Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Alex-W

Pagani Design

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym zegarku? Czy cena 550 złotych jest odpowiednia? Osobiście, trochę logo kłuje mnie w oczy, wolałbym widzieć na nim sam napis. Jak zejdzie z ceny do 300 to chyba się zdecyduję.

Screenshot_20241226_105520_AliExpress.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.07.2024 o 09:02, alpaczino napisał(-a):

20240719_085748.jpg

Jak twoim zdaniem ten zegarek jest wykonany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Burns napisał(-a):

Jak twoim zdaniem ten zegarek jest wykonany ?

Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale uważam, że bardzo dobrze, ładnie, starannie. Wygląda jak zegarek za znacznie większe pieniądze. 

20250102_190120.jpg

20250102_190201.jpg

20250102_190210.jpg

20250102_190222.jpg

Tylko oryginalny pasek miał strasznie sztywny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, eM_ napisał(-a):

Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale uważam, że bardzo dobrze, ładnie, starannie. Wygląda jak zegarek za znacznie większe pieniądze. 

20250102_190120.jpg

20250102_190201.jpg

20250102_190210.jpg

20250102_190222.jpg

Tylko oryginalny pasek miał strasznie sztywny. 

Dzięki za odpowiedź, a mechanizm czas jak trzyma ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Burns napisał(-a):

Dzięki za odpowiedź, a mechanizm czas jak trzyma ?

Jest to mój najszybszy zegarek 🙂

Ciężko mi określić ile przyspiesza w ciągu 24h, ale w tydzień potrafi przyspieszyć ze 4-5 minut. Mam jeszcze 4 inne automaty Pagani i nie ma w nich tak zauważalnej różnicy, chodzą podobnie jak kwarce. Może akurat mi się taki trafił, a może da się wyregulować - nie wnikałem jeszcze w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Cinek11 napisał(-a):

Jakke opinie o modelu pagani BB58 v2? Koszt granice 100zl 

Jeśli piszesz o homarze Tudora Bb58 od Pagani to na pewno nie kosztuje on 100 zł, tylko 300. Te oferty na Ali gdzie cena bazowa jest ok stówki i ciut powyżej to jakiś scam. Tam wysyłka jest Z Turcji, było już o tych ofertach na forum. Jak chcesz poznać opinię to uruchom yutuba i pooglądaj, pełno tam różnych recenzji. Jeśli boisz się zakupów zza wielkiego muru, to pełno ofert jest na rodzimym olxie, często z cenami korzystniejszymi niż u chińczyka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jak ustawić stoper w pozycji na 12 ,kupiłem na olx I za diabła nie potrafię ustawić tak aby zerwał na 12

20250123_110211.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Poszukaj w instrukcji do tego werku ale zapewne z odciągniętą koronką w jednej z pozycji klikasz pusherem aż do pionu

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mkoch napisał(-a):

Poszukaj w instrukcji do tego werku ale zapewne z odciągniętą koronką w jednej z pozycji klikasz pusherem aż do pionu

niestety tak to nie działa bynajmniej w moim przypadku,instrukcja niestety nic nie opisuje o resetowaniu wskazówek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety tak to nie działa bynajmniej w moim przypadku,instrukcja niestety nic nie opisuje o resetowaniu wskazówek
Nie działa ani w pierwszej ani drugiej pozycji koronki i żaden pusher?

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Tam jest vk63. Z tego co rozumiem chyba trzeba zresetować werk jak przy zmianie bateriic64b89d603afc1ed0db956622014dd2f.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, jarek08s napisał(-a):

W środku jest mechanizm VK63 Mechaquarc i wskazówka sekundnika resetuje się na krzywce. Można poczytać o nim w Calibercorner. Bez wyjęcia i prawidłowego ustawienia wskazówki chyba nie da rady się zrobić. Piszą że nowa wskazówka po wyjęciu tamtej jest potrzebna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No generalnie masz nauczkę by nie kupować na olx. Na aliexpress by ci przyjęli zwrot z taką wskazowka na spokojnie. I pewnie taniej by wyszło niż olx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, nh35 napisał(-a):

No generalnie masz nauczkę by nie kupować na olx. Na aliexpress by ci przyjęli zwrot z taką wskazowka na spokojnie. I pewnie taniej by wyszło niż olx

Nie demonizujmy zakupów na rodzimym rynku, sam ostatnio korzystałem z ochrony kupującego na olx i odzyskałem kasę za niesprawny zegarek. Przyznam, że ostatnio lepsze ceny oferuje olx, bo u chińskich braci ciężko o promocje za pół ceny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wszystkie sugestie,faktycznie wskazówek chronographu nie idzie skalibrowac za pomocą puscherow trzeba to zrobić poprzez ściągnięcie i ponowne nalozenie wskazowek,gdzies wyczytalem ze  komus sie udalo poprzez wlacznie stopera i resetowanie bezposrednio bez zatrzymywania ( do 30sek) w prawo od 30 do 60 sek w lewo i tak z 50razy aby przesunac wskazowke sekundowa o sekunde. Wlasnie powodem rozkalibrowania ma byc tez takie uzywanie stopera bez poprzedniego zatrzymania ,jezeli wlaczymy stoper a nastepnie zatrzymamy i dopiero po tej czynnosci zresetujemy nic nie powinno sie wydarzyc 

Ps. Zakup z olx nie ma tu nic do rzeczy ,większość wpisów na różnych światowych forach była odnośnie tego mechanizmu a nie gdzie był kupiony zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi