Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko. Czy via BT jest synchronizowany czas NTP czy sieci telefonicznej?

Telefonicznej. Czasem odchyłka względem zegara słuchającego transmisji z rozgłośni DCF77 jest pół sekundy, czasem mniej, a czasem ponad sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kiepsko. U mnie rozjazd to ponad 2 sekundy. Orange.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to aplikacja Casio w telefonie łączy się z jakimś serwerem i pobiera czas.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to aplikacja Casio w telefonie łączy się z jakimś serwerem i pobiera czas.

Miedzy innymi od tego jest ta aplikacja. Jednak pewien wpływ na dokładność może mieć również operator. W większości przypadków mam łeb w łeb z MB ale parę razy zauważyłem odchyłkę rzędu 0.3, może 0.5 sekundy. Jak żyć? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Life. W GD350 mam poślizg 18 sekund od czerwca czyli 2 na miesiąc. A np. w aucie sam ustawiam 3 minuty do przodu by się nie spóźnić na spotkania. W mechanikach sekundową wskazowke traktuję wyłacznie jako element ozdobny. Czas to dziwne pojęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że tą automatyczną można wyłączyć, bez sensu, trzeba mieć telefon w zasiegu i BT cały czas włączony, ktoś jeszcze wogóle używa BT ? ja z tą technologią skończyłem w liceum :D jak już dzwonków nie musiałem przesyłac między kolegami :P

Dokładnie tak samo traktuję BT.

Gdybym włączył jeszcze BT w moim smartfonie - to by padł w połowie dnia.

BT nie jest włączony na stałe, służy tylko do synchronizacji. Czyli de facto wyłączony jest cały czas, a włącza się automatycznie 4x na dobę, żeby zsynchronizować czas + to, co wymusisz ręcznie. Ale automatyczną synchronizację też w razie potrzeby można wyłączyć.

Gdyby multiband miał priorytet nad BT - wszystko by było ok.

Bo u mnie kostka w powietrzu BT raczej nie znajdzie... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się mi te kwadraciaki spodobały, doszedł więc taki 0e62df7ac71664ab0ef80a09067315c9.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak samo traktuję BT.

Gdybym włączył jeszcze BT w moim smartfonie - to by padł w połowie dnia.

Widocznie telefon masz z czasów liceum skoro nie wytrzymuje. :)

Gdyby multiband miał priorytet nad BT - wszystko by było ok.

Bo u mnie kostka w powietrzu BT raczej nie znajdzie... :-)

Nic konkretnego. Onanizujesz temat. ;)

Tu na wszelki wypadek linki do tematów o BT. Jednak się rozwija i będzie rozwijał.

https://chipolo.net/en/blogs/2018-bluetooth-trends-we-can-expect

https://blog.beaconstac.com/2018/05/bluetooth-marketing-in-2018-and-its-impact-on-beacons/

http://www.outsourcingportal.eu/pl/jakie-technologie-beda-rozwijane-w-najblizszych-latach-i-co-w-2018-roku-bedzie-najbardziej-znaczace-na-rynku

https://www.spidersweb.pl/2018/06/silvair-bluetooth-mesh.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta z Chin. Zamowilem z ciekawosci zeby sprawdzic co to jest. 

Pierwsze co bije w oczy to bezczelny napis G-Shock na zapieciu, ktory nawet nie jest podobny do oryginalnego z Wietnamu.  :P

Druga sprawa to waga. Chinszczyzna jest wyraznie lzejsza czyli chyba mniej w niej metalu ale to za chwile. Oryginal jest tez nieco krotszy.

Na zdjeciach podroba jest zawsze po lewicy.

6X5Tvq.jpg

Y9wTVt.jpg

[/url]

eX9Slg.jpg

Nawet numer sie zgadza.

eLGXl1.jpg

MghE4C.jpg

UDfNoi.jpg

A teraz metoda brutalna poszukamy jakiegos metalu.

0qCi70.jpg

Nie ma.

1udGTR.jpg

Nosil tego nie bede ale pomyslalem, ze zamiast wyrzucic to moze znajdzie sie chetny i wplaci 50zl na jakias zbiorke charytatywna/pomoc tu na forum a wowczas wysle pod wskazany adres. Zaznaczam, ze zwykla poczta, wiec jezeli gdzies zaginie to trudno. Kto nie ryzykuje ten nie nosi chinskich bransolet.  ;)

EDIT. Dopiero teraz zauwazylem, ze do niczego nie podobny napis sie nie zalapal. Juz sie poprawiam.

sVCshz.jpg

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, na wus pisali, że oryginalne środkowe ogniwa z metalu w bransolecie z ali są plastikowe.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Telefon, to Samsung S5 neo.

Na taki mnie stać. Gdy byłem w liceum, nie było komorek.

Nie "onanizuję", a przedstawiam swój punkt widzenia.

Od tego są fora... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokój z tym BT bo to się robi nudne.

Jak ktoś nie chce, to wyłącza, jak ja wyłączyłem i nie używam, bo na miejscu nie potrzebuję.

A co do napisu, to równie dobrze moglibyście płakać, żeby nie było napisu Multiband i TS, bo na prawdziwych kostkach ich nie było.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee no - klasa. Fajnie wyszedł. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee no - klasa. Fajnie wyszedł. :)

A dziękuję - Ty wiesz za co! Za wszystko.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukradną :)

Renke odrąbią za tyle złota  ;)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Braciszkowie przez chwilkę razem...

5dea490a1db7fa9dc027c94b4e7361a8.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bdcf74447dd8943ab273a0326f324153.jpg

d9c6d8bbad1622ff9f1d0b797d483e7a.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ma ktoś z Was zalegający niepotrzebnie nowy bezel do GW-5000 i śrubki do niego? :)

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że b5000 na nadgarstku to zakończyłem zabawy BT i związaną z nim synchronizacją. Że internet jest wszędzie to tylko w reklamach a na pewno nie w roamingu. Aplikacja nie potrzebuje internetu, żeby fizyczny zegarek wykonał synchro z narysowanym zegarkiem w apkikacji. Skąd ten zegarek bierze czas. Na pewno nie z czasu systemowego Andrid. Telefon synchronizuje się przy ponownym uruchomieniu i jeszcze w jakiś przypadkach, może zmianie nadajnika i o jakiejś zaplanowanej godzinie - nie wiem, ale łatwo zauważyć rozjazd. No to może bezpośrednio odopytuje nadajnik GSM - bardzo sensowne, ale włączyłem tryb samolotowy a czas i tak się zsynchronizował. Aplikacji nie da się włączyć bez lokalizacji. No to jeszcze bardziej sensowne, przecież satelity muszą być tak dokładne, żeby jedna nie przywaliła w drugą - no tylko poszedłem do pomieszczenia gdzie telefon pokazał brak zasięgu gps, a zegarek znowu zsynchronizował się. Czyli co? Cuda na kiju a synchro działa? Na myśl przychodzi mi tylko film"Wróg publiczny"wielki brat, mafia, Kgb itd. Tym telefonem udało mi się wykonać połączenie alarmowe 112. Czyli nawet bez karty zawsze pozostajemy w zasięgu najbliższego nadajnika. I albo aplikacja to dumnie wykorzystuje co przyda się o czym kiedyś wspominałem i wylądujemy w Boliwii, albo ma zaszyte kilka sposobów szukania ostatniego prawidłowego czasu, ale interner do szczęścia nie jest jej potrzebny.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi