Jan 16917 #3651 Posted December 3, 2024 Teraz, Piotr Piątkowski napisał(-a): Przydałby się w końcu AD w Polsce e tam, po to żeby doświadczyć ich standardu obsługi? 🤣 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #3652 Posted December 3, 2024 e tam, po to żeby doświadczyć ich standardu obsługi? Zawsze to jakieś nowe doświadczenie 0 Share this post Link to post Share on other sites
lort 3126 #3653 Posted December 24, 2024 Ja tradycyjnie w ten dzień nosiłem RO...tak było od rana, ale w tym roku postanowiłem zmienić i nawet daty nie ustawialem.Zmiana nieoczywista ale jakoś giloszowanie wygrało z tapisserie 7 Share this post Link to post Share on other sites
R1_k 2 #3654 Posted February 11 (edited) Gdzie w PL zweryfikuje autentyczność zegarka AP? Najlepiej w Wawie lub na południu Polski. Przymierzam się do zakupu na Chrono i nie chciał bym się naciąć Edited February 11 by R1_k 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 2887 #3655 Posted February 11 1 minutę temu, R1_k napisał(-a): Gdzie w PL zweryfikuje autentyczność zegarka AP? Najlepiej w Wawie lub na południu Polski. Przymierzam się do zakupu na Chrono i nie chciał bym się naciąć Wrzuc zdjecia czy ogloszenie tutaj, na pewno pomozemy 👍 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
R1_k 2 #3656 Posted February 11 17 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Wrzuc zdjecia czy ogloszenie tutaj, na pewno pomozemy 👍 https://www.chrono24.com/audemarspiguet/royal-oak-15500-blau---2021---deu---neuungetragen---fullset--id34095633.htm?SETLANG=en&SETCURR=PLN zastanawiam sie nad tym, wygląda Ok. Sprzedawca również ma dobre opinie i sporo transakcji 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 2887 #3657 Posted February 11 8 minut temu, R1_k napisał(-a): https://www.chrono24.com/audemarspiguet/royal-oak-15500-blau---2021---deu---neuungetragen---fullset--id34095633.htm?SETLANG=en&SETCURR=PLN zastanawiam sie nad tym, wygląda Ok. Sprzedawca również ma dobre opinie i sporo transakcji Popros o zdjecia mechanizmu oraz pudelka i papierow. Zapytaj sie gdzie zostal kupiony. Zapytaj o numer seryjny i zadzon do butiku z pytaniem czy sprzedawali taki zegarek. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3658 Posted February 11 7 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Popros o zdjecia mechanizmu oraz pudelka i papierow. Zapytaj sie gdzie zostal kupiony. Zapytaj o numer seryjny i zadzon do butiku z pytaniem czy sprzedawali taki zegarek. No i wkopie sprzedającego, któremu już AP nie sprzeda żadnego zegarka😆 Czy serio na Chrono24 dopuściliby do sprzedaży podróbkę za taką kasę? Wątpię. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #3659 Posted February 11 Jak sobie zarejestruje zegarek na siebie, to i tak chyba go wkopie 0 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3660 Posted February 11 (edited) 12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Jak sobie zarejestruje zegarek na siebie, to i tak chyba go wkopie Jeśli już nie jest zarejestrowany... W sumie, co mnie to obchodzi, ludzie są głupi i robią rzeczy irracjonalne. Edited February 11 by facecik 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 2887 #3661 Posted February 11 58 minut temu, facecik napisał(-a): No i wkopie sprzedającego, któremu już AP nie sprzeda żadnego zegarka😆 Czy serio na Chrono24 dopuściliby do sprzedaży podróbkę za taką kasę? Wątpię. Kupujacego nie powinno to obchodzic kogo i czy wkopie, kupujacy niech sie zabezpieczy jak moze, a niech sie martwi flipper. Widzialem naprawde dobrze zrobione podrobki AP, przynajmniej z przodu. Do tego, sprzedajacy nie musi byc swiadomy co sprzedaje. Handlarzom wpadki sie zdarzaja. 4 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #3662 Posted February 11 https://www.chrono24.com/audemarspiguet/royal-oak-15500-blau---2021---deu---neuungetragen---fullset--id34095633.htm?SETLANG=en&SETCURR=PLN zastanawiam sie nad tym, wygląda Ok. Sprzedawca również ma dobre opinie i sporo transakcji Taniej chyba wyrwiesz u handlarza. Przynajmniej jak ostatnio podpytywałem, to miał. Możesz zapytać na forum sprzedawców profesjonalnych w dziale Bazarek i Ci powiedzą na kiedy i za ile załatwią 0 Share this post Link to post Share on other sites
artme 10796 #3663 Posted February 15 (edited) W dniu 11.02.2025 o 22:14, SzefSzefow napisał(-a): ...a niech sie martwi flipper. Mysle, ze nie powinnismy kazdego kto sprzedaje zegarek trudnodostepny na rynku nazywac od razu fliperem 😉 A co do ogloszenia, to malo to powazne wystawiac w dzisiejszych czasach zegarek za takie pieniadze bez zdjec mechanizmu 😏 Mnie od razu zapalilaby sie czerwona lampka 😎 Edited February 15 by artme 0 Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7726 #3664 Posted February 15 4 godziny temu, artme napisał(-a): Mysle, ze nie powinnismy kazdego kto sprzedaje zegarek trudnodostepny na rynku nazywac od razu fliperem 😉 A dlaczego nie? 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42136 #3665 Posted February 15 (edited) 52 minuty temu, machlo napisał(-a): A dlaczego nie? Kupiłeś sobie Pepsi*. Nosiłeś przez dwa lata i postanowiłeś sprzedać. Jesteś fliperem❓️🤔 *wpisz jakikolwiek niedostępny u AD model zegarka. Edited February 15 by Dorian06 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7726 #3666 Posted February 15 31 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Kupiłeś sobie Pepsi*. Nosiłeś przez dwa lata i postanowiłeś sprzedać. Jesteś fliperem❓️🤔 *wpisz jakikolwiek niedostępny u AD model zegarka. Rzadko spotykany wyjątek potwierdzający powszechną regułę. Co wisi na sprzedaż u handlarzy, chrono, itd. - zegarki od "miłośników", co ponosili i się znudziło? Mówię o tych "gorących" modelach - generalnie im gorętszy model tym więcej flipowania, którym nie pogardzi niejeden prawdziwy "miłośnik" z tego forum, również ten, który się tu oburza. Kasa nie śmierdzi. P.S. na marginesie, nie tak dawno temu jeszcze pojawiały się tu na forum uzasadnienia, że flipowanie co poniektórych to odcinanie kuponów za bycie "miłośnikiem" w czasach, kiedy jeszcze takiego hype'u nie było - wyjątkowo zabawna argumentacja. 1 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3667 Posted February 15 Czyli krótko mówiąc - sprzedajesz zegarek i dostajesz więcej kasy niż zapłaciłeś przy kupnie - jesteś flipperem (fuj!), sprzedajesz ze stratą - miłośnik, pasjonat czy kto tam jeszcze w pozytywnym znaczeniu (jest OK). Podam swój przykład. Mniej więcej rok temu sprzedałem hurtem 4 zegarki. Na trzech straciłem, na jednym minimalnie byłem na plusie. Ten z "zarobkiem" miałem najdłużej - chyba ze trzy lata. Kim w takim razie jestem? Flippującym pasjonatem, czy może pasjonującym się flipperem? A może po prostu frajerem, bo sumarycznie była to jednak strata? 0 Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7726 #3668 Posted February 15 5 minut temu, facecik napisał(-a): Czyli krótko mówiąc - sprzedajesz zegarek i dostajesz więcej kasy niż zapłaciłeś przy kupnie - jesteś flipperem (fuj!), sprzedajesz ze stratą - miłośnik, pasjonat czy kto tam jeszcze w pozytywnym znaczeniu (jest OK). Podam swój przykład. Mniej więcej rok temu sprzedałem hurtem 4 zegarki. Na trzech straciłem, na jednym minimalnie byłem na plusie. Ten z "zarobkiem" miałem najdłużej - chyba ze trzy lata. Kim w takim razie jestem? Flippującym pasjonatem, czy może pasjonującym się flipperem? A może po prostu frajerem, bo sumarycznie była to jednak strata? ¯\_(ツ)_/¯ Podam przykład definitywny - zapisałeś siebie i pół rodziny na chodliwy towar, żeby w żadnym razie nie nosić, a jeśli już to tylko przez chwilę w domu. 😂 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3669 Posted February 15 2 minuty temu, machlo napisał(-a): ¯\_(ツ)_/¯ Podam przykład definitywny - zapisałeś siebie i pół rodziny na chodliwy towar, żeby w żadnym razie nie nosić, a jeśli już to tylko przez chwilę w domu. 😂 No to jest akurat oczywiste. 0 Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7726 #3670 Posted February 15 40 minut temu, facecik napisał(-a): No to jest akurat oczywiste. Ba, uważam, że takich tu nie brakuje i może się zdarzać, że wręcz się oburzają w temacie flipowania. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
I_love_britney 2131 #3671 Posted February 15 5 godzin temu, facecik napisał(-a): Czyli krótko mówiąc - sprzedajesz zegarek i dostajesz więcej kasy niż zapłaciłeś przy kupnie - jesteś flipperem (fuj!), sprzedajesz ze stratą - miłośnik, pasjonat czy kto tam jeszcze w pozytywnym znaczeniu (jest OK). Podam swój przykład. Mniej więcej rok temu sprzedałem hurtem 4 zegarki. Na trzech straciłem, na jednym minimalnie byłem na plusie. Ten z "zarobkiem" miałem najdłużej - chyba ze trzy lata. Kim w takim razie jestem? Flippującym pasjonatem, czy może pasjonującym się flipperem? A może po prostu frajerem, bo sumarycznie była to jednak strata? Wg AI: Flipper, w kontekście osoby kupującej i sprzedającej towary, to ktoś, kto zajmuje się szybkim obrotem produktów w celu osiągnięcia zysku. Taka osoba może działać na różnych rynkach, takich jak nieruchomości, samochody, antyki, elektronika czy ubrania. Zasadniczo, flipper nabywa towary po niższej cenie i sprzedaje je po wyższej cenie, często po wprowadzeniu poprawek lub ulepszeń, aby zwiększyć ich wartość. Na przykład: - **Flipper nieruchomości** kupuje domy lub mieszkania, renowuje je, a następnie sprzedaje z zyskiem. - **Flipper samochodowy** kupuje używane samochody, naprawia je i sprzedaje po wyższej cenie. - **Flipper przedmiotów kolekcjonerskich** nabywa rzadkie lub poszukiwane przedmioty, takie jak antyki czy komiksy, i odsprzedaje je kolekcjonerom. Flipping to działalność, która wymaga dobrego rozeznania w rynku, umiejętności negocjacji i często także umiejętności technicznych związanych z renowacją lub naprawą. Czyli jak kupiles, wlozyles do sejfu i opierdzieliles - to sie kwalifikujesz. Teoretycznie ciezko jest okreslic granice, bo niektorzy kupuja - nosza i jak im cos nie pasi i sprzedaja jako nieuzywany(a jest uzywany). To dla mnie tez flipping - ale nie ma co tego demonizowac - gdzie jest hajs do wyjecia zawsze tak bedzie. Ludzie dla hajsu zrobia wszystko 1 Share this post Link to post Share on other sites
o.m.e.g.a 492 #3672 Posted February 16 kiedys to sie nazywalo "spekulant" ... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 2887 #3673 Posted February 16 (edited) W dniu 15.02.2025 o 08:15, artme napisał(-a): Mysle, ze nie powinnismy kazdego kto sprzedaje zegarek trudnodostepny na rynku nazywac od razu fliperem 😉 A co do ogloszenia, to malo to powazne wystawiac w dzisiejszych czasach zegarek za takie pieniadze bez zdjec mechanizmu 😏 Mnie od razu zapalilaby sie czerwona lampka 😎 a jak mamy ich nazywac? W dniu 15.02.2025 o 14:59, facecik napisał(-a): Czyli krótko mówiąc - sprzedajesz zegarek i dostajesz więcej kasy niż zapłaciłeś przy kupnie - jesteś flipperem (fuj!), sprzedajesz ze stratą - miłośnik, pasjonat czy kto tam jeszcze w pozytywnym znaczeniu (jest OK). Podam swój przykład. Mniej więcej rok temu sprzedałem hurtem 4 zegarki. Na trzech straciłem, na jednym minimalnie byłem na plusie. Ten z "zarobkiem" miałem najdłużej - chyba ze trzy lata. Kim w takim razie jestem? Flippującym pasjonatem, czy może pasjonującym się flipperem? A może po prostu frajerem, bo sumarycznie była to jednak strata? Dlaczego uwazasz, ze flipper to okreslenie negatywne? Edited February 16 by SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4473 #3674 Posted February 16 2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): Dlaczego uwazasz, ze flipper to okreslenie negatywne? Chyba jakoś tak wynika z postów pisanych przez uczestników forum. Przykład masz powyżej lub w wątku kolejkowym Rolexa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6970 #3675 Posted February 16 I love britney napisał definicje flippera, więc ciężko nazywać kogoś flipperem, kto po 2 latach sprzedaje zegarek, bo chce coś zmienić. Nie słyszałem, żeby kogoś kto co 3 lata zmienia samochód na leasingu nazywano flipperem samochodowym Dlaczego uwazasz, ze flipper to okreslenie negatywne? Flipper nastawia się typowo na handel i szybki zysk. Szybko tanio kupić i szybko drogo sprzedać, zarobić marże i następny, co może być źle odbierane 0 Share this post Link to post Share on other sites