tomaliusz 23200 #4526 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) Jakiś konkretny przykład? Edytowane 23 Maja 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #4527 Napisano 23 Maja 2018 Ja widziałem już za '2,5 do negocjacji' na fb. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4528 Napisano 23 Maja 2018 Na ebay tendencja wzrostowa średnio 1,1 k $ za srebrną kostkę czyli circa 4 k pln, a na początku spokojnie można była kupić za 800-900 $W Polsce ma tyko jeden sklep. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4529 Napisano 23 Maja 2018 Ceny jubileuszowej stalówki w obrocie wtórnym zaczynają mocno spadać,musi nieźle obijać nadgarstek ...Mi tam nic nie obija, wręcz przeciwnie chwalę sobie wygodę. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #4530 Napisano 25 Maja 2018 O, DW5600EG jest już "discontinued", nie wiedziałem, dobrze że zakładałem go tylko "od święta", imo ślicznota wśród kwadratów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4531 Napisano 26 Maja 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarr 0 #4532 Napisano 26 Maja 2018 Mam problem z moim 5600. Kupiłem go jakiś czas temu z polskiej dystrybucji i od samego początku coś mi nie gra. Sami zobaczcie. Mam wrażenie, że wyświetlacz jest nierówny. Nawet godzina jest jakby wyżej niż sekundy. Porównuje ze zdjęciami Waszych kostek i mój wyświetlacz wypada blado. Muszę patrzeć na niego pod pewnym kątem, żeby był dobry kontrast. Mam też 3 inne casio cyfrowe i tam nie ma problemu z wyświetlaczami. Co mi radzicie? Oddać na gwarancje, czy może do zegarmistrza? Może wystarczy tylko go odkręcić i ustawić wyświetlacz żeby był równo. Mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie? Mój pierwszy post na forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #4533 Napisano 26 Maja 2018 (edytowane) Lekko przekrzywiony moduł w tych modelach to prawie standard niestety Kontrast w DW nie jest najwyższych lotów w porównaniu do np. GW-M5610 w którym też trafić można krzywo osadzony moduł.W sumie to jak tam się trafi, z kontrastem też.Oczywiście można to poprawić ale bez rozkręcenia zegarka się nie obejdzie, tylko wtedy gwara adios.Mnie osobiście to drażniło i w przypadku zakupu przez internet odesłałem.No ale jak już go używasz to z oddaniem nici.Nie widziałeś pdoblemu zaraz po zakupie? Edytowane 26 Maja 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35546 #4534 Napisano 26 Maja 2018 Kontrast jak to w 5600e -taki jest. Ale moduł chyba krzywo siedzi albo mi się wydaje. Ja bym nie odsyłał tylko odkręcić dekiel, i zobaczył o co chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarr 0 #4535 Napisano 26 Maja 2018 Oczywiście że mi to przeszkadzało. Ale nie chciało mi się bawić w odsyłanie. Rozkręciłem go i już wszystko jest ok.Teraz jest równo. Zgubiła mi się ta sprężynka przy skręcaniu. Ona odpowiada tylko za dźwięk? Przy okazji znalazłem moje w-210 (śliczny zegarek) który kupiłem jakieś 15 lat temu. Nie widziałem go kilka lat i zdziwiłem się, że śpieszy się jakieś 2 minuty Jutro poszukam zegarmistrza i założę do niego jakiś pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23200 #4536 Napisano 26 Maja 2018 (edytowane) No jak zgubiłeś sprężynkę to lepiej z tym drugim idź do zegarmistrza A i niech zrobi test szczelności temu DW, tylko najpierw włóż tą sprężynkę Edytowane 26 Maja 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81636 #4537 Napisano 27 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4538 Napisano 27 Maja 2018 Jak zwykle fajne zdjęcie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81636 #4539 Napisano 27 Maja 2018 Jak zwykle fajne zdjęcie :-)Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #4540 Napisano 27 Maja 2018 @Diego, jakieś refleksje, spostrzeżenia dot. stalówki? synchronizuje się bez problemu? wykończenie się nie 'palcuje'? nadaje się na co dzień? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 73 #4541 Napisano 28 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_ 1 #4542 Napisano 28 Maja 2018 (edytowane) Dotarł i mój kwadracik. Edytowane 28 Maja 2018 przez Marcin_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4543 Napisano 28 Maja 2018 F91,dawno tu nie prezentowany, sprytny fajny zegareczek z najlepszym stosunkiem jakości do ceny, bo tani jak barszcz.mam wersje jednolicie czarna, ten twój jest bardziej elegancki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henizz 73 #4544 Napisano 29 Maja 2018 F91,dawno tu nie prezentowany, sprytny fajny zegareczek z najlepszym stosunkiem jakości do ceny, bo tani jak barszcz.mam wersje jednolicie czarna, ten twój jest bardziej elegancki Myślę o ubraniu go w bransoletę z aq-230, albo w czarną matową skórę z białym przeszyciem (preferuję). Ale to po powrocie z gór. W góry guma będzie najpraktyczniejsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #4545 Napisano 30 Maja 2018 F91 bardzo fajny - pewnie że na bransoletę... szkoda tylko ze on taki miniaturowy trochę, w porwaniu do kostek "G"... Ten kwadraciak świetnie pomyślany - rozmiar super, na łapie leży bombowo... i komu to przeszkadzało? Może Casio wpadnie jeszcze kiedyś żeby wznowić jak 5700 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #4546 Napisano 31 Maja 2018 Jedna z pierwszych kostek i to w metalu.Czy naprawdę muszę mieć GMW-B 5000? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4547 Napisano 31 Maja 2018 sliczny ten casiotron, zdecydowanie nie musisz mieć gmw-b5000, bo twoja kostka choc stara to jednak zdecydowanie ladniejsza, zwłaszcza bransoleta, i bardziej stylowa i dużo lepiej spasowana. .a ile takie cudeńko kkosztuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7156 #4548 Napisano 1 Czerwca 2018 Dzięki.Ceny są różne w zależności od stanu.Na zatoce od kilkudziesięciu do kilkuset dolarów. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #4549 Napisano 4 Czerwca 2018 Jedna z przyjemniejszych kostek "G" jakie miałem w łapach i na łapie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killme 17 #4550 Napisano 6 Czerwca 2018 Nie zechciałby ktoś mojego gwm5610? Zrobiłem go pod siebie jakiś czas temu, ale ostatnio przeniosłem się do pracy biurowej i niestety nie mam go gdzie nosić i zbiera kurz... stan 10/10, gwarancja bo kupiłem jako nowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach