Diego04 318 #5801 Napisano 3 Grudnia 2018 O kufffa - śliczne toto! To wycięli CNC Panowie z Silesia G Custom? No to chapeau bas.Nie oni, wykonane raczej na dalekim wschodzie. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #5802 Napisano 3 Grudnia 2018 A coś takiego widzieliscie? Customowe stalowe ciuchy na koperte DW-5600/5030 itd. wzorowane na GMW-B5000.Dla mnie bomba.Wykonanie i zdjecia należą do Silesia G Custom. Nie tylko widzieliśmy, ale tu już od jakiegoś czasu kombinacje się kombinują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5803 Napisano 3 Grudnia 2018 Ale kto, co, gdzie i jak to zrobił? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #5804 Napisano 3 Grudnia 2018 Nie tylko widzieliśmy, ale tu już od jakiegoś czasu kombinacje się kombinują Piotrek nie zawsze śledzę na bieżąco wątek. Powiedz coś więcej. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5805 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Ktoś to widział na żywo? Próbowałem założyć stalowy bezel GMW na kopertę GW5000. Bez przeróbek to niemożliwe albo przynajmniej ryzykowne. . Trzeba szlifowac kopertę. Koperta jest za szeroka. Bezel prędzej się odkształci niż wskoczy jakimś cudem na miejsce. Ale nie próbowałem. Chodzi o wybrzuszenie pomiędzy przyciskami. W GMW tego nie ma a bezel jest dopasowany.Gdyby mocno nacisnąć to może wskoczy ale czy się trwale nie odkształci ?Później jeszcze po drodze jest różnica w wielkości przycisków. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #5806 Napisano 3 Grudnia 2018 Do mnie te metalowe bezele kompletnie nie gadają, a już tym bardziej na kostkach na których ich nie powinno być. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5807 Napisano 3 Grudnia 2018 A może ktoś natrafił w necie jak zegarek zachował się upadku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #5808 Napisano 3 Grudnia 2018 Piotrek nie zawsze śledzę na bieżąco wątek. Powiedz coś więcej.To bardziej teoretyczne rozważania niż praktyczne dyskusje, ale ze względów o których pisze Parówkowy skrytożerca do takich przeróbek zdecydowanie bardziej nadaje się koperta polimerowa - w necie jest kilka zdjęć DW-5600 oraz z bezelem i bransoletą od GMW. Kolega p.r.p. wyszukał też kilka ciekawych zdjęć zmodowanych kostek ze stalowym bezelem na innych forach, więc ktoś już coś takiego robi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #5809 Napisano 3 Grudnia 2018 Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie.To co wrzucilem od Silesia G Custom to sa customowe ciuchy idealnie dopasowane/wyprodukowane pod koperte DW-5600. Cos takiego mozna kupić i nic bie trzeba przerabiać, wystarczy założyć. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5810 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) A może ktoś natrafił w necie jak zegarek zachował się upadku?To zależy na co upadnie. Jak na dywan, to nic się nie stanie. Jak na kafle podłogowe, to niestety trzeba będzie wymienić kafel A tak na serio, to podobnie można by się zastanawiać, co stanie się z MT-G lub MR-G po upadku. Pewnie wszystkie nie najlepiej to zniosą. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5811 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Ile za to chcą? To jest zrobione cale od podstaw czy przerobione oryginały w postaci frezowania bezela i dorobienia endlinków? Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #5812 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Są to customowe bezele i bransolety robione w malezi od podstaw. Tak jak napisał Diego04 sa idealnie dopasowane pod koperty DW-5600 czy DW-5030, na insta widziałem też bezele pod GW-M5610. Koszt ponoć 400PLN za komplet plus wysyłka nie tania.. Zdjecia od Silesia Customs. A tak wygląda przytyrany customowy czarny bezel. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5813 Napisano 3 Grudnia 2018 To chyba nie trafia w mój gust moralny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #5814 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) A tu GW-M5610 z metalowym bezelem DLC. Zacytuję Marcina. Do mnie te metalowe bezele kompletnie nie gadają, a już tym bardziej na kostkach na których ich nie powinno być. Do mnie również nie trafiają specjalnie choć przyznam że srebrny GMW-B5000 na żywo zrobił na mnie pozytywne wrażenie czego po zdjęciach bym o nim nie powiedział. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5815 Napisano 3 Grudnia 2018 I teleskop bedzie miał co robić w takim zegarku po dodaniu odważników... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #5816 Napisano 3 Grudnia 2018 (...) choć przyznam że srebrny GMW-B5000 na żywo zrobił na mnie pozytywne wrażenie.Mówisz, Maćku? A to czarne DLC na M5610 robi naprawdę przyjemne wrażenie. Lepiej by wyglądał z kopertą od GW-M5610-1BER, bardziej spójnie, ale w tej wersji też nie jest źle. No i też miałbym dylemat moralny, czy brać coś, o czym wiem, że Casio tego nie wypuściło i nie firmuje (logotyp G-SHOCK użyty został niezgodnie z prawem) czy raczej odpuścić. Myślę, że zarówno cena, jak i dostępność skłonią mnie niejako naturalnie w kierunku tego drugiego, ale z drugiej strony chętnie zbadałbym ten produkt pod kątem jakości i precyzji wykonania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5817 Napisano 4 Grudnia 2018 A kto był pierwszy - oni czy jednak casio z fullmetal ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5818 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) A tu GW-M5610 z metalowym bezelem DLC. Zacytuję Marcina. Do mnie również nie trafiają specjalnie choć przyznam że srebrny GMW-B5000 na żywo zrobił na mnie pozytywne wrażenie czego po zdjęciach bym o nim nie powiedział.M5610 wygląda w tym fajnie.Nie ma, jak czarne ciuchy! P.S. Co oznacza DLC? Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Negatyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #5819 Napisano 4 Grudnia 2018 P.S. Co oznacza DLC?Tak w skrócie: https://ch24.pl/slownik/d/dlc-diamond-like-carbon/ 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #5820 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Już się nie mogę doczekać testów G. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez bart_us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5821 Napisano 4 Grudnia 2018 A do mnie dotarł dzisiaj Ale nie wiem czy zostanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1954 #5822 Napisano 4 Grudnia 2018 Przemo2xx >> Ładniutki, gratulacje... tylko czemu już wyświetlacz taki brudny Odnośnie stalowych "ciuszków" to jeśli już to tylko oryginał bym brał... Casio to Casio a Custom to... nie dla mnie.Choć jakoś mocno mi się nie podobają te stalowe wersje może jedynie srebrna. Przypomniała mi się złota wersja, brrryyy aż ciarki przechodzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5823 Napisano 4 Grudnia 2018 Przemo2xx >> Ładniutki, gratulacje... tylko czemu już wyświetlacz taki brudny Odnośnie stalowych "ciuszków" to jeśli już to tylko oryginał bym brał... Casio to Casio a Custom to... nie dla mnie.Choć jakoś mocno mi się nie podobają te stalowe wersje może jedynie srebrna. Przypomniała mi się złota wersja, brrryyy aż ciarki przechodzą. Na szybko w aucie nawet nie zauważyłem jak wrzucałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #5824 Napisano 4 Grudnia 2018 może myślał, że to dotykowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5825 Napisano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Tak w skrócie: https://ch24.pl/slownik/d/dlc-diamond-like-carbon/I nakłada się tę warstwę na metal, czy plastik? Edytowane 5 Grudnia 2018 przez Negatyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach