Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz wcale nie chciałem porównywać Twojego zegarka do Omegi. Wręcz przeciwnie, moja intencją było napisanie iż nie da się porównywać zegarków innych marek z Patkiem. Ref 5296 jest dla mnie absolutnie niesamowita i niedościgniona przez pozostale marki.Jeśli zostałem zrozumiany inaczej to przeraszam za niejasne sformułowanie....

Nowa 5296 jest ładniejsza od pierwowzoru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz wcale nie chciałem porównywać Twojego zegarka do Omegi. Wręcz przeciwnie, moja intencją było napisanie iż nie da się porównywać zegarków innych marek z Patkiem. Ref 5296 jest dla mnie absolutnie niesamowita i niedościgniona przez pozostale marki.Jeśli zostałem zrozumiany inaczej to przeraszam za niejasne sformułowanie....

Nowa 5296 jest ładniejsza od pierwowzoru...

Nie ma za co przepraszać. :) Na Twoim zrzucie ekranu pojawiła się Omega dlatego pomyślałem, że w zegarkach tej firmy doszukujesz się pierwowzoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro poruszamy się na płaszczyźnie odniesień, to mój zegarek nawiązuje do Calatravy Ref. 96 SC.

Dzięki za odpowiedź. Na tych zdjęciach widać, że faktycznie godzinę da się łatwo odczytać. Poprzednie Twoje zdjęcia wprowadzały element niepewności. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, to wystarczył zakup jednego zegarka, żeby temat ożył :-) Ja oczywiście niezmiennie gratuluję tego zakupu!

W tym temacie nie zbyt często nowych nabytków to i aktywność forumowiczów mała.

Jak widać dokonanie zakupu i prezentacja zegarka zmienia ten stan rzeczy.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat znowu umarł ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Temat znowu umarł ?

Może dlatego, że _McIntosh_, za sprawą którego, po kupnie przez niego Calatravy temat odżył, nie jest już użytkownikiem forum...  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale ruch się zrobił jak na centralnym, więc miałem nadzieję, coś to jeszcze poczytać... tym bardziej, że to chyba jednak nie był jedyny PP na forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że _McIntosh_, za sprawą którego, po kupnie przez niego Calatravy temat odżył, nie jest już użytkownikiem forum...  :huh:

To już chyba tak z 50ty raz  :D  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Który raz, to nie wiem. Powiązałem jednak pewne fakty i wygląda mi na to, że po kilu miesiącach ciszy /między połową września 2017 a 26 lutego 2018 r./ pojawił się zakup, temat odżył, żeby nie napisać rozkwitł, a po tym, jak Kolega _McIntosh_ opuścił forum, w temacie znowu w zasadzie cisza...

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie siedzę  tak długo na forum, no i nie śledziłem bardzo uważnie wszystkich wątków, w których ten kolega pisał. Ale na co on się tak obraża, możesz ujawnić tę tajemnicę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie siedzę tak długo na forum, no i nie śledziłem bardzo uważnie wszystkich wątków, w których ten kolega pisał. Ale na co on się tak obraża, możesz ujawnić tę tajemnicę? :)

Na polemikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To faktycznie, forum nie jest miejscem dla niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale ruch się zrobił jak na centralnym, więc miałem nadzieję, coś to jeszcze poczytać... tym bardziej, że to chyba jednak nie był jedyny PP na forum...

Oczywiście że nie jedyny PP. Ale nowy zakup więc i przeżycie i dużo dyskusji było. Wiem jeszcze o przynajmniej kilku modelach i to nie bylejakich które są/były w posiadaniu Forumowiczów.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że nie jedyny PP. Ale nowy zakup więc i przeżycie i dużo dyskusji było. Wiem jeszcze o przynajmniej kilku modelach i to nie bylejakich które są/były w posiadaniu Forumowiczów.

Pochowali zegary w skrytkach bankowych albo słoikach zakopanych w ogrodzie. I albo o nich nie pamiętają, albo boją się puścić parę z ust. O noszeniu nie wspomnę :D

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nowy zakup więc i przeżycie i dużo dyskusji było.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Że pasuje do swetra i robi odchyłki 1 sekundowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Że pasuje do swetra i robi odchyłki 1 sekundowe...

Chyba na tym to dyskusja jednak się nie skupiała  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Wróci, Kolega Mcintosh ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróci, Kolega Mcintosh ;)

Zawsze wracał :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na tym to dyskusja jednak się nie skupiała ;)

No ok, było jeszcze 15 stron gratulacji, było, że Lange to faszyści i wreszcie, że PP to taka droższa Stowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak stalem sie posiadaczem RO, to watek z 9 stron urosl do kilkudziesieciu i... cisza :) , gdyz zarowno AP, PP jak i VC na forum nie za wiele, stad raczej jesli osoba posiadajaca nie "nakreca" dyskusji, to inni nic sami z siebie nie pisza - taki urok forum i "wysokiej polki" (posiadaczy)  ;)

ps

moje obserwacje pozwalaja mi na stwierdzenie, ze pisza duzo w konkretnych dzialach glownie obecni posiadacze, bo maja o czym i chca o wlasnych zegarkach dyskutowac - no... moze za wyjatkiem LMeda   :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak stalem sie posiadaczem RO, to watek z 9 stron urosl do kilkudziesieciu i... cisza  

ps

moje obserwacje pozwalaja mi na stwierdzenie, ze pisza duzo w konkretnych dzialach glownie obecni posiadacze, bo maja o czym i chca o wlasnych zegarkach dyskutowac

No trochę kolega nie docenia roli kolegi McIntosha ( twórcy a na pewno propagatora teorii " Wielkiej trójki" oraz posiadacza sporej wiedzy technicznej ) w zasilaniu tematu AP.

Ale może się mylę .

Będę śledził ( żeby nie przeszkadzać jako kibic ) rozwój tematu AP .

Zakładam , że rzeczywiście posiadacze AP mają o czym ciekawie dyskutować , gwarantując oczywiście odpowiedni poziom tej dyskusji.

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia sie nowosci (podobno nowa linia), to pojawia sie rowniez i dyskusje - mam nadzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi