Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Recommended Posts

Bardzo fajnie wyszedł. Mi się też bardzo podoba. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

4 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

obraz.png.ffc57a47ceb3473216eba910a2f38984.png

Nie potrzebuję kolejnego zegarka, nie potrzebuję kolejnego zegarka, nie potrzebuję kolejnego zegarka...

Nie no, jest zajefajny ten brąziak. Mogliby rzucić chociaż jakimś kodem zniżkowym ;)

18 minut temu, clusca napisał(-a):

Nie potrzebuję kolejnego zegarka, nie potrzebuję kolejnego zegarka, nie potrzebuję kolejnego zegarka...

Nie no, jest zajefajny ten brąziak. Mogliby rzucić chociaż jakimś kodem zniżkowym ;)

Oni też wiedzą, jaki jest fajny, więc nie rzucą 🤣

Nie wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki...

Poza c60 300 w czasie wyprzedaży kliknąłem też w c63gmt.

Miał przyjść kilka dni później. No i przyszedł. Jakiś taki zmęczony, z latającą wskazówką GMT przy zakręconej koronce i nawet niewielkich wstrząsach.

Nagrałem krótki filmik, wczoraj poszło zgłoszenie do CW, dziś odpowiedź 'odsyłaj". W międzyczasie zdążyłem skrócić bransoletę. Wygląda na to, że będę bez zegarka pewnie z 10tygodni.

Link do usterki:

https://www.youtube.com/channel/UCFaNw5Ehd0ukSSctRW7ctnw

No prosze... quality control takie sobie przy tych zegarkach nearly new.

Do mnie przyszedl wczoraj biały C63 GMT na bransolecie rowniez, technicznie wydaje sie w porzadku. Koperta i szkło bez oznak uzywania.
Bransoleta ma pare drobnych rysek.

Bede go jednak odsyłał bo sie plany troche zmieniły w miedzy czasie i szykuje sie co innego.

PS - jezeli ktos z Was chcialby białego C63 GMT na bransolecie w cenie z wyprzedazy to prosze o informacje na PW.

W dniu 13.07.2023 o 17:53, Perpetuum Mobile napisał(-a):

No kusi.

Pro 300 lubię. Brąz lubię. Cena.... mmmm

W tym stanie wygląda genialnie, jakby go zrobili normalnie ze stali, z powłoką w tym kolorze, to w końcu bym się przemógł i zamówił pierwszy zegarek tej marki.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Ale masz jakieś uczulenie na brąz/mosiądz? Powłoka "brązopodobna" na stali wydaje mi się, że będzie o wiele mniej trwała od brązu. Poza tym brąziaki pięknie patynują ;)

6 godzin temu, clusca napisał(-a):

Ale masz jakieś uczulenie na brąz/mosiądz? Powłoka "brązopodobna" na stali wydaje mi się, że będzie o wiele mniej trwała od brązu. Poza tym brąziaki pięknie patynują ;)

I np. ja właśnie z tym patynowaniem mam problem :)

Brąz ma piękny kolor ale to, co dzieje się później…

7 godzin temu, clusca napisał(-a):

Mam dokładnie tak, jak napisał @cordi7. Nie mam totalnie żadnego problemu z rysami na zegarku, czy ze "starzejącą się" powłoką i jej trwałością (a jeżeli powłoka jest z dobrze dobranego materiału i poprawnie nałożona, to nikt nie powinien mieć z nią problemu ;) ), ale tej patyny na brązie i ciągłego czyszczenia z niej koperty bym nie zdzierżył - szczególnie na tak pięknie zaprojektowanym zegarku, jak powyższy. Ponadtwo na zegarku z brązu ta syfista patyna pojawi się już po kilku dniach, maksymalnie tygodniach ciągłego używania (zależnie od stopu i ewentualnego dodatkowego zabezpieczenia), a zegarek z nieuszkodzoną powłoką przez lata będzie wyglądał tak samo.

Stowa chyba używa / używała "niepatynującego" brązu. Tylko nie pamiętam teraz, czy chwalili się, co to za stop i czy to w ogóle była kwestia stopu, czy też powłoki zabezpieczającej. 

Edited by Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Stowa robi powłokę, Hentschel używa jako jedyna znana mi marka niepatynujacego stopu brązu.

1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

I np. ja właśnie z tym patynowaniem mam problem :)

Brąz ma piękny kolor ale to, co dzieje się później…

Jak dla mnie to właśnie cały urok patynującego brązu, no ale wiadomo co kto lubi.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Dokładnie.

Nie znoszę złota i chętnie kupiłbym coś w brązie ale odstręcza mnie patynowanie i konieczność czyszczenia nalotu co jakiś czas.

Zerkałem na Dune w brązie - ładny zegarek ale kilka takich ujęć widziałem, że mi się odechciało :(

Chyba tego Hentschla na jakieś przyszłe okrągłe urodziny trzeba sobie będzie sprawić. 

Patynowanie, to największy urok takich zegarków dla mnie.
W ogóle nie usuwam patyny. Dlatego wolę brąz od powłok PVD.
Każdy jak widać lubi coś innego .

5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Patynowanie, to największy urok takich zegarków dla mnie. emoji3.png
W ogóle nie usuwam patyny. Dlatego wolę brąz od powłok PVD.
Każdy jak widać lubi coś innego emoji6.png.

Mam podobnie 👍

lUVxJ1Q.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

W dniu 20.07.2023 o 08:24, dawid_999 napisał(-a):

emoji846.png37936f0c4c26c68d70997758abe357f4.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Bardzo fajna fotka!

Instagram: przemekspce