TomG80 8978 #6101 Napisano 9 Stycznia 2019 Pytanko. Czy via BT jest synchronizowany czas NTP czy sieci telefonicznej?Telefonicznej. Czasem odchyłka względem zegara słuchającego transmisji z rozgłośni DCF77 jest pół sekundy, czasem mniej, a czasem ponad sekundę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoBo 140 #6102 Napisano 9 Stycznia 2019 To kiepsko. U mnie rozjazd to ponad 2 sekundy. Orange. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6103 Napisano 9 Stycznia 2019 Moim zdaniem to aplikacja Casio w telefonie łączy się z jakimś serwerem i pobiera czas. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6104 Napisano 9 Stycznia 2019 Moim zdaniem to aplikacja Casio w telefonie łączy się z jakimś serwerem i pobiera czas.Miedzy innymi od tego jest ta aplikacja. Jednak pewien wpływ na dokładność może mieć również operator. W większości przypadków mam łeb w łeb z MB ale parę razy zauważyłem odchyłkę rzędu 0.3, może 0.5 sekundy. Jak żyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoBo 140 #6105 Napisano 9 Stycznia 2019 Life. W GD350 mam poślizg 18 sekund od czerwca czyli 2 na miesiąc. A np. w aucie sam ustawiam 3 minuty do przodu by się nie spóźnić na spotkania. W mechanikach sekundową wskazowke traktuję wyłacznie jako element ozdobny. Czas to dziwne pojęcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6106 Napisano 10 Stycznia 2019 Dobrze, że tą automatyczną można wyłączyć, bez sensu, trzeba mieć telefon w zasiegu i BT cały czas włączony, ktoś jeszcze wogóle używa BT ? ja z tą technologią skończyłem w liceum jak już dzwonków nie musiałem przesyłac między kolegami Dokładnie tak samo traktuję BT. Gdybym włączył jeszcze BT w moim smartfonie - to by padł w połowie dnia.BT nie jest włączony na stałe, służy tylko do synchronizacji. Czyli de facto wyłączony jest cały czas, a włącza się automatycznie 4x na dobę, żeby zsynchronizować czas + to, co wymusisz ręcznie. Ale automatyczną synchronizację też w razie potrzeby można wyłączyć.Gdyby multiband miał priorytet nad BT - wszystko by było ok.Bo u mnie kostka w powietrzu BT raczej nie znajdzie... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 278 #6107 Napisano 10 Stycznia 2019 Się mi te kwadraciaki spodobały, doszedł więc taki Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6108 Napisano 10 Stycznia 2019 Dokładnie tak samo traktuję BT.Gdybym włączył jeszcze BT w moim smartfonie - to by padł w połowie dnia.Widocznie telefon masz z czasów liceum skoro nie wytrzymuje. Gdyby multiband miał priorytet nad BT - wszystko by było ok.Bo u mnie kostka w powietrzu BT raczej nie znajdzie... :-)Nic konkretnego. Onanizujesz temat. Tu na wszelki wypadek linki do tematów o BT. Jednak się rozwija i będzie rozwijał. https://chipolo.net/en/blogs/2018-bluetooth-trends-we-can-expect https://blog.beaconstac.com/2018/05/bluetooth-marketing-in-2018-and-its-impact-on-beacons/ http://www.outsourcingportal.eu/pl/jakie-technologie-beda-rozwijane-w-najblizszych-latach-i-co-w-2018-roku-bedzie-najbardziej-znaczace-na-rynku https://www.spidersweb.pl/2018/06/silvair-bluetooth-mesh.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6109 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Bransoleta z Chin. Zamowilem z ciekawosci zeby sprawdzic co to jest. Pierwsze co bije w oczy to bezczelny napis G-Shock na zapieciu, ktory nawet nie jest podobny do oryginalnego z Wietnamu. Druga sprawa to waga. Chinszczyzna jest wyraznie lzejsza czyli chyba mniej w niej metalu ale to za chwile. Oryginal jest tez nieco krotszy.Na zdjeciach podroba jest zawsze po lewicy. [/url] Nawet numer sie zgadza. A teraz metoda brutalna poszukamy jakiegos metalu. Nie ma. Nosil tego nie bede ale pomyslalem, ze zamiast wyrzucic to moze znajdzie sie chetny i wplaci 50zl na jakias zbiorke charytatywna/pomoc tu na forum a wowczas wysle pod wskazany adres. Zaznaczam, ze zwykla poczta, wiec jezeli gdzies zaginie to trudno. Kto nie ryzykuje ten nie nosi chinskich bransolet. EDIT. Dopiero teraz zauwazylem, ze do niczego nie podobny napis sie nie zalapal. Juz sie poprawiam. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #6110 Napisano 10 Stycznia 2019 Tak, na wus pisali, że oryginalne środkowe ogniwa z metalu w bransolecie z ali są plastikowe. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6111 Napisano 10 Stycznia 2019 Widocznie telefon masz z czasów liceum skoro nie wytrzymuje. Nic konkretnego. Onanizujesz temat. Tu na wszelki wypadek linki do tematów o BT. Jednak się rozwija i będzie rozwijał. https://chipolo.net/en/blogs/2018-bluetooth-trends-we-can-expect https://blog.beaconstac.com/2018/05/bluetooth-marketing-in-2018-and-its-impact-on-beacons/ http://www.outsourcingportal.eu/pl/jakie-technologie-beda-rozwijane-w-najblizszych-latach-i-co-w-2018-roku-bedzie-najbardziej-znaczace-na-rynku https://www.spidersweb.pl/2018/06/silvair-bluetooth-mesh.htmlTelefon, to Samsung S5 neo.Na taki mnie stać. Gdy byłem w liceum, nie było komorek. Nie "onanizuję", a przedstawiam swój punkt widzenia.Od tego są fora... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6112 Napisano 10 Stycznia 2019 Dajcie spokój z tym BT bo to się robi nudne.Jak ktoś nie chce, to wyłącza, jak ja wyłączyłem i nie używam, bo na miejscu nie potrzebuję. A co do napisu, to równie dobrze moglibyście płakać, żeby nie było napisu Multiband i TS, bo na prawdziwych kostkach ich nie było. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #6113 Napisano 10 Stycznia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #6114 Napisano 10 Stycznia 2019 Eeee no - klasa. Fajnie wyszedł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #6115 Napisano 10 Stycznia 2019 Ukradną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6116 Napisano 10 Stycznia 2019 Moze chcesz sie zamienic na chinska bransolete? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #6117 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Eeee no - klasa. Fajnie wyszedł. A dziękuję - Ty wiesz za co! Za wszystko. Edytowane 10 Stycznia 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6118 Napisano 10 Stycznia 2019 Approved !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #6119 Napisano 10 Stycznia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #6120 Napisano 10 Stycznia 2019 Światło potrzebne ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #6121 Napisano 10 Stycznia 2019 Ukradną Renke odrąbią za tyle złota 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #6122 Napisano 10 Stycznia 2019 Braciszkowie przez chwilkę razem... 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #6123 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #6124 Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Może ma ktoś z Was zalegający niepotrzebnie nowy bezel do GW-5000 i śrubki do niego? Edytowane 12 Stycznia 2019 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4483 #6125 Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Jako, że b5000 na nadgarstku to zakończyłem zabawy BT i związaną z nim synchronizacją. Że internet jest wszędzie to tylko w reklamach a na pewno nie w roamingu. Aplikacja nie potrzebuje internetu, żeby fizyczny zegarek wykonał synchro z narysowanym zegarkiem w apkikacji. Skąd ten zegarek bierze czas. Na pewno nie z czasu systemowego Andrid. Telefon synchronizuje się przy ponownym uruchomieniu i jeszcze w jakiś przypadkach, może zmianie nadajnika i o jakiejś zaplanowanej godzinie - nie wiem, ale łatwo zauważyć rozjazd. No to może bezpośrednio odopytuje nadajnik GSM - bardzo sensowne, ale włączyłem tryb samolotowy a czas i tak się zsynchronizował. Aplikacji nie da się włączyć bez lokalizacji. No to jeszcze bardziej sensowne, przecież satelity muszą być tak dokładne, żeby jedna nie przywaliła w drugą - no tylko poszedłem do pomieszczenia gdzie telefon pokazał brak zasięgu gps, a zegarek znowu zsynchronizował się. Czyli co? Cuda na kiju a synchro działa? Na myśl przychodzi mi tylko film"Wróg publiczny"wielki brat, mafia, Kgb itd. Tym telefonem udało mi się wykonać połączenie alarmowe 112. Czyli nawet bez karty zawsze pozostajemy w zasięgu najbliższego nadajnika. I albo aplikacja to dumnie wykorzystuje co przyda się o czym kiedyś wspominałem i wylądujemy w Boliwii, albo ma zaszyte kilka sposobów szukania ostatniego prawidłowego czasu, ale interner do szczęścia nie jest jej potrzebny. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach