Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Powiem Wam że nie spodziewałem się, że tak ciężko znaleźć kupca na c60 imo w swoim przedziale cenowym nie ma nic lepszego6cf6fc275ab982ba064105c6995093c0.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Wszystko zależy od ceny, ostatnio kupiłem w stanie idealnym wersję z bordowym bezelem  za 2400

20220606_190215.jpg

W dniu 2.08.2022 o 22:20, Miszkolc napisał(-a):

22e5887640a1e4b276d98613642f4abe.jpg

Ten Krzysztof w wersji GMT  zawsze  był w moim top 10 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz rację ale jednak to nie Rolex. Ja z miesiąc sprzedawałem Oceanx sharkmaster a kilka miesięcy Boldra Odyssey i to poszedł z wielką stratą... 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wystawiam swoje zegarki i nie liczę, że znajdzie się kupiec. Przed wakacjami chciałem kupić od gościa zegarek nie doszliśmy do porozumienia o 50zł przy cenie 3450 którą dawałem, a gościu potraktował mnie z góry, od tego czasu kupiłem 5 innych a jego wisi dalej. Ja natomiast zracjonalizowałem sobie, że już mi się tak nie podoba.
Cała historia tylko potwierdza powiedzenie, kupujący przedewszystkim kupuje sprzedającego.

Ten Krzysztof w wersji GMT  zawsze  był w moim top 10 
Ja miałem wielki dylemat C60GMT czy 63GMT. Wybrałem 60 bo wydawała się idealna do szaroczarnego paska nato. I na wydawaniu się skończyło jak przymierzyłem bransolete to zapomniałem o nato przynajmniej na razie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie powiedzcie mi ze 3k to za dużo za ten model, wydaje mi sie ze to bardzo dobra uczciwa cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

No Panowie powiedzcie mi ze 3k to za dużo za ten model, wydaje mi sie ze to bardzo dobra uczciwa cena

Cena może i ok, ale brak pozytywnych opinii oraz opcji wysyłki OLX, mocno zawęża krąg zainteresowanych zakupem.

Mówię to z własnego doświadczenia.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo to jest marka mniej znana poza forum jak również te o których pisze. 

Ogólnie nie jest łatwo sprzedać zegarek imo. 

Oczywiście, że są takie które idą za chwilę po wystawieniu ogłoszenia ale też dużo wisi. 

3k Dużo, mało ciężko powiedzieć. Za 3k możesz już mieć trochę microbrandów nawet jakieś Certiny czy inne szwajcary więc wybór też jest spory. 

Tobie już się znudził może znajdzie kupca 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie maja być te opinie?
O wysylke olx jak ktos chce to przeciez można poprosić ;)

Ps. Może dlatego to dla mnie nowe bo zawsze jak sprzedawalem zegarek to schodzil w 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opinie wystawiają potencjalni nabywcy, czy też ludzie mających z Tobą kontakt odnośnie przedmiotów które chcesz sprzedać/kupić. Krótko mówiąc, każdy z kim masz kontakt poprzez olx może wystawić opinię. 

Jeśli rzadko korzystasz z olx, obojętnie czy sprzedajesz czy kupujesz, to zwyczajnie nie masz opinii czyli reputacji. Jeśli jesteś nierzetelny np. udzielając nieprawdziwych odpiwiedzi czy też nie udzielając ich wcale dostajesz niepochlebne opinie. Działa to oczywiście w obie strony.

Co do marki, pełna zgoda z kolegą @kornel91 jest super w swojej kategorii, ale szerszej grupie potencjalnych kupców czesto nic nie mówiąca, poza ludźmi, którzy tak jak my na forum śledzimy wszelkie nowinki czy nowe modele poszczególnych producentów, tych bardziej i mniej znanych.

Edytowane przez SLAWEK 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, Balansujący Na Osi said:

Trochę dziwna dyskusja.. Koń jaki jest każdy widzi, pozostaję kwestią ceny i to w zasadzie chyba wszystko w temacie.

Dzięki! Od początku się zastanawiam: "O co właściwie cho...?" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trochę dziwna dyskusja.. Koń jaki jest każdy widzi, pozostaję kwestią ceny i to w zasadzie chyba wszystko w temacie.
Nie do końca podzielam twoje zdanie, np. przy zakupie z olx z przesyłką, od osoby która ma konto od niedawna i nie ma pozytywnych komentarzy, kupujesz zegarek w rewelacyjnej cenie. Po czym odbierasz go i się okazuje, że nie działa, lub robi 10 minut do przodu na dobę albo jest to podróbka mimo, że na zdjęciach był oryginał, myślisz ok. Zgłaszam problem do olx. Niech wstrzymają wypłatę a ja zwróce zegarek. Nic bardziej mylnego. Olx wstrzyma wypłatę na 24h a potem przekaże pieniądze sprzedającemu. Chyba, że w paczce nie było zegarka lub był inny towar, ale to Ty musisz udowodnić, ze tak było. Dodatkowo jak sprzedający usunął ogłoszenie, to olx nie tylko, że nie poda Ci danych sprzedającego, ale nawet nie udostępni Ci treści i zdjęć z ogłoszenia. W związku z tym pozostaje Ci tylko Policja i zgłoszenie przestępstwa.

Dlatego osobiście sprawdzam, jak długo sprzedający ma konto jakie ma opinie, czy na zdjeciach jest sekundnik w różnych pozycjach, gdy ktoś ma konto na nick to proszę o dane sprzedającego, często proszę o przesłanie filmu z zegarkiem itp..2e64505aa1e84a997d61022350287b78.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze slysze ze na olx są opinie a duzo tzrczy tam kupilem i sprzedalem
Generalnie jestem zwolennikiem odbiorów osobistych chyba bym kie kupil przez olx nawet z ta ich przesylka zegarka za kilka klocków, tak samo sprzedać, może robie się jakiś boomerski ale coś nie potrafie temu zaufać
No mniejsza o wiekszość troche offtopu sie pojawilo to wrzuce foteczke chociaż7fb72de512edc6690bd3ae6704d29a5c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ciągu ostatniego roku przewietrzyłem kolekcje przez olx na 20 szt, w tym najdroższy za 3900. Natomiast jestem realistą i nie wierzę w strzały życia, CW Trident 600 za 500zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Ten model chyba często był na wyprzedażach. Stąd cena SRP nie jest przez wszystkich traktowana jako realna. 

Dużo osób ten zegarek kupiła lub mogła kupić za (chyba) 3K nowy. 

Ja swojego C65 mimo że kupiłem na wyprzedaży to i tak sprzedałem ze stratą po blisko roku użytkowania. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja bez sensu, zegarek jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić. A żeby było w temacie, u mnie dziś taki:

IMG20220808125406 (2).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, TRobert napisał(-a):

Dyskusja bez sensu, zegarek jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić.

Dokładnie to samo miałem na myśli kilka postów wcześniej żaden kanał dystrybucji nie ma to tak istotnego wpływu jak cena. Dyskusja toczy się wokół tego dlaczego nie znalazł się chętny na ten zegarek, skoro cena według sprzedającego jest "dobra". Nikt nie jest nim zainteresowany w tej cenie i to proste że aż trywialne stwierdzenie jest kontuzją tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko napisalem ze nie spodziewalem soe ze bedzie tak trudno sprzedac, nie oczekiwalem od Was wsparcia grupowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jeden istotny czynnik oprócz ceny - czas. Może po prostu ten, kto jest skłonny zapłacić określoną w ogłoszeniu cenę jeszcze się o ogłoszeniu nie dowiedział, albo nawet sam jeszcze nie wie, że chce taki zegarek. To nie są towary pierwszej potrzeby - benzyna, cukier, czy papier toaletowy, żeby o zakupie decydowała jedynie cena. Są okresy, kiedy pewne modele zegarków schodzą na pniu, nawet w zawyżonych cenach, ale są tez takie, kiedy na OLX wisi kilkanaście takich samych zegarków i nikt nie kwapi się, by je kupować. Pytanie, czy sprzedający jest skłonny czekać, czy zależy mu na szybkiej transakcji.

Aktualna "moda", to kolejny z elementów, który w zasadzie wpisuje się w pojęcie "czas" - tu "właściwy czas". Popularność danego modelu znacząco może wpłynąć na fakt, że tez będziemy chcieli go mieć. Zobaczcie jak działają nasi forumowi zegarkowi "flipperzy". Najpierw zanęcą kilkoma zdjęciami i opisem, jaki to wspaniały zegarek, a potem myk, i na bazarek. Popytowi też trzeba czasem pomóc ;)

5 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ja tylko napisalem ze nie spodziewalem soe ze bedzie tak trudno sprzedac,

Masz ogłoszenie na FB? Jeśli nie, to wrzuć je na kilka grup zegarkowych - zasięg tego medium jest naprawdę potężny :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, TRobert napisał(-a):

Dyskusja bez sensu, zegarek jest wart tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić.

Bzdura 😉

13 minut temu, clusca napisał(-a):

Jest jeszcze jeden istotny czynnik oprócz ceny - czas. Może po prostu ten, kto jest skłonny zapłacić określoną w ogłoszeniu cenę jeszcze się o ogłoszeniu nie dowiedział, albo nawet sam jeszcze nie wie, że chce taki zegarek. To nie są towary pierwszej potrzeby - benzyna, cukier, czy papier toaletowy, żeby o zakupie decydowała jedynie cena. Są okresy, kiedy pewne modele zegarków schodzą na pniu, nawet w zawyżonych cenach, ale są tez takie, kiedy na OLX wisi kilkanaście takich samych zegarków i nikt nie kwapi się, by je kupować. Pytanie, czy sprzedający jest skłonny czekać, czy zależy mu na szybkiej transakcji.

Pełna zgoda. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, że tak... 
20220808_141631-02.thumb.jpeg.7fb35de4ba17ed4aa98cafe464ac52ad.jpeg

do kompletu brakuje jeszcze takiego z zielonym bezelem i czarną tarczą... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda rzecz ma swojego kupca w odpowiednim czasie, miejscu i cenie.

Ale znam jeden niezawodny sposób aby nie mieć kłopotów ze sprzedaniem, wystarczy nie kupować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo te koperty w połączeniu ze świetnymi bransoletami zapewniają naprawdę dobry komfort noszenia. Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi