie przekonuje do wybrania innego tourbillona. Zresztą to raczej w listopadzie, gdy ceny będą bardziej sprzyjające (?). 

Niezależnie od mojej decyzji, gratuluję zakupu. I tradycyjne - niech się nosi. ;) 

Zastanawiam się nad sensem 90 kliknięć? Możecie to jakoś uzasadnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Też mam lekkie wahania, ale to 5 atm jednak mnie przekonuje do wybrania innego tourbillona. Zresztą to raczej w listopadzie, gdy ceny będą bardziej sprzyjające (?). 

Niezależnie od mojej decyzji, gratuluję zakupu. I tradycyjne - niech się nosi. ;) 

Do wody to mam inne ;) więc czy jest 5 czy 100 nie ma znaczenia. Dziękuję będę nosił bo kolor mi przypasował,a właśnie chciałem zielonego Hulka od Pagani wymienić.Ten niestety trafił na cło i VAT i wyszedł za 1100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jest polować na okazje. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Fajnie jest polować na okazje. :) 

Okazyjny zakup cieszy dużo bardziej, ale to w sumie kolejny, niezbyt potrzebny gadżet. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Okazyjny zakup cieszy dużo bardziej, ale to w sumie kolejny, niezbyt potrzebny gadżet. 

Hobby to właśnie potrzebne nieużyteczne przedmioty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.07.2023 o 20:16, jakubos napisał(-a):

Mam identycznie. Podobnie z mikrorotorami. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20230719_082305.jpg

20230719_082438.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-20230719-132533.jpg

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, ramzeslew napisał(-a):

Chyba ta sama oferta:)

image.jpg

No to są już trzy. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20230520_111927.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ręku prezentuje się lepiej e0c15d5b8e782d02f2ccc6a9c567ef78.jpga0331feb61535e1f61b918dca818828d.jpg

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Jeszcze w foliach?

IMG_20230720_170836.jpg

Jak wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Sent napisał(-a):

Jak wrażenia?

Bardzo dobre, jedyny mankament to bezel posiadający spory luz. Miałem już kiedyś ten model ale w innej wersji wskazówek i indeksów i tam też bezel się lekko telepało, ale za tą cenę to grzechem byloby marudzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tofiks_th napisał(-a):

Bardzo dobre, jedyny mankament to bezel posiadający spory luz. Miałem już kiedyś ten model ale w innej wersji wskazówek i indeksów i tam też bezel się lekko telepało, ale za tą cenę to grzechem byloby marudzić?

Ja oparłem się pokusie i nie kliknąłem. Byłem bardzo dumny z siebie a kilka godzin potem kupiłem homara tuńczyka w świetnych pieniądzach. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniany tuńczyk dotarł dzisiaj. Nie wiem jak oni mogli go sprzedać w takiej cenie i jeszcze na tym coś zarobić.

IMG20230721153318.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak luma w tym tuńczyku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z recenzji na youtube wynika, że jak dobrze naświetlisz to całą noc można odczytać godzinę. Świeci bardzo ładnie od samego tylko światła dziennego więc myślę, że jest to możliwe. Chociaż testów nie robiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20230724_102059.jpg

20230724_102116.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi