Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, uzbierało mi się w jednym momencie aż 8 różnych kostek, więc postanowiłem nakręcić ich moje subiektywne porównanie. Zdaję sobie sprawę, że znawcy tematu, jak @Daito czy @GitBit nie znajdą tu nic odkrywczego, ale myślę, że paru osobom, które dopiero nad kostką się zastanawiają, poniższy filmik może pomóc w wyborze odpowiedniego modelu.

Przekazuję również serdeczne podziękowania koledze @mariushko, dzięki którego uprzejmości zagościły u mnie dwie kostki z tego porównania: GW-S5600-1JF oraz GW-M5610-1ER.

https://youtu.be/WssKBezkW4o

P.S. Po rozpakowaniu i skróceniu bransy w GMW-B5000D-1ER przestałem dziwić się, że kolega @Parówkowy skrytożerca wrzuca tyle fotek swojej kostki. Dla mnie to mistrzostwo świata, jeśli chodzi o jakość wykonania, wagę, czytelność (Super Twisted Nematic Display), funkcjonalność (timer ustawiany co do sekundy, możliwość zamiany miejsc miesiąca i dnia w dacie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny filmik obejzalem z wielka ciekawoscia i oczywiscie znowu sie czegos dowiedzialem :)

5610 ma okropnie przekrecony moduł ja bym nie wytrzymał z takim zegarkiem :P

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny filmik obejzalem z wielka ciekawoscia i oczywiscie znowu sie czegos dowiedzialem :)

5610 ma okropnie przekrecony moduł ja bym nie wytrzymał z takim zegarkiem :P

Dziękuję za słowo uznania. :)

Co masz na myśli z przekręconym modułem w 5610? Chodzi o to, że jest obrócony względem koperty czy o coś innego? I który 5610 masz na myśli: GW-M5610BB-1ER czy GW-M5610-1ER?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1ER ma krzywo wsadzony moduł  wzgledem koperty :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny filmik. Sam mam trzy z omawianych kostek, więc tym bardziej obejrzałem z ciekawością. Wcześniej nie rozumiałem, dlaczego są tak dobre opinie o GW-S5600, ale już wszystko stało się jasne. Brakuje mi jeszcze do kompletu GW-5000.

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny filmik. Sam mam trzy z omawianych kostek, więc tym bardziej obejrzałem z ciekawością. Wcześniej nie rozumiałem, dlaczego są tak dobre opinie o GW-S5600, ale już wszystko stało się jasne. Brakuje mi jeszcze do kompletu GW-5000.

Dzięki za miłe słowo. Mi też do tego zestawienia zdecydowanie zabrakło GW-5000 - wtedy porównanie byłoby niemal kompletne. A GW-S5600-1JF: czysta poezja, jeśli chodzi o jakość wykonania i materiały. Chyba będę musiał się za takim pomału rozejrzeć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekazuję również serdeczne podziękowania koledze @mariushko, dzięki którego uprzejmości zagościły u mnie dwie kostki z tego porównania: GW-S5600-1JF oraz GW-M5610-1ER.

Nie ma sprawy! Cała przyjemność po mojej stronie. Dzięki Tobie moja kostka  - GW-S5600-1JF - stała się YT-ową celebrytką :)

Poza ceną jedynym minusem może być pasek, który jest bardzo sztywny, ale również mi on bardzo przypasował.

Bez zbędnego gadania, to moja najpiękniejsza kostka ever :)

Jeśli chodzi o moją GW-M5610, to ja przepraszam za ten przekręcony moduł :) Jak znajdę tego skośnookiego gościa, co mi składał GW-M5610, to porozmawiam z nim po mojemu :)

Po rozpakowaniu i skróceniu bransy w GMW-B5000D-1ER przestałem dziwić się, że kolega @Parówkowy skrytożerca wrzuca tyle fotek swojej kostki. Dla mnie to mistrzostwo świata, jeśli chodzi o jakość wykonania, wagę, czytelność (Super Twisted Nematic Display), funkcjonalność (timer ustawiany co do sekundy, możliwość zamiany miejsc miesiąca i dnia w dacie).

Potwierdzam. Na żywo czytelność tego wyświetlacza jest kapitalna.

Od tej chwili kostka moich marzeń to GW-S5600-1JF z wyświetlaczem STN lub całym modułem zajumanym od GMW-B5000D-1ER :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Jeśli chodzi o moją GW-M5610, to ja przepraszam za ten przekręcony moduł :) Jak znajdę tego skośnookiego gościa, co mi składał GW-M5610, to porozmawiam z nim po mojemu :)

Nie bedzie takiej konieczności - moduł jest już prosto. ;)c5951ebfe2e67de6d948c673fba5160d.jpg5bc306806e3571486b80e920ff865c1c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedzie takiej konieczności - moduł jest już prosto. ;)

Wow, to była szybka akcja, dziękuję w imieniu swoim i ... @ShoRtie, który nie mógł się opanować, a mógł przecież tego nie zauważyć i wtedy ja bym tego nie widział :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieśmialo zapytam czy nie znudził sie komuś G-5600?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa układanka:

vbYIrc9.jpg

Bezpośrednio z zibi, czy Adam?

Jak zibi to udało im się całość zrealizować? ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpośrednio z zibi, czy Adam?

Jak zibi to udało im się całość zrealizować? ;)

Zibi, tak na szybko na pierwszy rzut oka to wszystko jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowa układanka:

Uwielbiam rozpakowywać od nich przesyłki, zawsze są emocje. :)

Co to za projekt? Składasz coś od podstaw czy modujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę tak i tak :) kiedyś już go złożyłem, później sprzedałem. Postanowiłem wrócić.

zDvv1jI.jpg

ewentualnie trafi tam ten wyświetlacz:

ltNKt7D.jpg

a przy tej cenie z bransoletą to żal nie mieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego, przecież dopiero co sprzedawałeś swojego kanarka?

Może żałuje ;)

Sprzedawałem ale nie sprzedałem w końcu. Od paru miesięcy jest najczęściej noszonym przeze mnie zegarkiem :)  Po raz kolejny doceniam symetryczny układ napisów i grafik na szkle w tym modelu. Całość jest harmonijna i bardzo mi odpowiada, dlatego postanowiłem że mógłbym nabyć kolejny egzemplarz do zmodowania kolorystycznego. Poprzez powyżej opisane świetnie komponuje się z wieloma wariantami kolorystycznymi.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john.doe: LCD z 5735? Wyszlo mega fajnie... :)

wyświetlacz jest z DW-5030D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi