tommly 11581 #13201 Napisano 20 Stycznia 2023 36 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Panowie CASIO G-SHOCK GW-5000U-1ER to nowa wersja impreatora? ta gdzie widać czas w trybie timera i można zmienić format daty na DD.MM? Tak, różni się jeszcze podświetleniem. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #13202 Napisano 20 Stycznia 2023 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13203 Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Czy to tez łapie się pod kwadratowe casio? Co sądzicieo tych ofertach? Scam czy legitne? https://allegro.pl/listing?string=casio dw 290 Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Funky_Koval 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17863 #13204 Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): Czy to tez łapie się pod kwadratowe casio? Co sądzicieo tych ofertach? Scam czy legitne? https://allegro.pl/listing?string=casio dw 290 Bardziej w trapez 😁 Te oferty wiszą już sporo czasu. Osobiście twierdzę, że Casio i Allegro do siebie nie pasują. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #13205 Napisano 22 Stycznia 2023 Co prawda już nie jest ze mną, ale zdjęcie dobrze siadło Tak swoją drogą to bardzo fajny zegarek był 🙄 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13206 Napisano 23 Stycznia 2023 Panowie czy sieci ówka SWISS to autoryzowany dystrybutor G-shocków? @TomG80 ? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13207 Napisano 23 Stycznia 2023 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Panowie czy sieci ówka SWISS to autoryzowany dystrybutor G-shocków? @TomG80 ? A wiesz, że nie wiem? Też widziałem tam ograniczony wybór G-Shocków, ale nie mam wiedzy, czy to oficjalna dystrybucja, jednak w świetle faktu, że tych sklepów jest sporo, raczej skłaniałbym się ku stwierdzeniu, że biorą oficjalnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20249 #13208 Napisano 23 Stycznia 2023 Ja bym po prostu napisał do nich maila z zapytaniem czy zegarki pochodzą z oficjalnej dystrybucji Zibi i czy w związku z tym jest możliwość wydłużenia gwarancji o kolejne 3 lata 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13209 Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Wygląda legitnie? @mariusz9a o co chodzi z ta dodatkową gwarancją? Jak zegarek jest od autoryzowanego dystrybutora to można dodatkowe 3 lata wykupić?? Edit: dobra mam Przedłużenie gwarancji zegarków CASIO - Grupa ZIBI meja i tak napisałem do SWISS, to będziemy mieli jasność na przyszłość Edit 2: jest oficjalna odpowiedź od SWISS: Edytowane 23 Stycznia 2023 przez Funky_Koval 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63950 #13210 Napisano 23 Stycznia 2023 🤗🤗🤗 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #13211 Napisano 23 Stycznia 2023 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #13212 Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Składak rocznicowy DW 5030 z transparentnym bezelem i czarnymi śrubkami. Zdjęcia autorstwa Kolegi Tomka Gołębiewskiego TomG80, który również zamówił części i złożył całość. Dzięki Tomku! Dla zainteresowanych, koszt wszystkich części wyniósł niecałe 609 zł, udało się zdobyć kilka w dobrych, chyba starych cenach. Link do filmiku dokumentującego złożenie tego zegarka Edytowane 23 Stycznia 2023 przez worientom 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13213 Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Cieszę się, że jesteś zadowolony z efektu, mi również ten zegar się podoba. Niech się nosi. 🙂💪 Edytowane 24 Stycznia 2023 przez TomG80 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #13214 Napisano 24 Stycznia 2023 Wygląda super, gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #13215 Napisano 24 Stycznia 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13216 Napisano 24 Stycznia 2023 No i przyleciał do mnie dzisiaj imperator i... leci na zwrot. Zegarek jest niewygodny, lata na łapie. Wyświetlacz wcale nie jest czytelniejszy od mojego podstawowegu 5610u. Ogólnie nie czuć, że to lepszy model jak dla mnie. 4 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13217 Napisano 24 Stycznia 2023 Jest cięższy, a pasek jest miękki, co powoduje, że lata. Możesz spróbować założyć twardszy pasek od 5600. Będzie trochę lepiej. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #13218 Napisano 24 Stycznia 2023 Imperator najlepiej na bransie.. 🙄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13219 Napisano 24 Stycznia 2023 15 minut temu, MShR napisał(-a): Imperator najlepiej na bransie.. 🙄 Przez chwilę chciałem go zatrzymać ale jednak nie. Bransa z tworzywa nie zrównoważy przyciężkiej koperty. Chyba, żeby ją ciasno dopasować ale zegarki na kajdanie lubię mieć trochę luźne. No nic, po prostu mi nie potrzedł 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #13220 Napisano 24 Stycznia 2023 7 godzin temu, MariuszA napisał(-a): Wygląda super, gratuluję. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #13221 Napisano 24 Stycznia 2023 56 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Przez chwilę chciałem go zatrzymać ale jednak nie. Bransa z tworzywa nie zrównoważy przyciężkiej koperty. Chyba, żeby ją ciasno dopasować ale zegarki na kajdanie lubię mieć trochę luźne. No nic, po prostu mi nie potrzedł Moim zdaniem najlepiej układa się na kompozytowej v1 - czyli z metalowymi wstawkami. Ale to oczywiście moja opinia i najważniejsze, żebyś to Ty czuł się najlepiej w swoim zegarku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #13222 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): No nic, po prostu mi nie potrzedł Bo to nie jest zegarek dla każdego - ja na Twoim miejscu jeszcze bym przełożył pasek od GW-M5610 do niego i wtedy zobaczył jak będzie - z tego co napisałeś to w kwestii wygody noszenia jakbym swoje pierwsze wrażenie czytał - po zmianie paska na zwyczajny od 5600 zdecydowanie pomogło Z tą czytelnością wyświetlacza to nieco mnie zdziwiłeś, albo masz wyjątkowo udany model 5610, albo trafiłeś na wyjątkowo nieudany model 5000, albo faktycznie Casio zeszło na psy nawet w kultowych modelach. Edytowane 24 Stycznia 2023 przez Daito 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #13223 Napisano 24 Stycznia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Wyświetlacz wcale nie jest czytelniejszy od mojego podstawowegu 5610u. Uroki LCD stosowanego w tym (i innych "kostkowych") module. Z Twoich zdjęć widać, że pewnie chodzi o tzw. " tło". Ale nawet przy tak dobrym tle, jak w module 3421 (casio DW 5030) nasycenie cyfr jest różne, gdy się patrzy pod różnymi kątami, o czym casio ostrzega w manualach (ale nie w manualu do modułu 3095). W DW 5030 najlepsze nasycenie cyfr jest, gdy patrzymy na wyświetlacz przechylony horyzontalnie, patrząc od dołu (tak, jak patrzymy, gdy zegarek jest na nadgarstku). Patrząc z góry, czy z lewego kąta, intensywność maleje. Najgorzej czytelny jest, gdy patrzymy właśnie od góry. Nie wiem, czy się dobrze wyrażam. Myślę też, że te same moduły, czy raczej nasycenie cyfr mogą różnić się w zależności od egzemplarza. Na pewno też wpływ ma stan baterii. Ogólnie nie mam wysokiego zdania na temat kontroli jakości w casio, nawet w średnich modelach, jak lineage LIW-M700 (tam akurat chodziło o nałożenie indeksów godzinowych i ich centrowanie). Może chociaż oceanusy są dobrze sprawdzane, nie wyobrażam sobie fuszerek w zegarku za parę tysięcy PLN. Nie ma takich problemów z nasycrniem cyfr w G 7700 (3095), w nim cyfry są dobrze nasycone pod każdym kątem. Ponadto można regulować poziom nasycenie (5 stopni). Edytowane 24 Stycznia 2023 przez worientom 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18985 #13224 Napisano 25 Stycznia 2023 @worientom wow masz chopie pojęcie jak dlamnie mega czytelny jest stn w czarnej, stalowej kostce i tego się będę trzymam. nie sądzę, abym miał pecha po prostu imperator dla mnie nie działa. 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #13225 Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): @worientom wow masz chopie pojęcie jak dlamnie mega czytelny jest stn w czarnej, stalowej kostce i tego się będę trzymam. nie sądzę, abym miał pecha po prostu imperator dla mnie nie działa. Ja tylko obserwuję i wyszukuję informacje w necie 😉 Trzeba znaleźć ten model, który najbardziej człowiekowi pasuje. Jest duży wybór. G 7700 ma kompaktowy rozmiar i genialne funkcje. Jeden z bardziej udanych g-shocków, do tego w bardzo dobrej cenie. Szkoda, że nie ma wersji z multibandem i tough solarem i w stalowej kopercie. Edytowane 25 Stycznia 2023 przez worientom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach